24 resolutions για το 2014

Νέο έτος, νέοι στόχοι και για αρκετούς από εμάς, μια νέα αρχή. 24 τρόποι για να γίνετε (λίγο) πιο χαρούμενοι το 2014.
24 resolutions για το 2014
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το 2014 προμηνύεται αβέβαιο, όμως μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα αρχή και για περισσότερη αισιοδοξία στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσαμε για ακόμα μια χρονιά να μην αφήσουμε πίσω όλα αυτά που μας στεναχώρησαν/ξενέρωσαν το 2013 και να κάνουμε πλάνα για το νέο έτος. Αν λοιπόν θέλετε να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με τόλμη και αυτοπεποίθηση, τότε έχουμε να σας προτείνουμε μερικά resolutions τα οποία – εμείς τουλάχιστον – σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε ευλαβικά.



Το 2014, λοιπόν…

* Θα κόψετε το κάπνισμα. Ναι το έχετε προσπαθήσει και άλλες φορές – ανεπιτυχώς- όμως αυτή τη χρονιά θα τα καταφέρετε.

* Θα πάρετε ένα κατοικίδιο. Σκύλο, γάτα, χάμστερ ότι σας ευχαριστεί με την απαραίτητη προϋπόθεση όμως να φροντίσετε και να αγαπήσετε τον νέο σας συγκάτοικο.

* Θα δείτε λιγότερη τηλεόραση. Ή ακόμα καλύτερα δεν θα δείτε καθόλου τηλεόραση. Αφ’ ενός θα προστατέψετε την ψυχική σας υγεία αφ’ ετέρου θα αισθανθείτε σαφέστατα πιο έξυπνοι και διαυγείς.

* Θα τα βρείτε με τον εαυτό σας, αλλά και με τους άλλους. Με φίλους που χαθήκατε, που τσακωθήκατε και βγάλατε από τη ζωή σας για χαζούς/ γελοίους λόγους.

* Θα διαβάσετε περισσότερα βιβλία και θα δείτε περισσότερα ντοκιμαντέρ. Λίγη παραπάνω μόρφωση δεν κάνει κακό και είναι η υπέρτατη άμυνα σε περιόδους αξεπέραστης βλακείας όπως αυτή που διανύουμε. (Κάντε την αρχή με αυτήν εδώ την εκπληκτική σειρά για το Σύμπαν).

* Θα γίνετε εθελοντές αιμοδότες. Δέκα λεπτά από τον χρόνο σας, μπορούν να σώσουν μια ζωή. Πόσο καλύτερα θα μπορούσε να νοιώσει κάποιος μετά από αυτό;

* Θα εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας και θα βρείτε δουλειά. Το ξέρουμε, το δεύτερο σκέλος είναι αρκετά δύσκολο, όμως γι’ αυτό είναι τα resolutions, για να βλέπουμε το μέλλον αισιόδοξα.

* Θα φροντίσετε να χαμογελάτε έστω και μια φορά την ημέρα. Αρκετά με την μιζέρια.

* Θα εξαλείψετε την λίστα των εχθρών σας. Θα απολογηθείτε σε όσους νομίζετε πως πρέπει και θα συγχωρέσετε αυτούς που σας απογοήτευσαν.

* Θα βρείτε τη δύναμη να κάνετε την πρώτη κίνηση στον άνθρωπο που γουστάρετε. Κάθε σχέση που είχατε ποτέ ξεκίνησε με έναν καλό χαιρετισμό.

* Θα σταματήσετε να τσεκάρετε το feed σε Twitter και Facebook κάθε τρεις και λίγο (πόσο μάλλον όταν βρίσκεστε με παρέα), θα σταματήσουν να σας απασχολούν τα likes και τα comments στο Facebook και θα ξεκολλήσετε επιτέλους από την αρρώστια των social media.

* Θα δοκιμάσετε ένα extreme sport, οποιοδήποτε: rafting, banjee jumping, παραπέντε, αναρρίχηση.

* Θα βάλετε την άσκηση στην ζωή σας. Χωρίς υπερβολές, χωρίς ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια. Ξεκινήστε απλά με 20 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα.

* Θα πάρετε ποδήλατο για τις κοντινές (και τις μακρινές ) αποστάσεις και θα χρησιμοποιείτε λιγότερο το αυτοκίνητο. Και άσκηση και οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος και κοινωνικοποίηση. Τι καλύτερο;

* Θα ενισχύσετε τις σχέσεις σας με την οικογένεια. Λένε πως το αίμα είναι πιο σκληρό από το νερό. Δεν έχουν και άδικο.

* Θα βοηθήσετε αυτούς που έχουν ανάγκη. Από ένα κουλούρι σε έναν άστεγο μέχρι μια συνεισφορά σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Ανεξαρτήτως γιορτών.

* Θα σταματήσετε να βρίζετε τους πολιτικούς στο Facebook και τα λοιπά social media. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, πιο αποτελεσματικοί για να εκφράσετε την αντίθεσή σας. Για αρχή δοκιμάστε να ψηφίσετε με βάση το ποιος πραγματικά πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει το καλύτερο γι’ αυτήν την χώρα.

* Θα κυριέψετε τον φόβο σας για…. (βάλτε ό,τι σας τρομάζει και θέλετε να ξορκίσετε μια για πάντα).

* Θα κλάψετε, τόσο από χαρά όσο και από λύπη αν χρειαστεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εξωτερικεύσετε τα συναισθήματά σας όπως αυτά καταφθάνουν.

* Θα πάψετε να (κατά) κρίνετε τους άλλους για τις θρησκευτικές, σεξουαλικές, πολιτικές και οτιδήποτε σε «-ικές» αντιλήψεις τους. Είπαμε να γλιτώσουμε από τον φασισμό, όχι να τον υιοθετήσουμε.

* Θα σταματήσετε να κορνάρετε χωρίς λόγο στον δρόμο και να μουτζώνετε τον οποιονδήποτε. Η παιδεία ξεκινά (και) από τον δρόμο.

* Θα βγάλετε το autocorrect από τα μηνύματα για να μην έχετε αποτελέσματα σαν και αυτά.

* Θα δοκιμάσετε εκείνο το φαγητό, το οποίο λέτε ότι δεν σας αρέσει, αλλά δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ. Βλέπε: φακές, μπάμιες, ροκφόρ, φασολάδα, μανιτάρια κτλ.

* Θα ξεχρεώσετε. Ακούγεται όνειρο μακρινό, όμως με τον κατάλληλο προγραμματισμό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

* Θα….; Συμπληρώστε τον δικό σας στόχο για το 2014.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v