"Η Ελλάδα δε θα ήταν ίδια χωρίς την προεδρική φρουρά"

Το BBC αφιερώνει ένα τρίλεπτο βιντεάκι στην Προεδρική Φρουρά, και σχολιάζει ότι η χώρα δεν θα ήταν ίδια χωρίς αυτήν.
Η Ελλάδα δε θα ήταν ίδια χωρίς την προεδρική φρουρά
«Αυτή η χώρα δεν θα ήταν ίδια χωρίς την προεδρική της φρουρά» αποφαίνεται ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ για την προεδρική φρουρά της Ελλάδας, για λογαριασμό του BBC. Το τρίλεπτο βιντεάκι ακολουθεί τους εύζωνες μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επάνω στην Ακρόπολη για την έπαρση της σημαίας, αλλά και στο κέντρο εκπαίδευσής τους.

Μεταξύ άλλων, στο BBC μιλά ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος αναφέρει ότι «είναι τιμή να υπηρετεί κανείς στην Προεδρική Φρουρά. Αντιπροσωπεύει την Ιστορία της Ελλάδας». Παράλληλα, ο ανταποκριτής συνομιλεί με περαστικούς τουρίστες, ενώ το ρεπορτάζ συνεχίζει με την αναφορά στην ενδυμασία των ευζώνων, η οποία -όπως επισημαίνει- έχει τις ρίζες της στην ενδυμασία της Επανάστασης του 1821. «Στα παπούτσια τοποθετούνται καρφιά που προσδίδουν τον χαρακτηριστικό ήχο κατά το βηματισμό των ευζώνων, ενώ η φουστανέλα έχει 400 πιέτες, μία για κάθε χρόνο της οθωμανικής κυριαρχίας», αναφέρεται.

Παράλληλα, ένας εύζωνας εξηγεί στηΝ κάμερα του BBC πώς συνεννοείται με τον στρατιώτη σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. «Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα χτυπάς τη βάση του όπλου στο έδαφος. Μετά η συζήτηση γίνεται με το βλέμμα. Ένα βλεφάρισμα σημαίνει ναι, δύο όχι, τρία δεν ξέρω», εξηγεί.



Πηγή: News247.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v