Μια έξυπνη ιδέα: Σκληρό trolling στους Νεοναζί!

Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης αντιδρούν πανέξυπνα στην πορεία των Νεοναζί, μετατρέποντας κάθε τους βήμα σε ευρώ για την εκστρατεία ενάντια στο Νεοναζισμό.
Μια έξυπνη ιδέα: Σκληρό trolling στους Νεοναζί!
Στη μικρή γερμανική πόλη του Wunsiedel, κάθε χρόνο εδώ και 25 χρόνια οι νεοναζί μαζεύονται για να πραγματοποιήσουν μια ανατριχιαστική παρέλαση στη μνήμη του Ρούντολφ Ες. Οι κάτοικοι της πόλης ήταν όλα αυτά τα χρόνια φοβισμένοι και ανίσχυροι μπροστά στο τέρας του ρατσισμού. Μέχρι τώρα.

Γιατί τώρα αποφάσισαν να αντιδράσουν, και μάλιστα με έναν πολύ έξυπνο και αστείο τρόπο. Το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, οι 250 νεοναζί βρήκαν να τους υποδέχονται σε πλακάτ και πανό ενθαρρυντικά μηνύματα καθώς περπατούσαν στην πόλη. Κάποιοι μάλιστα τους προσέφεραν… μπανάνες, για να τους δώσουν δύναμη να ολοκληρώσουν την πορεία τους.

Ο λόγος; Για κάθε μέτρο που θα διένυαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, θα καταβάλλονταν 10 ευρώ για μια εκστρατεία ενάντια στο ναζισμό.

Συνολικά, συλλέχθηκαν 10.000 ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν στο πρόγραμμα “EXIT Deutschland” που βοηθά ανθρώπους με ακραίες ιδεολογίες να αλλάξουν. Τα χρήματα δωρίθηκαν ως χορηγία από ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμούς.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v