Η Apple αγόρασε ελληνική εφαρμογή

Η Apple αγόρασε έναντι πολλών εκατομμυρίων την εφαρμογή SnappyCam του Γιάννη Παπανδριόπουλου.
Η Apple αγόρασε ελληνική εφαρμογή
Το γεγονός ότι η Apple αγόρασε την εφαρμογή "SnappyCam" δεν είναι και τόσο σημαντικό, καθώς μεγάλες εταιρείες αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες από ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις κάθε χρόνο. Αποτελεί όμως είδηση, το ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι δημιούργημα Έλληνα που μεγάλωσε στην Αυστραλία και ζει στην Αμερική. Ο λόγος για τον Γιάννη Παπανδριόπουλο, τον δημιουργό του SnappyCam που αγοράστηκε έναντι πολλών εκατομμυρίων από την Apple. Τι κάνει όμως η συγκεκριμένη εφαρμογή; Επιτυγχάνει σειρά λήψεων πλήρους ανάλυσης σε 20 με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ταχύτερα από την παραπλήσια λειτουργία (burst mode) του iPhone. Στο App Store την αγόραζε κανείς με κάτι λιγότερο από ένα ευρώ, ενώ βρισκόταν ψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών. Φυσικά πλέον είναι παρελθόν από τις επιλογές του App Store, αφού η εφαρμογή σχεδιάζεται πλέον να ενσωματωθεί σε προϊόντα της Apple.

Ο πατέρας Παπανδριόπουλος μεταλαμπάδευσε τη γνώση στον υιό Γιάννη, αφού ο πρώτος είχε σπουδάσει ηλεκτρονικός μηχανικός στην Ελλάδα προτού εγκατασταθεί στη Μελβούρνη. Ο Γιάννης είναι κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, με πηγαίο ταλέντο, όπως αποδείχθηκε από τη δημιουργία του SnappyCam.

Η εφευρετικότητά του δεν σταματάει εκεί, καθώς εδώ και λίγα χρόνια βρίσκεται στα στάδια εξέλιξης μεθόδου, που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος θα "τρέχει" το internet 200 φορές ταχύτερα από την τωρινή του ταχύτητα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v