Σόιμπλε: «Οι Έλληνες πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις»

Εν μέσω κυκλοφοριακού χαμού λόγω των έκτακτων μέτρων κυκλοφορίας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισκέπτεται σήμερα την χώρα. Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και οι πορείες.
Σόιμπλε: «Οι Έλληνες πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις»
Κλείσιμο σταθμών του ΜΕΤΡΟ και κεντρικών δρόμων του κέντρου (δείτε εδώ πώς θα γίνουν τα δρομολόγια), απαγόρευση διαδηλώσεων σε συγκεκριμένους δρόμους (ακόμα και στην Αττική Οδό!) και μια Αθήνα… φρούριο, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

Στόχος του είναι να προωθήσει τη συμμετοχή της γερμανικής τράπεζας επενδύσεων στο Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, προκειμένου να χρηματοδοτεί τις τράπεζες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μικρά έργα υποδομής, όπως έγινε και με την Ισπανία. Ο κ. Σόιμπλε έδειξε ικανοποιημένος από τη δημιουργία του Αναπτυξιακού Ταμείου στην Ελλάδα και υποσχέθηκε ότι όταν αρχίσει να λειτουργεί, θα έρθουν επενδύσεις από τη Γερμανία.

«Οι Έλληνες ζουν δύσκολες στιγμές, αλλά πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ενώ τόνισε: «Έχουμε βαθύ σεβασμό για τις προσπάθειες που κάνετε. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Όλη η Ευρώπη σας παρακολουθεί και προσμένει την επιτυχία σας».

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v