Πιο δυστυχισμένη η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

Ο δείκτης ευτυχίας στην Ελλάδα πέφτει κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία.
Πιο δυστυχισμένη η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια
 Οι Έλληνες, μεταξύ των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την ποιότητα της ζωής τους (δείκτης ευτυχίας 6,2 μονάδες) με αποτέλεσμα την κατάταξη τους σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο (7,1 μονάδες). Το αίσθημα δυστυχίας κατατάσσει τους Έλληνες στην 17η θέση (σε σύνολο 19 θέσεων) μαζί με την Λετονία και την Ουγγαρία, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2012. Οι πιο ευτυχισμένοι στην Ευρώπη είναι οι κάτοικοι της Δανίας , της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Μία από τις βασικότερες μεταβλητές στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιολόγηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης είναι το ΑΕΠ, το οποίο εμπλουτίζεται και από άλλους παράγοντες. Μεταξύ αυτών των παραγόντων συγκαταλέγονται το μέσο εισόδημα, η αγοραστική δύναμη, η μακροπρόθεσμη ανεργία, το προσδόκιμο ζωής, η αδυναμία να ανταπεξέλθει κανείς σε έκτακτα έξοδα και το ποσοστό αυτοκτονιών.

Επίσης, ως άλλη μία από τις μεταβλητές, που συναπαρτίζουν τον δείκτη ευτυχίας, συνεκτιμάται και το επίπεδο εκπαίδευσης, καθώς και η διαφορά μισθών μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι στην παγκόσμια κατάταξη ευτυχίας η Ελλάδα καταλαμβάνει την 70η θέση μεταξύ 158 χωρών για την περίοδο 2010-2012 και αποτελεί μαζί με την Αίγυπτο τις δυο χώρες με την μεγαλύτερη υποχώρηση στον σχετικό δείκτη από το 2005 – 2007 (προ κρίσης).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v