Αθλητικά γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την ίδρυση αθλητικών γυμνασίων και λυκείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας.
Αθλητικά γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την ίδρυση και λειτουργία αθλητικών γυμνασίων και λυκείων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των αθλητικών ακαδημιών που συστάθηκαν με τον νόμο 4186/2013.

Ο νόμος αυτός προβλέπει τα εξής:

Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών ιδρύονται Αθλητικές Ακαδημίες, ως περιφερειακές υπηρεσίες, που αποτελούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι Αθλητικές Ακαδημίες είναι δύο (2) και εδρεύουν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο κάθε Αθλητικής Ακαδημίας λειτουργούν σχολικές μονάδες, κατά τις κείμενες διατάξεις, Αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς και Σχολικό Εργαστήριο Έρευνας και Τεχνολογίας (Σ.Ε.Ε.Τ.).

Σύμφωνα με το Υπουργείο, σκοπό των Αθλητικών Ακαδημιών αποτελεί ιδίως η εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν υψηλής ποιότητας παιδείας για όλους, που συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των μαθητών μέσω της προαγωγής της άθλησης και του αθλητισμού, την υποστήριξη του στόχου της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αριστείας στον αθλητισμό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v