Νέο ρεκόρ Γκίνες από τον πρωταθλητή καταδύτη Stig Severinsen

Ένα νέο ρεκόρ Γκίνες κατέκτησε ο πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση, Stig Severinsen, o οποίος κράτησε την αναπνοή του για 22 ολόκληρα λεπτά. Ο υπεραθλητής είχε μια δεκαετή προετοιμασία, ενώ κατά τη διάρκεια των πειραματισμών του έγραψε το βιβλίο “Breatheology: The Art of Conscious Breathing”.
Νέο ρεκόρ Γκίνες από τον πρωταθλητή καταδύτη Stig Severinsen
Κρατώντας την αναπνοή του για 22 ολόκληρα λεπτά ο Stig Severinsen, ο οποίος έχει υπάρξει τέσσερεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση, κατέκτησε ένα νέο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες.

Ο υπεραθλητής προετοιμαζόταν χρόνια για αυτή του την απόπειρα. Έχει γράψει ακόμα και βιβλίο, το “Breatheology: The Art of Conscious Breathing”, στο οποίο έχει μεταφέρει τις παρατηρήσεις του σχετικά με τις επιπτώσεις που είχαν στο μυαλό και το σώμα του οι διαφορετικές μέθοδοι, με τις οποίες πειραματίστηκε κρατώντας την αναπνοή του τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι προσπαθώντας να ελέγξει κανείς την αναπνοή του, αντιλαμβάνεται καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται το σώμα με το μυαλό του, ενώ αυτό τον βοηθά να καταπολεμήσει το στρες, ανακουφίζει από τον πόνο και χαρίζει ευεξία. Έχει επίσης δημιουργήσει μια διαδυκτιακή κοινότητα για ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα οφέλη του ελέγχου της αναπνοής.

Πριν τη μεγάλη κατάδυση ο Severinsen, εισέπνευσε καθαρό οξυγόνο, ώστε να «γεμίσει» με αυτό τα κύτταρά του. Τελικά κέρδισε το στοίχημα ξεπερνώντας τον ίδιο του τον εαυτό, αφού ο ίδιος κατείχε και το προηγούμενο ρεκόρ. Οι υπόλοιποι μπορούμε απλά να αναλογιστούμε πόσα πράγματα προλαβαίνουμε να κάνουμε σε διάστημα 22 λεπτών, ώστε να αντιληφθούμε για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πρόκειται.

Πηγή: News247.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v