Στα σκαριά ελληνικό Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων!

Την δημιουργία ελληνικού Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων προτείνει το Χρηματιστήριο Αθηνών για την προώθηση καινοτόμων αγροτικών προϊόντων.
Στα σκαριά ελληνικό Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων!
Τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων προτείνει με σχετική του εισήγηση προς το Υπουργείο Οικονομικών το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο θεσμός που ήδη διαθέτουν αρκετές γειτονικές αλλά και ανεπτυγμένες χώρες όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ρουμανία και η Μ. Βρετανία, υπολογίζεται πως θα δώσει ώθηση σε καινοτόμες επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων της ελληνικής γης.

«Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο διεύρυνσης των επενδυτικών επιλογών, αλλά και ως μέρος της εκστρατείας που εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει ξεκινήσει το Χ.Α., για την προώθηση καινοτόμων επιχειρήσεων της αγροτικής παραγωγής», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Euro2day.gr.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, ως πρώτο προϊόν επί του οποίου θα διαπραγματεύονται συμβόλαια στη συγκεκριμένη αγορά έχει επιλεγεί το ελαιόλαδο. Σε δεύτερη φάση αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα.

Σε δεύτερο χρόνο, το Χρηματιστήριο και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς θα αποσαφηνίσουν τις λεπτομέρειες για την λειτουργία αυτής της αγοράς. Η κίνηση του Χρηματιστηρίου εντάσσεται στην γενικότερη εκστρατεία προώθησης και προβολής καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν σε τομείς της αγροτικής παραγωγής – εκστρατεία η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο στο roadshow που διοργανώθηκε στις ΗΠΑ, στο οποίο το Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσίασε σε ξένους επενδυτές οδηγό με εβδομήντα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Η δημιουργία του οδηγού αυτού ήταν αποτέλεσμα του σαφούς ενδιαφέροντος που είχε εκδηλωθεί από ξένα funds για τους συγκεκριμένους κλάδους.


Έτσι, το δυνατό χαρτί της μεσογειακής διατροφής γίνεται και... επενδυτική ευκαιρία. Εσείς θα βάζατε χρήματα σε μια τέτοια χρηματιστηριακή αγορά;
Πηγή: Euro2day.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v