Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση στη Βοστώνη

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στη Βοστώνη, μετά την συνδυασμένη βομβιστική επίθεση κατά την διάρκεια Μαραθωνίου.
Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση στη Βοστώνη
Το χρονόμετρο έδειχνε 4 ώρες 9 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα. Αυτή ήταν η τελευταία ένδειξη στην χρονομέτρηση του ετήσιου Μαραθωνίου της Βοστώνης, πριν αρχίσουν οι εκρήξεις της βομβιστικής επίθεσης, η οποία ήδη χαρακτηρίζεται από τα παγκόσμια Μέσα ως το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα επί αμερικανικού εδάφους μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Οι συγχρονισμένες εκρήξεις μετέτρεψαν το σκηνικό γιορτής που είχε στηθεί στην καθιερωμένη αμερικανική αργία σε εφιαλτικό πεδίο πολέμου και καταστροφής. Δύο «χτυπήματα» σημειώθηκαν, με διαφορά μισού λεπτού μεταξύ τους, από εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετημένους σε λίγα μέτρα απόστασης μεταξύ τους, μέσα σε κάδους σκουπιδιών κοντά στην γραμμή τερματισμού του μεγάλου Μαραθωνίου. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 15.00 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε άλλη μία και κατόπιν πυρκαγιά στην κεντρική βιβλιοθήκη της πόλης.

Ομοσπονδιακός αξιωματούχος αποκάλυψε ανώνυμα ότι κάποιοι από τους μηχανισμούς, παρ’ ότι «πρόχειροι», περιείχαν λεπίδες και καρφιά, γεγονός που εξηγεί το αιματηρό σκηνικό που δημιουργήθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι αρχές κάνουν λόγο για τρεις διαπιστωμένους θανάτους κατά το συμβάν και τουλάχιστον 140 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων έχασαν μέλη τους κατά τις εκρήξεις ή χρειάστηκαν ακρωτηριασμό. Τα περισσότερα θύματα ήταν αθώες οικογένειες που παρακολουθούσαν τον αγώνα δρόμου, ενώ οι αναφορές κάνουν λόγο και για θύμα ηλικίας οκτώ ετών, που περίμενε να δει έναν από τους γονείς του να τερματίζει τον αγώνα.



Ο Μπάρακ Ομπάμα προέβη ήδη σε δηλώσεις συλλυπητηρίων προς τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον ψάχνουν ήδη την «ταυτότητα» των βομβιστών με «μπούσουλα» τα μοναδικά χαρακτηριστικά που διαθέτει κάθε εκρηκτικός μηχανισμός. Ερευνάται το κατά πόσο οι δράστες ανήκουν σε εγχώρια ή μη οργάνωση και το γεγονός αντιμετωπίζεται ως «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ενώ ήδη οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί κάθε ανάμιξη με την επίθεση.



Δείτε στο παρακάτω video την στιγμή της έκρηξης, καθώς και το σκηνικό χάους που ακολούθησε στους δρόμους της Βοστώνης:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v