Κόντρα με γροθιές για Καμίνη-Χρυσή Αυγή

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων, μετά την απόφαση του τελευταίου να εμποδίσει τα «συσσίτια μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα.
Κόντρα με γροθιές για Καμίνη-Χρυσή Αυγή
Έντονα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος, όταν ο δήμαρχος Αθηναίων δεν επέτρεψε την διανομή δωρεάν τροφίμων από την Χρυσή Αυγή «μόνο για Έλληνες». Ο Γιώργος Καμίνης καταγγέλλει πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να τον γρονθοκοπήσει και να βγάλει το όπλο του.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πως θα μοιράσει «δωρεάν συσσίτιο μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη το πρωί, χωρίς να ζητήσει άδεια από τον Δήμο. Το απόγευμα της Τετάρτης, η δημοτική αρχή δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει τα «συσσίτια μίσους» που «προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Παρ’ όλα αυτά, μέλη της Χρυσής Αυγής και οι βουλευτές της Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Γ. Λαγός βρέθηκαν στο Σύνταγμα το πρωί της Πέμπτης για να παραλάβουν τρόφιμα και να τα μοιράσουν στον κόσμο που ήδη είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται. Η Αστυνομία ωστόσο δεν επέτρεψε στα φορτηγά να προσεγγίσουν την πλατεία, και όταν οι βουλευτές επιχείρησαν να ανοίξουν τις πόρτες του πρώτου φορτηγού για να αρχίσουν την διανομή, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και προειδοποίησαν πως θα προχωρήσουν σε προσαγωγές.

Τελικά το φορτηγό αποχώρησε και η διανομή συνεχίστηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης, αλλά τα επεισόδια και οι εντάσεις συνεχίστηκαν σε κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, όπου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημάρχου, του επιτέθηκε και επιχείρησε να τον γρονθοκοπήσει, χτυπώντας τελικά… ένα δωδεκάχρονο κορίτσι. Ο δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα, ανέφερε πως ο βουλευτής προσπάθησε να βγάλει το όπλο του.



«Η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια, εμείς είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε και έτσι δεν έγινε η διανομή. Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει», δήλωσε ο δήμαρχος στα Μέσα, συμπληρώνοντας πως η πλατεία Συντάγματος δεν θα χρησιμοποιείται για διανομή αγαθών από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε. Ο Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης κοινωνίας» και θύμισε πως ο δήμος διανέμει καθημερινά 9.000 γεύματα χωρίς να το διατυμπανίζει. «Δεν κάνουμε σόου στις πλατείες – άλλο η αλληλεγγύη και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις. Προς τι ο φαρισαϊσμός; H πείνα έχει διαβατήριο; Έχει εθνικότητα;», δήλωσε.



Η Χρυσή Αυγή με τη σειρά της δημοσίευσε απάντηση, κάνοντας λόγο για «το παράνομο κράτος των υπαλλήλων των τοκογλύφων που έδειξε για μία ακόμη φορά του ανθελληνικό του πρόσωπο».

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Ήταν σωστή η απόφαση του δημάρχου να εμποδίσει τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v