Οι κορυφαίες τηλεφωνικές φάρσες όλων των εποχών

Φουσέκης, Πατρινοί, Λέντης, Ελληνοφρένεια, Τέλος. Ένας νοσταλγικός φόρος τιμής στην αθάνατη ελληνική τηλεφωνική φάρσα από τις αρχές των 90’s μέχρι σήμερα.
Οι κορυφαίες τηλεφωνικές φάρσες όλων των εποχών
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει ακούσει έστω και μία από τις δεκάδες τηλεφωνικές φάρσες οι οποίες κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι την δεκαετία των 90s. Ευτυχώς, για όσους δεν είχαν την τύχη να τις ακούσουν, o ερχομός του Internet βοήθησε στην διάδοση αυτών των underground διαμαντιών.

Παραδόξως, η δεκαετία των 00s δεν ήταν το ίδιο πλούσια σε ευρηματικότητα και πρωτοτυπία, μιας και ο περισσότερος κόσμος αρκέστηκε απλά στο διαδυκτιακό trolling του πληκτρολογίου. Πάντως υπήρξαν και αρκετές λαμπρές εξαιρέσεις.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας τηλεφωνικές φάρσες. Ίσως τις πιο διαδεδομένες. Σας προκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας εκείνες που πιθανώς αφήσαμε «στην απ’ έξω».

Οι φάρσες των Πατρινών
Οι πρωτεργάτες της τηλεφωνικής φάρσας, κατάγονται, όπως δηλώνει και το όνομά τους από την καρναβαλική κωμόπολη και έδωσαν το στίγμα για όλες τις γενιές φαρσέρ που ακολούθησαν. Αν και είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποια από τις δεκάδες φάρσες τους ως την κορυφαία, παρ’ όλα αυτά δύο ασφαλείς επιλογές θα ήταν το «Πήγε φαντάρος» με τον αξιομνημόνευτο διάλογο μεταξύ του στρατιώτη που τηλεφωνεί και του πατέρα του φίλου του, Κώστα («Και σένα και την μάνα σου και τον πατερά σου τον Λάκη») και ο «Κατσουράνης» με την θρυλική ατάκα «Εγώ… έχω παρακολουθήσει μια σκηνή». Απολαύστε τις.

*Πήγε Φαντάρος


*Κατσουράνης 


Οι Φάρσες του Φουσέκη
Ακόμα ένας περιβόητος φαρσέρ, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε δεκάδες σπαρταριστές τηλεφωνικές φάρσες. Ξεχωρίζει άνετα η τηλεφωνική του συνομιλία με το υποβρύχιο Τρίτων ΙΙ, στην οποία παρουσιάζεται ως αξιωματικός απροσδιόριστου βαθμού και ζητάει ακατάληπτες ενέργειες από τους ναύτες, όπως επίσης και το «Φέρε τον Γιάννη» στον πατέρα του Γιάννη, με την κλασική ατάκα «Έχει μπλέξει σε σπείρα με σπουργίτια».





Οι φάρσες του Λέντη
Το ψευδώνυμο «Λέντης» αφορά δύο φαρσέρ στους οποίους αποδίδονται περί τις είκοσι τηλεφωνικές φάρσες οι οποίες ξεκινούν συνήθως με την αναζήτηση κάποιου προσώπου («I want to speak with Jenny please», «Την Στέλλα παρακαλώ», «Τον Κούνα-μούτα δώσε μου») και εξελίσσονται σε μια άνευ προηγουμένου ανταλλαγή… κοσμητικών επιθέτων με τον καλούμενο.



Η φάρσα στο προπατζίδικο
Ιδιοκτήτης προπατζίδικου απουσιάζει και έχει αφήσει στο πόδι του έναν γνωστό του μεγάλης ηλικίας ο οποίος δεν κατέχει γρι τα αγγλικά. Ο άτυχος κύριος καλείται να σημειώσει τις πιο δύσκολες ομάδες για να παίξει. «Προμαμποϊκάρνα…»



Τέλος!
Μια αγγελία σε gay περιοδικό γίνεται αφορμή για έναν αισθησιακό(;) διάλογο μεταξύ ενός δήθεν ομοφυλόφιλου και ενός πραγματικού και ανυποψίαστου ομοφυλόφιλου. Ήταν τέτοια η επιτυχία της φάρσας μάλιστα που μελοποιήθηκε από την λαϊκή αοιδό Χριστίνα Παπαδάκη, ενώ αποτέλεσε βάση για την δημιουργία viral βίντεο στο Youtube από την Paris Productions, με πρωταγωνιστές δύο φίλους, τον Διονύση και τον Σάκη. «Είμαι στον όνγκο!». 


 
Ο ηλεκτρολόγος
O κύριος Κώστας έχει πρόβλημα με το ρελέ προστασίας στο σπίτι του, το οποίο πέφτει συνέχεια. Έτσι τηλεφωνεί στον ηλεκτρολόγο κ. Πάνο που έκανε την εγκατάσταση και ο οποίος σύμφωνα με τον Κώστα είναι «για τον π*** μάστορας». Δεν πρόκειται ακριβώς για φάρσα, μάλλον για μια πολύ αστεία συνομιλία.



Το μουλάρι
Φήμες που δεν επαληθεύτηκαν έλεγαν ότι ο αυτουργός αυτής της φάρσας με αφορμή μια αγγελία για την πώληση ενός… μουλαριού, είναι ο ίδιος με εκείνον του «Τέλος!». Όπως και να’ χει, το αποτέλεσμα και εδώ είναι εξίσου αστείο και με μπόλικο μπινελίκι στο τέλος. 

 

Οι φάρσες του Αποστόλη
Ο Αποστόλης της Ελληνοφρένειας δεν έχει αφήσει Υπουργείο για Υπουργείο... ήσυχο, ούτε φυσικά και τους άμοιρους που τηλεφωνούν στα κεντρικά του ΣΚΑΙ. Ξεχωρίζει, μεταξύ πολλών, ο «Κυρ Βασίλης ο Φιδέμπορας» στα αρχικά του στάδια όταν φρίκαρε με τους μετανάστες και τα φίδια, ο Καμπαρετζής και ο θρυλικός Εισαγωγέας του Μπυράλ. 
 
 

Ίων
Ένας άτυχος ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας παρέας νεαρών, οι οποίοι ζητούν το φανταστικό πρόσωπο Ίωνα Πλαταγένη και συνεχίζουν απτόητοι για δέκα λεπτά να ταλαιπωρούν λεκτικά τον σαστισμένο κύριο μιλώντας του για το Παγκράτι, κάποιες βάρκες που έχουν λυθεί και τον δόκτορα Φόρτσα Μπόρτσα.



Η πιτσαρία του Σοφοκλή
Ιδιοκτήτης πιτσαρίας στην επαρχία, πέφτει θύμα (ξανά) παρέας νεαρών η οποία τον παίρνει επανειλημμένα τηλέφωνο για κάφρικα παράπονα («πήρα εχθές μια πίτσα και είχε μέσα μια μ*** τριχα, της γυναίκας σου ήταν ή της αλβανίδας;). Ο δύσμοιρος ιδιοκτήτης, μην έχοντας τι να πει στους αδίστακτους νεαρούς, τους «λούζει» με κοσμητικά επίθετα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v