Οι γυναίκες καταλαβαίνουν τους gay!

Το γυναικείο φύλο μπορεί να αναγνωρίσει με μία και μόνο ματιά εάν ένας άντρας είναι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Washington.
Οι γυναίκες καταλαβαίνουν τους gay!
Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω αν είναι… gay. Η ύπαρξη του λεγόμενου gayradar στις γυναίκες έχει κατά καιρούς αποτελέσει αντικείμενο πολλών ερευνών, με τη πιο πρόσφατη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον να την επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά. Στην πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου, οι γυναίκες είχαν ακρίβεια 65% στο να προσδιορίσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου με την πρώτη ματιά, ενώ οι άντρες 57%.

Tα στοιχεία έδειξαν επίσης πως είναι ευκολότερο να αναγνωριστούν τα πρόσωπα των λεσβιών, παρά των γκέι ακόμα και όταν οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για την… αναγνώριση ήταν αναποδογυρισμένες και με κρυμμένα τα χτενίσματα. Οι ερευνητές δήλωσαν στο περιοδικό Plos One πως τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι μπορούμε να παίρνουμε ασυνείδητα gay ή straight «αποφάσεις» όταν βλέπουμε ένα νέο πρόσωπο, ενώ σύμφωνα με τον Joshua Tabak, του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον «Μπορεί να είναι παρόμοιο με το ότι δεν χρειάζεται να σκεφτούμε για το αν κάποιος είναι άντρας ή γυναίκα, λευκός ή μαύρος».

Ο ίδιος είπε πως η ικανότητα του να αξιολογείς αυθόρμητα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου με βάση το ένστικτο έρχεται σε σύγκρουση με την πεποίθηση πως, αν οι άνθρωποι κρατούσαν την σεξουαλικότητά τους κρυφή, ο σεξουαλικός ρατσισμός δεν θα ήταν ζήτημα.

Για την μελέτη, 129 φοιτητές είδαν 96 φωτογραφίες ο καθένας από νέους ενήλικες άντρες και γυναίκες gay και straight. Πρόσωπα με μούσια, γυαλιά, make up και piercing αποκλείστηκαν έτσι ώστε να περιοριστούν οι προκαταλήψεις που συνδέονται με αυτούς τους «καλλωπισμούς». Για τα γυναικεία πρόσωπα, οι συμμετέχοντες ήταν 65% ακριβείς στο να βρουν τη διαφορά ανάμεσα σε gay και straight. Όταν τα πρόσωπα εμφανίστηκαν γυρισμένα ανάποδα, οι συμμετέχοντες ήταν 61% ακριβείς. Στα αντρικά πρόσωπα τα ποσοστά ήταν ελαφρώς χαμηλότερα με 57% ακρίβεια.

«Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες κατάφεραν να προσδιορίσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων στις φωτογραφίες, ακόμα και αν αυτές εμφανίστηκαν για μόλις πενήντα millisecond», λέει ο Tabak.

Πηγή: Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v