Την εθελοντική εργασία των ανέργων προτείνει ο Πέτρος Δούκας

Να δουλέψουν εθελοντικά οι άνεργοι, χωρίς καμία επιβάρυνση των εργοδοτών προτείνει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Πέτρος Δούκας, πρώην υφυπουργός οικονομικών. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις προτείνει την αμισθί απασχόληση των πολιτών, σε όποιον τομέα τους χρειάζεται η πολιτεία
Την εθελοντική εργασία των ανέργων προτείνει ο Πέτρος Δούκας
Να δουλέψουν εθελοντικά οι άνεργοι προτείνει ο Πέτρος Δούκας, πρώην υφυπουργός οικονομικών στην προσωπική του ιστοσελίδα, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις, αφού όπως αναφέρει ο ίδιος, το «βαρύ» φορολογικό νομοσχέδιο δεν επιτρέπει να επενδύσει κάποιος στη χώρα μας για να βρεθούν νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός έγραψε: «Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν εθελοντικά όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας. Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτοι), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ.)».

Στη συνέχεια του άρθρου του ο Πέτρος Δούκας προσθέτει ότι οι εργοδότες δε θα επιβαρύνονται καθόλου οικονομικά, ενώ το Δημόσιο εκτός από το επίδομα Ανεργίας θα πληρώνει και ειδικό Επιμίσθιο, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. «Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν!» εξηγεί.
 
«Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία να τριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή. Να έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες. Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας).

Ας μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει ειδική λύση μόνο για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Για αυτό και παρά τις εκατοντάδες "εξαγγελίες νέων ειδικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας", η ανεργία ξεπέρασε το 25%! Όσοι νομίζουν πως υπάρχουν τέτοιες λύσεις και κουτοπόνηροι ελιγμοί, απλά είναι άσχετοι!», υποστηρίζει ο κ. Δούκας.

Αρνητικής υποδοχής έτυχαν οι επισημάνσεις του πρώην υφυπουργού στα κοινωνικά δίκτυα, γεγονός που προκάλεσε την απάντηση του κ. Δούκα (δείτε την εδώ )
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v