Μπουτάρης: «Τι τους νοιάζει το σκουλαρίκι μου;»

Για ακόμη μια φορά, ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν απολαυστικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Εξώστης». Το σκουλαρίκι, η… γκόμενα και οι στολισμοί.
Μπουτάρης: «Τι τους νοιάζει το σκουλαρίκι μου;»
Για την «ανώριμη αντιπολίτευση» που δέχεται, για την αναδιάρθρωση της ΔΕΘ, αλλά και για την απουσία ευρωπαϊκής κουλτούρας από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Εξώστης».

«Δεν μπορώ να μας χαρακτηρίσω Ευρωπαίους», απαντά σε σχετική ερώτηση. «Είμαστε κομπλεξικοί με την πρωτεύουσα και χωριάτες σε σχέση με την πόλη μας. Το τραγικό χαρακτηριστικό αυτής της πόλης είναι η εσωτερική μετανάστευση που από το 1960 και μετά έφερε μη αστικές οικογένειες, οι οποίες όχι μόνο δεν αφομοιώθηκαν ακόμη σ’ αυτήν, αλλά και μετά από τόσες δεκαετίες δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν νοοτροπία του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής».

Για το ζήτημα που προέκυψε με τους στολισμούς της Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Είναι αδιανόητο να γκρινιάζουμε γιατί δεν στολίζουμε την πόλη από τον Οκτώβρη. Επιπλέον, ο Δήμος δεν έχει χρήματα και θεωρώ τραγική πρόκληση όταν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τα συσσίτια να ασχολούμαστε με στολισμούς, λαμπάκια και έλατα, και απορώ πώς ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να αποζητούν τα πανηγύρια».

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό, ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε επίσης τόσο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όσο και στην ανάγκη για τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος δεν έχει τις δυνατότητες ν’ αντιμετωπίσει την εχθρική στάση του κράτους απέναντι στην βιομηχανία και την έλλειψη στρατηγικής. Βλέπουμε και την σταδιακή κατάρρευση της Διεθνούς Έκθεσης. Είμαστε σε συζητήσεις για πλήρη αναδιάρθρωση της έκθεσης. Για μένα, όμως, ο κυριότερος τρόπος να φέρουμε χρήματα στην πόλη, και μετά να μπορούμε να μιλήσουμε και για ευμάρεια, είναι ο τουρισμός. Να αναπτύξουμε τον θρησκευτικό τουρισμό και τον φυσιολατρικό. Όπως πάνε στην Τήνο, έτσι θα πρέπει να έρχονται κι εδώ. Επιβάλλεται ν’ αξιοποιήσουμε τον Όλυμπο που τον έχουμε απέναντι μας και τον γνωρίζει όλος ο κόσμος».

Όσον αφορά τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ο ίδιος επανέλαβε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος «αλλά όχι με το ίδιο σχήμα». «Είμαι της λογικής ότι οι αντιδήμαρχοι δεν πρέπει να είναι σ’ αυτή τη θέση παραπάνω από μια θητεία, κι ο δήμαρχος όχι παραπάνω από δύο. Στο σχήμα θα είναι άνθρωποι ανεξάρτητου πολιτικού χώρου που συμφωνούν με το πρόγραμμά μας κι έχουν διάθεση για δουλειά», καταλήγει.

Ν.Γ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v