Ο «Έλβις» (και άλλα νέα είδη) ζει στην άγρια φύση του Βιετνάμ

Η επιστημονική κοινότητα του WWF δημοσιεύει την αναφορά της από την αποστολή στην άγριας ομορφιάς περιοχή του ποταμού Μεκόνγκ, όπου κάθε δύο ημέρες, ανακάλυπτε και ένα νέο είδος! Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει ο… πίθηκος-Έλβις και η σαύρα-αμοιβάδα.
Ο «Έλβις» (και άλλα νέα είδη) ζει στην άγρια φύση του Βιετνάμ
Ένα νέο είδος πιθήκου που αντιγράφει το… κούρεμα του Έλβις, μία σαύρα που αναπαράγεται μόνη της, πέντε σαρκοβόρα φυτά και ένα μοναδικό ωδικό πτηνό συγκαταλέγονται στα 208 είδη που συνάντησε για πρώτη φορά η επιστημονική ερευνητική κοινότητα μέσα στο 2010, στην αποστολή της στην περιοχή του ποταμού Μεκόνγκ στο Βιετνάμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της WWF.

Παρότι η ερευνητική αναφορά κάνει λόγο για μία από τις περιοχές με την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο, η WWF κάνει έκκληση στους ηγέτες της περιοχής της νοτιοανατολικής Ασίας, οι οποίοι συναντώνται την επόμενη εβδομάδα στην Βιρμανία, να θέσουν ως προτεραιότητα την διατήρηση του φυσικού πλούτου των χωρών τους.

Μεταξύ των ειδών που ξεχωρίζουν στην αναφορά της WWF, την παράσταση κλέβει ο Rhinopithecus strykeri, χάρη στην μεγάλη ομοιότητα της κόμης του με αυτή του… Βασιλιά Έλβις. Οι ντόπιοι λένε πως ο συγκεκριμένος πίθηκος συνηθίζει να βάζει το κεφάλι του ανάμεσα στα πόδια του όταν βρέχει, ώστε να μην μπαίνει νερό μέσα στην μύτη του, η οποία κοιτά προς τα πάνω.

Επιπλέον, 28 ερπετά είχαν την πρώτη τους συνάντηση με τους ερευνητές την ίδια περίοδο, όπως για παράδειγμα η θηλυκή σαύρα Leiolepis ngovantrii, η οποία δεν χρειάζεται την βοήθεια αρσενικού για να αναπαραχθεί, καθώς μπορεί να κλωνοποιεί τον εαυτό της.

Η «άγρια» περιοχή του ποταμού Μεκόνγκ εκτείνεται μέσα από την Καμπότζη, το Λάος, την Βιρμανία, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ –όπου βρέθηκαν και τα περισσότερα είδη- και της νοτιοδυτικής Κίνας. Η αναφορά κάνει λόγο για ανακάλυψη ενός νέου είδους κάθε δύο ημέρες(!) στην σπάνιας βιοποικιλότητας περιοχή. Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video.



Πηγή: WWF International
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v