90 απίστευτες πληροφορίες για τα ‘90s

Ενενήντα άχρηστες αλλά απολαυστικές πληροφορίες για την καλύτερη δεκαετία όλων των εποχών, αυτή του ’90.
90 απίστευτες πληροφορίες για τα ‘90s
Ποιο ήταν το μεγαλύτερο παράπονο της Jennifer Aniston για τα Φιλαράκια; Τι δουλειά έχει το Τέτρις στο διάστημα και τι σχέση έχει ο Γιούρι Γκέλερ με τα Πόκεμον; Γιατί θα μείνει στην pop Ιστορία η μαμά του Justin Timberlake, μέχρι πού έφτασε η δημοτικότητα της Μακαρένας και πόσα έβγαλε ο Μακόλεϊ Κάλκιν. Αυτά και ακόμη περισσότερα θα μάθετε για την αγαπημένη μας δεκαετία, αυτή των ‘90s, στην παρακάτω λίστα και στο video που ακολουθεί.

Στην Τζένιφερ Άνιστον δεν άρεσε το αρχικό κούρεμά της στα Φιλαράκια, παρ’ ότι έγινε μόδα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Για την ακρίβεια είχε δηλώσει πως πρόκειται για «το χειρότερο χτένισμα στον κόσμο».

Πάνω από 61 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούσαν βομβητές – προφανώς τα κινητά δεν ήταν ακόμη τόσο διαδεδομένα.

Ο Jackie Chan ήταν η φωνή του Τέρατος στην «Πεντάμορφη και το Τέρας».

Το δίκτυο του Napster ιδρύθηκε το 1999 και απέκτησε 26,4 εκατομμύρια χρήστες.

Την ίδια περίοδο εμφανίστηκε και ο AOL Instant Messenger. Το παράξενο είναι πως έχει ακόμη και σήμερα περίπου 4 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Οι μπότες Doc Martens «εφευρέθηκαν» από κάποιον άνδρα ονόματι Claus Martens που τις κατασκεύασε γιατί να τις φορά μετά από ατύχημα που είχε στο σκι.

Ο Billy Crystal απέρριψε τον ρόλο του Buzz Lightyear – κάτι μας λέει ότι το μετάνιωσε.

Το PowerPoint, που ήταν software-επανάσταση για την εποχή, προοριζόταν αρχικά για υπολογιστές Mac.

Οι Rembrandts έκαναν την μεγαλύτερη (και μοναδική) επιτυχία τους με το I’ll be there for you, το τραγούδι των «Friends».

Η μαμά του Justin Timberlake βάφτισε το boy band του γιου της, προτείνοντας για όνομα τα τελικά γράμματα κάθε μέλους (JustiN, ChriS, JoeY, JasoN, JC, δηλαδή… NSYNC).

To 1993 ένας ρώσος αστροναύτης ταξίδεψε στο διάστημα με το Tetris του. Επιτρεπόταν να πάρει μαζί του μόνο ένα παιχνίδι, και φυσικά διάλεξε ένα από τα παιχνίδια-θρύλους της δεκαετίας.

Πολλές από τις σκηνές των Power Rangers γυρίστηκαν στη Νέα Ζηλανδία, όπου όμως η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ – απαγορεύθηκε λόγω βίαιου περιεχομένου.

Το Ice Ice Baby, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Vanilla Ice και ολόκληρης της δεκαετίας, ήταν ένα b-side σε δίσκο του, και έγινε επιτυχία όταν κατά λάθος ένας ραδιοφωνικός σταθμός το έπαιξε και έκτοτε έγινε ανάρπαστο.

Στον «Βασιλιά των Λιονταριών» υπήρχε ένα ολόκληρο τραγούδι που αναφερόταν στην βρώση ζουζουνιών, που όμως κόπηκε από την τελική εκδοχή της ταινίας.

Το αρχικό όνομα του eBay ήταν AuctionWeb.

Ο Chris Wiggs εφηύρε το κοριτσίστικο παιχνίδι Polly Pocket για χάρη της κόρης του.

Το αντικείμενο του πόθου στο video clip της Britney Spears “Baby one more time” ήταν ο εξάδελφός της.

Τα «σπορτέξ με φωτάκια» έγιναν μόδα το 1992.

Η Mattel μήνυσε την δισκογραφική εταιρία των Aqua για την επιτυχία του τραγουδιού «I’m a Barbie girl» - η απόφαση-σύσταση προς τις δύο εταιρίες ήταν τελικά «να χαλαρώσουν λίγο» (“to chill”).

Ο Γιούρι Γκέλερ μήνυσε τα Πόκεμον, γιατί θεώρησε πως το πόκεμον «κατάμπρα» βασιζόταν σε αυτόν – μπορούσε να λυγίζει κουτάλια.

Το boy band Hanson πλέον έχει την δική του εταιρία μπύρας.

80 μέλη του συνεργείου της ταινίας «Τιτανικός» αρρώστησαν την ίδια ημέρα και νοσηλεύτηκαν υποφέροντας από παραισθήσεις.

Οι Metallica έστειλαν την εξής αφιέρωση στους Nirvana: «Πραγματικά γουστάρουμε τους Nirvana. Το Nevermind είναι το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς. Να βρεθούμε σύντομα. Με αγάπη, Metallica. ΥΓ: O Lars σιχαίνεται την μπάντα».

Το super hit Μακαρένα ήταν τόσο δημοφιλές το 1996, που αναφέρθηκε ακόμη και στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης των ΗΠΑ. Ο ηγέτης της παράταξης Αλ Γκορ ανέφερε πως «αν κάνουν όλοι ησυχία, θα σας δείξω την δική μου εκδοχή του Μακαρένα». Αυτό που έκανε ήταν να μείνει απολύτως ακίνητος.

Το αρχικό όνομα των Destiny’s Child ήταν Girls Tyme.

Το Ημερολόγιο της Bridget Jones ξεκίνησε ως στήλη εφημερίδας στον Independent.

Από την ταινία «Το Κορίτσι μου» o Μακόλεϊ Κάλκιν έβγαλε 1 εκατομμύριο δολάρια – ήταν το πρώτο παιδάκι με τόσο υψηλό κασέ στην ιστορία του Hollywood.

Το αρχικό όνομα της παιχνιδομηχανής Nintendo 64 ήταν «Project Reality».
 
Το 1997 ιδρύθηκε ένα συγκρότημα με το όνομα Kara’s Flowers. Σήμερα ονομάζεται Maroon 5.

Δείτε τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα (όσο και άχρηστα) facts για την (ας μας επιτραπεί ο υποκειμενισμός) καλύτερη δεκαετία όλων των εποχών στο παρακάτω video του Mental Floss.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v