Δωρεάν wi-fi σε 4.000 σημεία από τον Νοέμβριο!

Το δωρεάν wi-fi έρχεται από τον Νοέμβριο σε όλη την Ελλάδα, με χαμηλές ταχύτητες και χρονικό περιορισμό στην πρόσβαση.
Δωρεάν wi-fi σε 4.000 σημεία από τον Νοέμβριο!
Τέσσερις χιλιάδες κλειστοί και ανοικτοί δημόσιοι χώροι σε όλη την Ελλάδα θα αποκτήσουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο internet από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το δίκτυο του δωρεάν wi-fi θα «απλώνεται» σε 302 από τους συνολικά 325 δήμους της χώρας, ενώ θα μας καλύπτει μόνο για το… πενιχρό διάστημα των 30 λεπτών.

Αναλυτικότερα, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να συνδεθεί για μισή ώρα, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.

Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν να έχουν απλή πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 έως 1,5Mbps. Επίσης θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης καθώς και σε υπηρεσίες του δήμου.

Εντύπωση προκαλεί ότι από τη λίστα των δήμων που θα αναπτυχθούν τα σημεία πρόσβασης απουσιάζει ο δήμος της Αθήνας αλλά και άλλοι μεγάλοι δήμοι (Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κρωπίας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πολυγύρου) που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να υποδείξουν σημεία για την εγκατάσταση wi-fi hotspots.

Κατά την παρουσίαση, από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίστηκε ότι οι δήμοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση του υπουργείου, καθώς μπορεί οι ίδιοι να έχουν φροντίσει για την ανάπτυξη αντίστοιχων δικτύων μέσων άλλων προγραμμάτων.

Το έργο έχει μέγιστο προϋπολογισμό τα 15 εκατομμύρια ευρώ και οι πόροι θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ. Κατά τη δεύτερη φάση του θα γίνει εγκατάσταση σημείων πρόσβασης σε ειδικές εγκαταστάσεις όπως λιμάνια, ανοικτοί αθλητικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ. για την κάλυψη των οποίων απαιτούνται διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές.

Εκτός από τα 4.000 σημεία, εγκατάσταση σημείων πρόσβασης θα γίνει σε 1.200 έως 1.500 λεωφορεία και τρόλεϊ ενώ μέσα στο επόμενο τετράμηνο δίκτυο θα έχει αναπτυχθεί και στο σύνολο των σταθμών του μετρό, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει πρόβλεψη για την πρόσβαση επί των συρμών του μετρό.

Πηγή: Ημερησία
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v