Η προκλητική νουβέλα που νίκησε τον Κώδικα ΝταΒίντσι

Το ερωτικό μυθιστόρημα της Ε.Λ.Τζέιμς κατάφερε να πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε μόλις έντεκα εβδομάδες, ρίχνοντας από τον… θρόνο του το Κώδικας Ντα Βίντσι του Νταν Μπράουν. Προς τι τόσος χαμός;
Η προκλητική νουβέλα που νίκησε τον Κώδικα ΝταΒίντσι
Τα τύπου «Άρλεκιν» μυθιστορήματα φαίνεται επανέρχονται στη μόδα, αυτή τη φορά με πιο φανταχτερό και… σαδομαζοχιστικό περιτύλιγμα. Δεν εξηγείται αλλιώς ο πανικός που ξέσπασε γύρω από το ερωτικό μυθιστόρημα της Ε. Λ. Τζέιμς, Fifty Shades of Grey. Το πρώτο μέρος της ερωτικής τριλογίας που συνεχίζεται με τα βιβλία Fifty Shades Darker και Fifty Shades Freed, κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αντιτύπων μέσα σε μόλις έντεκα εβδομάδες, ρεκόρ που μέχρι πρότινος κρατούσε ο Κώδικας Ντα Βίντσι του Νταν Μπράουν.

Το βιβλίο διηγείται την ιστορία μίας φοιτήτριας εν ονόματι Anastasia Steele και ενός πάμπλουτου και μυστηριώδη επιχειρηματία του Christian Grey, οι οποίοι μπλέκονται σε μια ερωτική και έντονα σαδομαζοχιστική σχέση. Ενδιαφέρον; Σίγουρα για το ένα εκατομμύριο κόσμου που έσπευσε να το αγοράσει από βιβλιοπωλεία και online καταστήματα, αλλά και για τους New York Times οι οποίοι το τοποθέτησαν ευλαβικά στην κορυφή της λίστας των e-books για το 2012, χαρακτηρίζοντάς το ως συνδυασμό Άρλεκιν και τολμηρού σεξουαλικού αναγνώσματος.

Όσον αφορά τη Βρετανίδα συγγραφέα Τζέιμς, η οποία ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν πίστευε ότι το βιβλίο της έμελλε να ανακηρυχτεί στο πιο καυτό δείγμα μαζικής κουλτούρας, μπορεί μετά από αυτήν την επιτυχία να είναι σίγουρη ότι το «mommy porn» της (χαρακτηρισμός που αποδόθηκε στο βιβλίο της από το κοινό καθ’ ότι η ίδια είναι μητέρα δύο παιδιών), θα έχει την ανάλογη… μεταχείριση και στη μεγάλη οθόνη.

Ήδη τα δικαιώματα του μυθιστορήματος έχουν βγει σε «πλειστηριασμό, ενώ μπόλικοι σταρ του Χόλυγουντ να έχουν εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον τους για να πρωταγωνιστήσουν στη ταινία. Σύμφωνα με φήμες πάντως, η Αντζελίνα Τζολί ενδιαφέρεται να σκηνοθετήσει το βιβλίο οι «καυτές» σελίδες του οποίου ανέστησαν την ερωτική ζωή της μέσης σαραντάρας (Αμερικανίδας) νοικοκυράς.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v