To Facebook… διέγραψε την Χρυσή Αυγή

Τα προφίλ όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής διαγράφηκαν από την δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι διαχειριστές έκριναν πως το περιεχόμενό τους παραβιάζει τους κανόνες του Facebook. Δείτε τι απαντά η Χρυσή Αυγή.
To Facebook… διέγραψε την Χρυσή Αυγή
Τα προφίλ όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής διεγράφησαν από το Facebook, καθώς οι διαχειριστές της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης εφάρμοσαν τους όρους του website, οι οποίοι αναφέρουν ρητά πως δεν επιτρέπονται σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις που προσβάλλουν πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, το Facebook, ως ιδιωτική εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει μέλη, χωρίς να λαμβάνει υπόψη αν το προσβλητικό προφίλ ανήκει σε βουλευτή ή απλό πολίτη. Πιθανότατα υπήρξαν πολλές αναφορές χρηστών σε βάρος της Χρυσής Αυγής, ενώ οι βουλευτές της προσέφυγαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να στραφούν εναντίον του Facebook.

«Σήμερα η διαχείριση του Facebook προχώρησε σε μια πρωτοφανή κι αναίτια κίνηση λογοκρισίας, "ρίχνοντας" τα προφίλ όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δεκάδων Συναγωνιστών. Να τονιστεί πως "πέφτουν" όλα τα προφίλ χρηστών που παραπέμπουν στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ή έχουν απλά μια φωτογραφία Εθνικιστικού περιεχομένου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

«Όσοι έχουν λογαριασμό στην πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, γνωρίζουν καλά πως η διαχείριση τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον Εθνικιστών χρηστών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Έθνος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v