Μέχρι και κατάργηση των παρελάσεων συζητά η πολιτική ηγεσία!

Υπό την απειλή του… γιαουρτώματος και των εκδηλώσεων βίας κατά των πολιτικών, η διυπουργική επιτροπή συζητά την Δευτέρα το θέμα των παρελάσεων και οι προτάσεις περιλαμβάνουν μέχρι και την κατάργησή τους, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Μέχρι και κατάργηση των παρελάσεων συζητά η πολιτική ηγεσία!
Οι μούντζες της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου είναι ακόμη νωπές ως εικόνες στην μνήμη μας. Το ίδιο συμβαίνει και με την μνήμη του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων πολιτικών προσώπων, που στο πλαίσιο του ίδιο εορτασμού είδαν να εκδηλώνονται με μένος προς το πρόσωπό τους φραστικές επιθέσεις.

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και η πολιτική ηγεσία απ’ ό,τι φαίνεται τρέμει στην ιδέα νέου κύματος διαμαρτυριών εις βάρος τους, γι’ αυτό και στην διυπουργική επιτροπή της Δευτέρας, η οποία λαμβάνει χώρα στις 12.00, συζητείται μεταξύ άλλων το θέμα των παρελάσεων και η διαχείρισή τους ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, δύο από τους υπουργούς της σύσκεψης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχεδιάζουν να προτείνουν την κατάργηση των παρελάσεων. Παρόμοια εισήγηση έχει κάνει στην Άννα Διαμαντοπούλου επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, εισήγηση η οποία έχει κατατεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ίδια σύσκεψη, όπου θα συζητηθούν εκτός από το θέμα των παρελάσεων, η γενικότερη βία κατά των πολιτικών, οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και η προεκλογική περίοδος, θα συμμετάσχουν υπό τον Λουκά Παπαδήμο, εκτός από τους παραπάνω και οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Άλλη μια πρόταση που «πέφτει» στο τραπέζι του Μαξίμου, ως μετριότερη στάση σε σχέση με την ακραία λύση της κατάργησης των παρελάσεων, είναι η εκπροσώπηση της πολιτικής ηγεσίας από χαμηλόβαθμα πρόσωπα, όπως οι γενικοί γραμματείς υπουργείων και όχι από τους ίδιους τους υπουργούς, οι οποίοι αποτελούν αναγνωρίσιμο στόχο για… γιαούρτια. Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιμένει την σχετική ειδοποίηση από το Μέγαρο Μαξίμου για το αν θα παραβρεθεί στην στρατιωτική παρέλαση του Συντάγματος.

Πηγή: Euro2day.gr

Ποια είναι η δική σας άποψη για την πιθανή κατάργηση των παρελάσεων και για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προς τα πολιτικά πρόσωπα; Πείτε μας την γνώμη σας σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v