Οι Trashformers μιλούν στο in2life

Οι άνθρωποι που μας ξανάκαναν να χορέψουμε Μακαρένα και να τραγουδήσουμε Spice Girls μιλούν στο in2life για τα περιβόητα Trashformers πάρτι τους.
Οι Trashformers μιλούν στο in2life
συνέντευξη στον Γιώργο Κόκουβα

Είναι Σάββατο βράδυ. Μπαίνουμε στο μαγαζί και ακούγονται οι πρώτες νότες του Oops! I did it again. Ακολουθεί ένα super hit των Spice Girls και μετά λίγη Λίτσα Γιαγκούση. Στις οθόνες του μαγαζιού παίζει η εισαγωγή των Power Rangers και ξαφνικά εμφανίζεται και η Μαντώ, τραγουδώντας το «Ρούχο Δανεικό». Το κοινό ζητωκραυγάζει και χορεύει σεληνιασμένο. Και το ημερολόγιο γράφει 2013.

Προφανώς και δεν βρήκαμε χρονομηχανή που μας τηλεμετέφερε στην παιδική μας ηλικία. Απλώς βρισκόμαστε σε ένα από τα φοβερά και τρομερά πάρτι των Trashformers, που έχουν αποκτήσει διαστάσεις θρύλου στην Αθήνα (και όχι μόνο) την τελευταία δεκαετία. Αμαρτωλά τραγούδια των ‘90s, hits-ένοχες απολαύσεις που έγραφαν σε κασέτες οι σημερινοί τριαντάρηδες πριν από δύο δεκαετίες, καλτ περσόνες και εμφανίσεις καλλιτεχνών που δεν ντρέπονται να ενστερνιστούν την ετικέτα «trash».

Γιατί, όπως εξηγούν στο in2life οι Trashformers, διοργανωτές αυτών των βραδιών που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε venues της πόλης, trash δεν σημαίνει απαραίτητα «σκουπίδι», αλλά νοσταλγία και έντονα χρώματα, γέλιο και αναμνήσεις, συγκίνηση και απενοχοποιημένη διασκέδαση.

Πού αλλού άλλωστε θα σου δοθεί η ευκαιρία να χορέψεις όπως χόρευες στα ‘90s; - Ήτοι με πιο ποπ δεν γίνεται τραγούδια και χωρίς να σε νοιάζει αν μοιάζει τρελό που ξέρεις απ’ έξω τους στίχους του «Υποφέρω» και τον χορό του Μακαρένα. Και δεν σε νοιάζει, γιατί για όλους γύρω σου ισχύει το ίδιο.

Το In2life εντόπισε τους «σκοτεινούς εγκεφάλους» πίσω από την ομάδα των Trashformers και τους ζήτησε να αποκαλύψουν τα μυστικά της trash διασκέδασης που ευαγγελίζονται. Βάλτε ένα κομμάτι των Backstreet Boys να παίζει στο background και διαβάστε:



Ποιοι είστε και πώς προέκυψε η ιδέα των Trashformers;
Είμαστε ο Δημήτρης (aka Jimfast), ο Γιάννης (aka Gizmo), ο Αρείων και ο Ιταλός... Όλα ξεκίνησαν στην Πάτρα το 2004 με την ιδέα του Gizmo και του Jimfast και τα περιβόητα πρώτα trash party. Μιας και όλα στην ζωή είναι εξέλιξη, τα πάρτι μεγάλωσαν, η ομάδα επίσης, και ονομάστηκε Trashformers.

Γιατί το κοινό επιστρέφει στις παλιές επιτυχίες και την «καλτ» πλευρά της διασκέδασης; Είναι «ένοχη» απόλαυση τα ‘80s και ‘90s;
Σίγουρα είναι μια ένοχη απόλαυση. Είναι τα χρόνια της δικής μας αθωότητας και νοσταλγίας. Είναι τα κομμάτια που μας κοίμιζαν στο πίσω κάθισμα του αμαξιού των γονιών μας, είναι τα πρώτα παιδικά πάρτι που πίναμε πορτοκαλάδα ή κοκα-κολα ή και τα δυο μαζί.



Τι ορίζετε ως trash; Είναι παρεξηγημένος όρος;
Το Trash σαν αισθητική έχει σχέση με ξεχασμένες μουσικές επιτυχίες, φτηνές παραγωγές και νοσταλγικές εικόνες γεμάτες χρώμα, που προκαλούν γέλιο. Αυτό ακριβώς, το ότι προκαλούν γέλιο, μας βοηθάει πάρα πολύ στο να στήσουμε το πρόγραμμα μας. Θέλουμε αυτός που θα έρθει, να γελάσει, να ερωτευτεί, να συγκινηθεί, οπότε πάνω από όλα έχουμε την ελευθερία να βάλουμε αυτά τα κομμάτια, να απενοχοποιήσουμε τον κόσμο και να νιώσει έστω και για λίγες ώρες ελεύθερος.

Τι δεν θα παίζατε ποτέ στα πάρτι σας και τι δεν έχετε «τολμήσει» ακόμα να παίξετε (αν υπάρχει κάτι τέτοιο);
(γέλια) …Μάλλον τα παίζουμε όλα. Ααα, κάτσε… Έχουμε μια κρυφή συμφωνία και δεν βάζουμε ΠΟΤΕ Παντελίδη. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά άμα βάλεις να παίξει ανάποδα ο Παντελίδης ακούς την μουσική του διαβόλου, αλλά, ακόμα χειρότερα, άμα βάλεις να παίξει κανονικά, ακούς Παντελίδη. Είναι μάλλον post-trash, δεν μας κάνει.

Ποιο είναι το πιο τρελό σκηνικό/περιστατικό που έχει συμβεί σε trash party;
Τι να πρωτοθυμηθούμε… Ίσως το πιο ακραίο σκηνικό είχε γίνει τέσσερα χρόνια πριν όταν κάναμε ένα πάρτι και 500 άτομα χόρεψαν το "χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ". Επειδή όλοι έκαναν την ίδια κίνηση στο "χαρωπά τα δυο μου πόδια τα χτυπώ" υπήρξε τέτοιος συντονισμός που έσπασαν οι σωλήνες στο πάτωμα του μαγαζιού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει. Προς στιγμήν νιώσαμε πως είμαστε στον Τιτανικό που βυθίζεται.



Ποια είναι τα αγαπημένα σας video που προβάλλετε κατά κόρον στα VJ sets σας;
Το νούμερο 1 και πιο χαρακτηριστικό μας βίντεο είναι το intro του Βaywatch. Το βάζουμε σε κάθε πάρτι εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Ο κόσμος ωρύεται όταν το βλέπει. Αφηνιάζει. Αγαπημένες στιγμές είναι τα intro από παλιά παιδικά, όπως το Dragonball και το ThunderCats καθώς και βίντεο με αστείες στιγμές που είναι προτιμότερο να τα δεις από κοντά από το να στα περιγράψουμε. Επίσης μην ξεχνάς πως κάνουμε πολλές δικές μας παραγωγές. Αν γράψεις trashformers στο Youtube θα δεις πλήθος από αυτές.

Τι να περιμένουμε στα επόμενα parties; Πότε θα είναι αυτά και ποιους καλεσμένους θα δούμε;
Φέτος συμφωνήσαμε πως τα πιο πολλά που θα δείξουμε στο κόσμο θα είναι έκπληξη. Έχουμε ένα πολύ δυνατό Dj-VJ set, μια μπάντα ζωντανό jukebox και ήδη "secret guests" την Μαντώ, την Έφη Σαρρή και τον Πασχάλη. Κανείς δεν θα ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος που θα μας τιμήσει με την παρουσία του, μέχρι να εμφανιστεί στην σκηνή του ΚοοΚοο. Μάλλον περνάς πιο καλά όταν δεν ξέρεις τι έχεις να περιμένεις.

*Info
Για τα επόμενα πάρτι των Trashformers μείνετε «συντονισμένοι» στο Facebook page τουςτο επόμενο πάρτι είναι προγραμματισμένο για τις 23/11 στο KooKoo live bar (Ιάκχου 17) και η είσοδος με μπύρα ή κρασί στοιχίζει 9,99€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v