Πωλείται το σπίτι του… «Αντωνάκη Κοκοβίκου»

Το νεοκλασικό σπίτι της οδού Τριπόδων στην Πλάκα, όπου γυρίστηκε η ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» πωλείται, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ.
Πωλείται το σπίτι του… «Αντωνάκη Κοκοβίκου»
Αυτονόητη γνώση για τους κατοίκους της Πλάκας, μικρό μυστικό για λίγους από τους υπόλοιπους επισκέπτες της πιο τουριστικής περιοχής της Αθήνας, αυτό το μικρό σπίτι στην οδό Τριπόδων κρύβει επί δεκαετίες τις ασπρόμαυρες μνήμες του. Μιλάμε για την εγκαταλελειμμένη κατοικία στο 32 της οδού Τριπόδων, που κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως το σκηνικό της γνωστής ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», και που σήμερα «πωλείται» από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το σπίτι της… οικογένειας Κοκοβίκου, του «Αντωνάκη» και της «Ελενίτσας» και της… κυρίας «Ξ. Παπαμήτρου» συγκαταλέγεται μαζί με 14 άλλα ακίνητα στην περιοχή ανάμεσα στα νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια του Μεσοπολέμου που θα αξιοποιηθούν μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Πέρα από το κινηματογραφικό της παρελθόν, η αυλή του σπιτιού έχει πολλές ακόμη ιστορίες να διηγηθεί: Το σπίτι χτίστηκε πριν δύο περίπου αιώνες και χρησιμοποιήθηκε ως στέγη της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης, ενώ αργότερα, όπως αποκάλυψε η σκαπάνη, λειτούργησε ως δημόσιο ουρητήριο. Μάλιστα, ανακαλύφθηκε πως κάτι τέτοιο συνέβαινε και στην αρχαιότητα – ο χώρος στέγαζε δημόσιες τουαλέτες.

Το υπουργείο Πολιτισμού είχε αναλάβει να αξιοποιήσει τα ακίνητα, αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, η διαχείρισή τους μεταβιβάστηκε τελικά στο ΤΑΙΠΕΔ, που αναμένεται να τα… βγάλει στο σφυρί.



Πηγή: Τα Νέα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v