Δωρεάν wi-fi: Τα hotspots σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αν η ανάγκη σας για Internet είναι ζωτικής σημασίας, δείτε σε ποιους δήμους και περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα βρείτε δωρεάν wi-fi.
Δωρεάν wi-fi: Τα hotspots σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Check –in, chat, σερφάρισμα, uploading φωτογραφιών/ selfie, εργασία. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος που χρειάζεστε ασύρματο Internet ένα είναι το ζητούμενο: που θα το βρείτε, και μάλιστα δωρεάν για να κάνετε τη δουλειά σας χωρίς να επιβαρύνετε τα δωρεάν δεδομένα του παρόχου σας.

Τα νέα είναι καλά, καθώς αρκετά σημεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη παρέχουν δωρεάν ασύρματο wi-fi για τους… διψασμένους, σε ένα δίκτυο που όσο περνούν τα χρόνια επεκτείνετε με την προσθήκη ολοένα και περισσότερων hotspots.

Που θα βρείτε λοιπόν δωρεάν wi-fi σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Wi-fi εν Αθήναις
Σε δημόσιους χώρους του κέντρου της πόλης, δωρεάν wi-fi παρέχεται στην πλατεία Συντάγματος, στην Πλατεία Κοτζιά, στην Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, στο Πάρκο της Κορεάτικης Αγοράς, στην πλατεία του Κεραμεικού και στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Επίσης στο Odeon Starcity, στην Πλατεία Ηρώων στη Δάφνη, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στην Πλατεία Αλεξανδρή στου Ζωγράφου. Στον Κορυδαλλό, δωρεάν ασύρματο Internet παρέχεται μεταξύ άλλων στο Δημαρχείο, στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ, στην πλατεία Μερκάτη και στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (δείτε όλα τα hotspots εδώ). Επίσης στον Βύρωνα, υπάρχουν δέκα σημεία με δωρεάν wi-fi, μεταξύ άλλων η Πλατεία Κολλημένου και Βυζαντίου, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ

Σημειώστε επίσης ότι δωρεάν wi-fi παρέχεται στα Public Café του Πειραιά και του Συντάγματος, στα Starbucks, το δίκτυο των οποίων μπορείτε να βρείτε εδώ, στο αγαπημένο καφέ των Εξαρχείων Floral.

Στα Δυτικά Προάστια, δωρεάν σύνδεση στο Ίντερνετ προσφέρεται στο Αιγάλεω στην είσοδο του Άλσους, στην Πλατεία Δαβάκη και στην Αγία Βαρβάρα στη συμβολή των οδών Καλαντζάκου και Μιχαήλ Καραολή. Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων τώρα, τα σημεία με δωρεάν σύνδεση στο Internet είναι ο προαύλιος χώρος του Δημαρχείου, η κεντρική πλατεία, η πλατεία Δημοκρατίας στο Καματερό, το προαύλιο του 2ου ΕΠΑΛ Καματερού, το προαύλιο του ΙΕΚ και το προαύλιο του 1ου Λυκείου της Αγίων Αναργύρων.

Προχωρώντας προς παραλία μεριά, δωρεάν ασύρματη σύνδεση βρίσκουμε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς επίσης και στην παραλία του Αλίμου και την πλατεία Ιμίων στη Βούλα. Επίσης, το Balux στη Γλυφάδα, εκτός από cocktails, σερβίρει και δωρεάν… σύνδεση στους πελάτες του. Επιπλέον, ο δήμος Γλυφάδας προσφέρει δωρεάν wi-fi στο Δημαρχείο, στην πλατεία Νυμφών, στην πλατεία Κατράκη, στην Γ’ Μαρίνα και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Δωρεάν wifi βρίσκουμε και σε αρκετούς σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη τους επόμενους μήνες το δίκτυο να επεκταθεί στην πλειοψηφία των σταθμών της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Ομόνοια, Πειραιάς, Νερατζιώτισσα και Δουκίσσης Πλακεντίας, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω Wi- Fi στους χώρους εξυπηρέτησης επιβατών και τις αποβάθρες.

Αν είστε συνδρομητές Vodafone, μπορείτε εύκολα και απλά να έχετε δωρεάν mobile Internet στα εγκατεστημένα 3G hotspots εντός των καταστημάτων του δικτύου της Vodafone. Επίσης, η Vodafone διαθέτει δωρεάν ασύρματο Internet σε όλα τα καταστήματα Goody’s (δείτε τα εδώ) και σε κάποια Flocafe.

Wi-fi και στη συμπρωτεύουσα
Οι Θεσσαλονικείς έχουν την ευκαιρία να surfάρουν δωρεάν στο διαδίκτυο πλατεία Αριστοτέλους, τη ΧΑΝΘ, στην κάτω είσοδο της ΔΕΘ, στο Λευκό τον Πύργο, στο πάρκο Νέας Ελβετίας, στην πλατεία Μηνά Πατρικίου, στο Πάρκο Κρήτης, στο γήπεδο του Άρη στην οδό Αλκμήνης, στο πάρκο Παπαναστασίου, στην πλατεία Ρομφέη Β', στην Τούμπα (Κολυμβητήριο-Κέντρο πολιτισμού), στην πλατεία Αίνου, στην πλατεία Πέτρου Συνδίκα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην πλατεία Καούδη και στο πάρκο Ανθοκομικής.

Τα «κλειδωμένα»
«Δωρεάν» ασύρματο δίκτυο μπορείτε φυσικά να έχετε σε οποιοδήποτε εστιατόριο/bar επισκεφτείτε, αρκεί να ζητήσετε τον κωδικό από το σέρβις. Αν πάλι… ντρέπεστε, υπάρχει και ένας ευκολότερος τρόπος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή Foursquare για smartphone ή απλά να κάνετε εγγραφή στο site και να αναζητήσετε το εστιατόριο/ μπαράκι που βρίσκεστε. Στη λίστα με τα σχόλια (tips) όλο και κάποιος… καλός Σαμαρείτης θα έχει μοιραστεί με τους υπόλοιπους τον κωδικό για το ασύρματο δίκτυο.

Εναλλακτικά, μια άκρως χρηστική εφαρμογή, το Wifi Map Pro, σας εμφανίζει όλα τα κοντινά σας μέρη που προσφέρουν wifi, ακόμα και αν είναι «κλειδωμένο», μαζί με τους εκάστοτε κωδικούς. Κοστίζει 4,50€ και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v