Εντυπωσιακή ανακάλυψη επιβεβαιώνει το Big Bang!

Ομάδα αστρονόμων εντόπισε ίχνη από τις πρώτες στιγμές του σύμπαντος, τα οποία επιβεβαιώνουν τη θεωρία του Big Bang και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Εντυπωσιακή ανακάλυψη επιβεβαιώνει το Big Bang!
Ομάδα αμερικανών αστρονόμων ανακάλυψε την Δευτέρα αυτό που στο είδος τους θεωρείται το «Ιερό Δισκοπότηρο»: Ίχνη που σύμφωνα με τους ερευνητές επιβεβαιώνουν το Big Bang, δηλαδή την θεωρία πως το σύμπαν δημιουργήθηκε μετά από μια μεγάλη έκρηξη.

Συγκεκριμένα, εντόπισαν ίχνη βαρυτικών κυμάτων που αποτελούν «ηχώ» της μεγάλης εξάπλωσης του σύμπαντος, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα μετά από το Big Bang.

Η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνει τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος είχε προβλέψει με την θεωρία της σχετικότητας την ύπαρξη των βαρυτικών κυμάτων τα οποία συνδέονται με τον σχηματισμό αυτού του «συμπλέγματος» γαλαξιών, αστέρων, νεφελωμάτων και «κενού χώρου» που συναποτελούν το σύμπαν.

Τα ίχνη εντοπίστηκαν με τη βοήθεια τηλεσκοπίου μελέτης της κοσμικής ακτινοβολίας μικροκυμάτων που βρίσκεται στο Νότιο Πόλο σε υψόμετρο 2.800 μέτρων. Αυτά τα βαρυτικά κύματα θεωρείται πως προέρχονται από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του σύμπαντος.

«Αυτός ο εντοπισμός είναι ο κρίκος που έλειπε από την κοσμολογία», δήλωσε ο Marc Kamionkowski, φυσικός από το Πανεπιστήμιο John Hopkins των ΗΠΑ και ένας εκ των ερευνητών που καρπώθηκαν την ανακάλυψη. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, τα ευρήματα όχι μόνο επιβεβαιώνουν την εξάπλωση του σύμπαντος, αλλά μας λένε και το πότε και το πόσο ισχυρή είναι αυτή η διαδικασία.

Φυσικά, όπως γίνεται συνήθως για έρευνες τέτοιου βεληνεκούς, θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, ενώ ήδη συλλέγονται νέα στοιχεία από άλλο τηλεσκόπιο που έχει τοποθετηθεί στην Ανταρκτική, αλλά και από διαστημικά πειράματα στην Ευρώπη και τη Χιλή.

Πηγή: Reuters
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v