«Μπάρες» στο μετρό το 2016

Η τοποθέτηση μπαρών και η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο μετρό και τον προαστιακό προβλέπεται να πραγματοποιηθεί από το 2016.
«Μπάρες» στο μετρό το 2016
 Το έργο με την ονομασία «Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου» αναμένεται να παραδοθεί σταδιακά κατά την περίοδο 2014-2015. Το εν λόγω έργο στοχεύει να βάλει «τέλος» στην λαθρεπιβίβαση και προβλέπει την κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου και την τοποθέτηση μπαρών.

Το χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί με ηλεκτρονική κάρτα δύο τύπων. Ο πρώτος τύπος θα αντικαταστήσει τις κάρτες απεριόριστων διαδρομών και ο δεύτερος θα αποθηκεύει συγκεκριμένο αριθμό μετακινήσεων του επιβάτη, ενώ πύλες εισόδου- εξόδου θα τοποθετηθούν σε μετρό και προαστιακό.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου προβλέπεται να είναι σημαντικά, όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ, όχι μόνο για τον ΟΑΣΑ αλλά και για το ίδιο το επιβατικό κοινό. Οι επιβάτες θα ωφεληθούν με τις δικαιότερες χρεώσεις, ανάλογα με τις αποστάσεις που θα διανύουν, την εξασφάλισή τους στην περίπτωση απώλειας ή καταστροφής των καρτών. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος για τον ΟΑΣΑ θα προκύψουν από τον περιορισμό της λαθρεπιβίβασης.

Επίσης, το σύστημα προβλέπει την εγκατάσταση ενός δικτύου 1.000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ. Στις στάσεις αυτές θα τοποθετηθούν οθόνες που θα προβάλλουν πληροφορίες για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων. Επίσης οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες και από το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v