ActionAid: Γράμματα από τη Ρουάντα

Η τετράχρονη Niragire, ανάδοχοι της οποίας γίναμε πριν από λίγο καιρό, μας στέλνει ζωγραφιές και γράμμα από το χωριό της στη Ρουάντα. Δείτε την συγκινητική ιστορία, και βοηθήστε μας να στηρίξουμε κι άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη.
ActionAid: Γράμματα από τη Ρουάντα
Πριν από λίγες μέρες έφτασε στα γραφεία του in2life ένας φάκελος από την ActionAid, ο οποίος είχε ταξιδέψει πολύ: από το Μούκο της Ρουάντα στα κεντρικά γραφεία της αποστολής της οργάνωσης, κι από εκεί στην Αθήνα.

Περιείχε, πέραν του ενημερωτικού υλικού για το πρόγραμμα αναδοχής το οποίο στηρίζει το in2life.gr και τις συνθήκες ζωής στην Ρουάντα, την ζωγραφιά που έφτιαξε για εμάς η 4χρονη Niragire, η οποία ζει με την οικογένειά της στην κοινότητα. 

 
Πριν από δύο μήνες, γίναμε ανάδοχοι της μικρής Niragire, μέσω του προγράμματος αναδοχής παιδιού της ActionAid που στηρίζει την τετράχρονη Niragire, την οικογένειά της αλλά και όλους τους ανθρώπους γύρω της. Η ετήσια συνδρομή μας χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής ολόκληρης της κοινότητας του Μούκο.

Δε σταματάμε, όμως, εδώ. Θέλουμε να βοηθήσουμε κι άλλα παιδιά όπως η μικρή Niragire να έχουν φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να πάνε σχολείο.

Βοηθήστε μας κι εσείς να βοηθήσουμε. Κάντε like στη fan page του in2life στο Facebook, προσκαλέστε φίλους και γνωστούς να κάνουν το ίδιο, και μόλις η παρέα μας φτάσει τα 75.000 μέλη (κοντεύουμε, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είμαστε ήδη περισσότεροι από 68.000) θα αναλάβουμε την αναδοχή ενός ακόμη παιδιού.

Το γράμμα της 4χρονης Niragire



Τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα αναδοχής της ActionAid επικοινωνούν με τους αναδόχους τους –δηλαδή εμάς– σε τακτική βάση, μέσω της αλληλογραφίας που ταξιδεύει από το πιο απομακρυσμένο χωριό της αφρικανικής σαβάνας, στο τοπικό γραφείο της οργάνωσης και από εκεί στους αναδόχους σε όλον τον κόσμο.

Περιμένουν, επίσης, από τους αναδόχους τους γράμματα και φωτογραφίες, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν έναν ολόκληρο κόσμο που τους είναι ξένος. «Χάρηκα πολύ που μου έστειλες την φωτογραφία σου, και είδα για πρώτη φορά την θάλασσα» διαβάσαμε σε ένα γράμμα – απάντηση ενός παιδιού στην ανάδοχό του, που μας συγκίνησε πολύ.

Στο πίσω μέρος της ζωγραφιάς, ο τοπικός συνεργάτης της ActionAid είχε γράψει στην τοπική γλώσσα, και μεταφράσει στα αγγλικά, το πρώτο μήνυμα της Niragire για εμάς –καθότι η μικρή δεν ξέρει ακόμα να γράφει.

Το γραμματάκι λέει τα εξής:

Γεια σας! Είμαι 4 χρονών. Έχω και τους δύο μου γονείς. Οι συγγενείς μου είναι δύο κορίτσια. Δεν έχω ακόμα ξεκινήσει να πηγαίνω στο σχολείο. Καλλιεργούμε φασόλια, καλαμπόκι και πατάτες. Εκτρέφουμε κατσίκες και γουρούνια. Μου αρέσει να τρώω πατάτες και φασόλια. Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Είναι η εποχή των βροχών στη χώρα μας και βρέχει πολύ. Έχουμε τέτοια εποχή δύο φορές τον χρόνο. Επιθυμώ να λάβω γράμμα από εσάς, για να μου πείτε τα νέα σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα. Ευχαριστώ!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v