9 μόδες των νέων στα 90s

Ορειβατικά μποτάκια, μπλούζες με μωρά, ανάποδα καπέλα, flight jackets και πέντε ακόμα μόδες που μας… κληροδότησε η οργισμένη γενιά των 90s.
9 μόδες των νέων στα 90s
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα 90s αποτέλεσαν μια δεκαετία που πολλοί θα ήθελαν να ξεχάσουν. Ο λόγος; Στην μόδα της εποχής αυτής κυριάρχησαν ρούχα και αξεσουάρ που – αν δεν ήταν στη μόδα – ενδεχομένως να μην φοριόντουσαν ποτέ και από κανέναν. Δεν μας πιστεύετε; Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή τα φορέσατε και εσείς.

Πώς είπατε; Τα φοράτε ακόμα;

Μπλούζες με μωρά

Έβγαιναν σε δεκάδες χρώματα, τις φορούσαν (σχεδόν) όλα τα κορίτσια και είχαν ένα κοινό παρονομαστή: ένα σταμπαρισμένο μωρό το οποίο φορούσε σκουφάκι και χαμογελούσε. Αν είστε κοπέλα, ενδεχομένως να έχετε ακόμα κάποιες, ξεβαμμένες ιδανικές για χαλάκι της γάτας ή για να μην μπάζει η πόρτα.


Τζην σαλοπέτες
Ενίσχυαν το look «αγρότης» και φοριόντουσαν σε συνδυασμό με κοντομάνικη μπλούζα από μέσα α λα Σάκης Ρουβάς στο βίντεο κλιπ «Έλα μου». Μπόνους πόντοι για όσους άφηναν τη μία τιράντα να κρέμεται.


Flight jackets
Ο Τομ Κρουζ ως πιλότος στο Top Gun καθιέρωσε το εν λόγω μπουφάν με τα στενά στις άκρες του μανίκια και την διπλή όψη (συνήθως χακί – πορτοκαλί), το οποίο αυτομάτως αποτέλεσε συνώνυμο της «αλητείας» (εξ ου και η αναφορά του στο σκετσάκι του ΑΜΑΝ με τον ΠΑΟκτζή χούλιγκαν). Αν θέλετε να το αποκτήσετε, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ εδώ για να δείτε τα αυθεντικά Flight Jackes της Alpha Industries.


Ορειβατικά μποτάκια
Θραύση έκαναν στα 90s τα εν λόγω μποτάκια μάρκας Εllesse ή Timberland, τα οποία φοριόντουσαν τόσο από άνδρες, όσο και από γυναίκες και συνδυάζονταν συνήθως με στενά jeans.


Ανάποδα καπέλα
Για όσους εκείνη την εποχή ήταν και πολύ “yo” το look ανάποδο καπέλο ήταν επιβεβλημένο. Συνήθως το καπέλο ήταν μάρκας Chicago Bulls ή No Fear.

Μπότες Doc Martens
Μαζί με τα ορειβατικά μποτάκια και τα αθλητικά σπορτέξ με φωτάκια, οι εν λόγω μπότες έφεραν το military look λίγο πιο κοντά στη νεολαία των 90s, ενώ εξακολουθούν μέχρι σήμερα να φοριούνται.


Ψηλά Τζην
Από τότε που λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά, τα jeans υπήρξαν ανέκαθεν στη μόδα. Όμως τότε, στα 90s, φοριόντουσαν κατά κύριο λόγο σε φουλ κολλητή γραμμή και απαραιτήτως πάνω – πολύ πάνω – από τον αφαλό.


Ζυπ- Κιλότ
Φούστα ή σορτς; Κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια. Εκτός και αν μπορούσε να σηκώσει το ύφασμα της φούστας για να αποκαλυφθεί το σορτς που… κρυβόταν μέσα. Ευλόγως λοιπόν αναρωτιέται κάποιος: Γιατί να μην φοριόντουσαν απλές φούστες ή απλά σορτς; Πολύ απλά γιατί… 90s.


Εφαρμοστά φορέματα
Στρουμπουλές και αδύνατες, γυμνασμένες ή αγύμναστες, οι περισσότερες γυναίκες στα 90s επέλεγαν για τις βραδινές τους εξόδους εφαρμοστά φορέματα τα οποία τελείωναν λίγο πιο πάνω από το γόνατο. Ναι, πιθανότητα ήθελαν να μοιάσουν στην Catherine Tramell από το Βασικό Ένστικτο.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v