Ελεύθερος ο γυμνισμός στο Μόναχο!

Έξι ζώνες ελεύθερου δημόσιου γυμνισμού καθιέρωσαν οι αρχές του Μονάχου, επιτρέποντας και με τον νόμο στους κατοίκους να… βγουν απ’ τα ρούχα τους.
Ελεύθερος ο γυμνισμός στο Μόναχο!
Το πράσινο φως έχουν πλέον και με τον νόμο οι κάτοικοι του Μονάχου να… πετάξουν τα ρούχα τους σε έξι θεσμοθετημένες ζώνες γυμνισμού της πόλης, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αρχές της πόλης, όπως μεταδίδει το TheAtlanticCities.com.

Συγκεκριμένα, οι νόμοι που ίσχυαν για τον γυμνισμό στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας έληξαν την περασμένη χρονιά. Και ενώ ήδη από το 1920 είχε οριστεί η πρώτη παραλία γυμνιστών στην χώρα, στο νησί Sylt και από το 1960 το πάρκο Englischer Garten του Μονάχου αποτελούσε προορισμό γυμνιστών, εδώ και αρκετό καιρό το ζήτημα του ελεύθερου γυμνισμού ήταν νομοθετικά «θολό».

Πλέον, οι γυμνιστές θα μπορούν να επιδίδονται ελεύθερα σε «γυμνή» ηλιοθεραπεία στις έξι περιοχές της πόλης, που βρίσκονται εντός των μεγαλύτερων πάρκων της, αλλά πολύ κοντά στο πολύβουο κέντρο του Μονάχου.

Ο δημόσιος γυμνισμός άλλωστε είναι… στο DNA της πρωτεύουσας της Βαυαρίας – με τις πρώτες ανοιξιάτικες αχτίδες του ήλιου, οι Γερμανοί σπεύδουν να πετάξουν τα ρούχα τους, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα για τον γυμνισμό NaturistTravel.net. Μάλιστα, ένα από τα πάρκα της πόλης, που ονομάζεται «το λιβάδι των γυμνιστών» είναι εκ των κορυφαίων προορισμών για γυμνιστές και μη: Οι ζώνες του γυμνισμού μπορεί να είναι σαφώς οριοθετημένες, αλλά δεν είναι καθόλου κρυμμένες από την κοινή θέα.

Πηγή: DailyMail 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v