Άμστερνταμ: Ανοιχτά τα coffee shops για τους τουρίστες

Με νέα κυβερνητική απόφαση, ο τουρισμός της Ολλανδίας… γιορτάζει την κατάργηση της απαγόρευσης στους τουρίστες να επισκέπτονται τα coffee shops του Άμστερνταμ. Μάθετε τις σχετικές αποφάσεις που επιτρέπουν και επισήμως στους επισκέπτες της πόλης να… κάνουν κεφάλι.
Άμστερνταμ: Ανοιχτά τα coffee shops για τους τουρίστες
Τα περιβόητα coffee shops του Άμστερνταμ δεν θα κλείσουν τις πόρτες τους στους τουρίστες. Αυτά είναι τα τελευταία νέα από την Ολλανδία, η κυβέρνηση της οποίας αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» στα café που πωλούν μαλακά ναρκωτικά να εξυπηρετούν ελεύθερα τους τουρίστες.

Την Τρίτη, οι αλλαγές στον κυβερνητικό νόμο σχετικά με τα ναρκωτικά έδωσαν την πολυπόθητη άδεια στα coffee shops να πωλούν μαλακά ναρκωτικά στους χιλιάδες τουρίστες που καταφτάνουν στην πρωτεύουσα και ανάμεσα στο sightseeing και το ξενύχτι, ανυπομονούν να μπουν και σε κάποιο από τα 220 café για να δοκιμάσουν νομίμως κάνναβη, μαριχουάνα και… ανεβαστικά στριφτά μαζί με τον καφέ τους.

Η απόφαση αυτή σηματοδότησε την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης, η οποία είχε ετοιμάσει πριν λίγο καιρό νομοσχέδιο για να κρατήσει τους μη Ολλανδούς επισκέπτες μακριά από τα coffee shops. Στις αρχές του έτους, οι κάτοικοι της νότιας Ολλανδίας έπρεπε να πάρουν ειδική άδεια για να μπορούν να μπαίνουν νόμιμα στα συγκεκριμένα καταστήματα, ενώ στους επισκέπτες θα απαγορευόταν η πρόσβαση, σε μια προσπάθεια να μειωθούν η εγκληματικότητα και η παράνομη εμπορία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να επιθυμεί να επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε ντόπιους, αλλά πως πλέον δίνει την δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να αποφασίζει αν θα το αποδεχθεί.

«Αν δεν γινόταν αυτό, φοβόμαστε ότι θα αυξανόταν η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών στους δρόμους της πόλης, κάτι που θα έφερνε μαζί κινδύνους στην ασφάλεια και την δημόσια υγεία», ανέφερε σχετικά η εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής του Άμστερνταμ, Tahira Limon.

Στις νέες νομοθετικές οδηγίες, το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης πως απαγορεύει την πώληση κάνναβης και μαριχουάνας στα coffee shops, αν αυτά περιέχουν πάνω από 15% THC, της χημικής ουσίας δηλαδή που προσδίδει στην μαριχουάνα τις γνωστές της ιδιότητες.

Πηγή: Huffington Post
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v