Ο νέος δεν είναι ωραίος: 6 παιδάκια που δεν το ‘χουν

Ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε έξι πιτσιρίκια που μάλλον δεν θα αλλάξουν το μέλλον της ελληνικής μουσικής προς το καλύτερο.
Ο νέος δεν είναι ωραίος: 6 παιδάκια που δεν το ‘χουν
Μήπως βαρεθήκατε το ραδιόφωνο να παίζει τα ίδια και τα ίδια; Μήπως ήρθε η ώρα να αποσυρθούν οι κουρασμένοι καλλιτέχνες που επαναλαμβάνονται και να τους αντικαταστήσει κάτι πιο φρέσκο; Ίσως, αλλά δεν θα ποντάραμε και όλα μας τα λεφτά στα παρακάτω… ταλέντα.

Παναγιώτα Τρούσα – Φιλαράκι

Η διασκευή του θρυλικού κομματιού της Σοφίας Βόσσου, προσαρμοσμένο στα τωρινά δεδομένα της μουσικής που ακούν οι νέοι. Με τον γρήγορο, ηλεκτρονικό του ρυθμό και τα παθιασμένα φωνητικά της Παναγιώτας Τρούσα, το γνωστό σε όλους τραγούδι αποκτά νέο νόημα και γεννά νέες ανησυχίες. Όπως, γιατί τα μαλλιά της Παναγιώτας Τρούσα έχουν μείνει στο 2007;

Ντένης, Ρασίμ, Αντρέας, Ζίνι – Πες μου ένα ψέμα

Άλλη μία διασκευή που δίνει πόνο, τα αγόρια από τα Πατήσια δεν έχουν χρόνο ούτε για παραγωγή σε στούντιο, ούτε για ακριβά βίντεο, και οπλισμένα με μια κάμερα κινητού βάζουν μπρος για να γίνουν το πιο καυτό boyband της χώρας. Οι Boys and Noise καλό θα ήταν να φυλάνε τα νώτα τους.

Ιόλη Joli Stefanidou – Ίνι μίνι μάνι μο 

Με παιχνιδιάρικη διάθεση, η μικρή Ιόλη μας κοροϊδεύει όλους, χορεύει (με δυο κλώνους της) και προκαλεί επιληπτικό σοκ στους ευαίσθητους. Το βίντεο είναι ένα αβάν-γκαρντ αριστούργημα, δείχνοντας την νεαρή τραγουδίστρια να χρησιμοποιεί την παλάμη της ως κινητό τηλέφωνο – σαφές σχόλιο πάνω στην εξάρτησή μας από την τεχνολογία.

Μάγδα Στεφανίδου – Beats Planet 

Το ταλέντο είναι οικογενειακή υπόθεση όπως φαίνεται, καθώς και η μεγάλη αδερφή της Ιόλης έχει επιτεθεί στις αισθήσεις μας με ένα πιο ώριμο κομμάτι, που κινείται σε αισθησιακούς r’n’b ρυθμούς και σίγουρα δεν ενδείκνυται για παιδικά πάρτι. Το ταλέντο της Μάγδας στο ραπάρισμα μας έκανε να ξεχάσουμε ότι υπήρξε ποτέ η Κατερίνα Στικούδη.

Σπύρος Βλάχος – Μα εγώ τον κόσμο θα αλλάξω

Παραμένουμε στην σφαίρα της ραπ, καθώς ο Σπύρος Βλάχος φτύνει χωρίς οίκτο τις έντονες πολιτικές του ρίμες και δεν αφήνει κανέναν στο απυρόβλητο. Ένα αληθινό τραγούδι της εποχής του, με τον μικρό ράπερ να δείχνει με το δάχτυλο όλους αυτούς που αφήνουν τον κόσμο να πεινάει, και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. ΣΚΥΛΙΑ!

Angie – Φοβάμαι 

Αυτό είναι ένα vintage έπος που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει. Το μακρινό 1988, η Angie μετέτρεψε το οικογενειακό της δράμα σε ένα εκρηκτικό, διαχρονικό κομμάτι, και η ερμηνευτική χορογραφία κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο συγκινητικό. Ποτέ ξανά μια διαλυμένη οικογένεια δεν δημιούργησε κάτι τόσο αντικειμενικά τέλειο.

Θ.Δ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v