Εμπόδισαν εγκατάσταση ράμπας αναπήρων στη Νέα Μάκρη

Αντιδράσεις και καταγγελίες στο λιμενικό ενάντια σε εγκατάσταση ράμπας που θα επέτρεπε την πρόσβαση των ΑμΕΑ στη θάλασσα. Τι απαντά ο δήμαρχος.
Εμπόδισαν εγκατάσταση ράμπας αναπήρων στη Νέα Μάκρη
Θυμάστε εκείνη την είδηση πριν από λίγους μήνες, που μιλούσε για ράμπες που θα τοποθετηθούν στις παραλίες και θα εξασφαλίζουν την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα; Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν την πανηγύρισαν όλοι όσο θα έπρεπε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα λουόμενων εμπόδισε τους ανθρώπους της κατασκευάστριας εταιρείας να εγκαταστήσουν τη ράμπα στην παραλία της Νέας Μάκρης, γιατί αφενός τους «ενοχλούσε» και αφετέρου την θεωρούσαν «άχρηστη».

Η ομάδα κατοίκων, μάλιστα, προχώρησε και σε καταγγελία στο Λιμενικό, με την αιτιολογία ότι ο δήμος δεν έχει άδεια από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου για την εγκατάσταση της ράμπας. Μετά τις καταγγελίες η τοπική αρχή αναγκάστηκε να απομακρύνει την εγκατάσταση που εδώ και δύο χρόνια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, έχει εξυπηρετήσει πάνω από 1.500 άτομα με αναπηρία τα οποία φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στην περιοχή.

«Κάποιοι με απαράδεκτο και ιδιόμορφο ρατσισμό προσπάθησαν αυτή τη χρονιά να αποτρέψουν την τοποθέτηση της ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα. Δεν θα το καταφέρουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λοΐζος. Πρόσθεσε, μάλιστα ότι πρόκειται για «απαράδεκτες νοοτροπίες που δεν εκφράζουν όλη την κοινωνία αλλά κάποιους ελάχιστους, οι ποιοι ωστόσο ήταν αρκετοί για να σταματήσουν την τοποθέτηση». Επέμεινε, ωστόσο, ότι η εγκατάσταση θα γίνει κανονικά. «Στις 30 του μηνός θα επανατοποθετήσουμε τη ράμπα αφού έχουμε ενημερώσει την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v