2011-2012: Νέα σεζόν, νέα όνειρα

Υποδεχόμαστε τον Σεπτέμβρη, και μαζί του τη νέα σεζόν, παίρνοντας αισιόδοξες αποφάσεις για να ξεφύγουμε από την κατήφεια που μας επιβάλλεται. Δείτε τα δικά μας… πρόωρα resolutions και μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας υποσχέσεις και ελπίδες.
2011-2012: Νέα σεζόν, νέα όνειρα
Σε πείσμα των Green Day που μας παροτρύνουν να κοιμηθούμε καθ’ όλη την διάρκεια του πιο «μελαγχολικού» φθινοπωρινού μήνα, εμείς σκοπεύουμε αυτόν τον Σεπτέμβριο –και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και όλη την χρονιά- να τον ζήσουμε για τα καλά. Μπορεί όλοι γύρω μας να γράφουν στο κούτελο «κρίση», αλλά ακριβώς γι’ αυτό μας είναι απαραίτητο να δούμε τον μήνα που μόλις μπήκε (οι φίλοι του τον φωνάζουν «πραγματική αρχή του έτους») σαν ένα νέο ξεκίνημα.

Βάζουμε στην άκρη, ή καλύτερα στο στόχαστρο, τα προβλήματα που μας έφερε το πρώτο μισό του 2011 και συντάσσουμε τα resolutions της σεζόν 2011-2012, αυτή την φορά όχι μόνο με αόριστους στόχους αλλά και με τους απλούς καθημερινούς τρόπους να τους επιτύχουμε. Άλλωστε, πριν σπεύσετε να πείτε «εδώ ο κόσμος καίγεται, σε τι να ελπίζουμε;», θυμηθείτε πως τα όνειρα και η ελπίδα -εκτός του ότι πεθαίνει τελευταία- είναι εντελώς δωρεάν.

Νέα… καθημερινότητα

Κακά τα ψέματα, η βάση όλης της ανάγκης για ανανέωση είναι το άγχος και η καθημερινότητα, στην ρουτίνα της οποίας δεν θέλουμε να επιστρέψουμε μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Γι’ αυτό, αλλάζουμε συνήθειες, βάζουμε μικρές πινελιές ανανέωσης στο σπίτι, στις μετακινήσεις, στις ασχολίες μας και ξεκινάμε δυναμικά:

*Χρησιμοποιήστε ποδήλατο
Η τιμή την βενζίνης είναι απαγορευτική, οι δημόσιες συγκοινωνίας λόγω περικοπών και απεργιών είναι πιο αραιές και απρόβλεπτες από ποτέ και το ποδηλατικό κίνημα φουντώνει όλο και περισσότερο και στην χώρα μας. Με άλλα λόγια, είναι η κατάλληλη εποχή να κάνουμε την ζωή μας… ποδήλατο. Δείτε εδώ προτάσεις για αγορές ποδηλάτου πόλης και εδώ τις καλύτερες ποδηλατικές διαδρομές στην Αθήνα για τις φθινοπωρινές σας βόλτες και μετακινήσεις.
*Κάντε κάτι καινούριο
Οι στατιστικές λένε πως η παραπάνω υπόσχεση είναι η πιο συχνά… ξεχασμένη από την λίστα με τα resolutions. Για να μην την ξεχάσετε, στην βράση κολλάει το σίδερο: Γραφτείτε τώρα σε κάποιο σεμινάριο για να μάθετε την τέχνη, το μουσικό όργανο ή την επιστήμη που ανέκαθεν είχατε βάλει στο μάτι (δείτε εδώ τα σεμινάρια της νέας σεζόν σε τιμές για κάθε τσέπη) και σε μερικούς μήνες θα έχετε ήδη πάρει μια γεύση ανανέωσης και δημιουργικότητας.
*Βγείτε μετά την δουλειά
Αντί να κατευθυνθείτε αμέσως προς το σπίτι, όπου σας περιμένουν κι άλλες υποχρεώσεις, καθιερώστε τουλάχιστον μία ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία θα βγαίνετε για βόλτα/ποτό/σινεμά κατευθείαν μετά την δουλειά.
*Ανανεώστε την σχέση σας
Μην αφήνετε την μελαγχολία του φθινοπώρου να «μολύνει» και την σχέση με τον σύντροφό σας. Πάρτε ιδέες από τα tips του In2life για αναθέρμανση… ερωτικού περιεχομένου ή αν είστε single αυτή την εποχή, φροντίστε ακόμη περισσότερο τον εαυτό σας, ανανεώστε το look σας ή το χτένισμά σας και πάρτε πολύτιμες δόσεις αυτοπεποίθησης.
*Κρατήστε το καλοκαίρι στο σπίτι σας
Ο προσωπικός μας χώρος αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα της καθημερινής μας διάθεσης. Μπορούμε χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία, αλλά απλώς ποντάροντας στο χρώμα και στο στιλ, να διατηρήσουμε το καλοκαίρι στο σπίτι μας, με τις συμβουλές και τα παραδείγματα διακόσμησης που θα βρούμε εδώ

Και εις άλλα… με υγεία

Αποφασίστε πως αυτή η σεζόν δεν θα σας βρει να κάνετε σκληρές δίαιτες-εξπρές λίγο μετά τα Χριστούγεννα και λίγο πριν τον Ιούνιο, τότε δηλαδή που συνειδητοποιούμε ότι έπρεπε να προσέχουμε, αλλά είναι πλέον αργά. Ακολουθήστε τα tips για υγιεινή σεζόν και βγάλτε την… καθαρή:
*Δοκιμάστε νέα μαγειρικά κόλπα. Αφήστε το τηγάνι στην άκρη και δοκιμάστε συνταγές, σκεύη, τρόφιμα και τρόπους μαγειρέματος που δεν επιβαρύνουν το διατροφικό κάρμα σας.
*Κάντε τσεκάπ. Ο πιο ασφαλής δρόμος προς την υγεία είναι η πρόληψη. Μάθετε περισσότερα εδώ
*Βάλτε 15 λεπτά άσκησης την ημέρα στην ζωή σας. Δεν χρειάζονται δίωρα σκληρής προπόνησης για να μείνετε σε φόρμα. Αρκεί π.χ. να περπατήσετε μέχρι το supermarket αντί να προτιμήσετε το αυτοκίνητο ή να χορέψετε… τρία τραγούδια για να θωρακίσετε την καρδιά σας, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα. Είναι πιο εύκολο άλλωστε να πετύχουμε τους μικρούς στόχους.
*Κόψτε το κάπνισμα. Εντάξει, το ξέρουμε ότι το ‘χετε ξαναπεί στον εαυτό σας, αλλά το κλειδί και πάλι είναι οι μικροί στόχοι: Κάντε για αρχή δύο τσιγάρα λιγότερα την ημέρα. Εκτός από τα οφέλη στην υγεία σας (που αν συνεχίσετε σταδιακά την μείωση των τσιγάρων θα πολλαπλασιαστούν), θα δείτε και το ετήσιο budget σας να αυξάνεται κατά τουλάχιστον 150 ευρώ. Δείτε περισσότερες συμβουλές και μάθετε τους συμμάχους σας στην μάχη κατά του τσιγάρου εδώ
*Η νέα τηλεοπτική σεζόν πλησιάζει, και αν ανήκετε στους sitcom fans, ήδη ζεσταίνετε την αγαπημένη σας θέση στον καναπέ. Φροντίστε μαζί να κλειδώσετε και το ψυγείο σας τα βράδια, καθώς το τσιμπολόγημα μπροστά στην τηλεόραση συγκαταλέγεται στους κορυφαίους εχθρούς της σιλουέτας σας. Πάρτε το απόφαση πως όραση και γεύση… πρέπει να χωρίσουν αυτόν τον χειμώνα.
*Παρασύρετε την παρέα σας σε ένα αυτοσχέδιο μίνι πρωτάθλημα. Θυμηθείτε το άθλημα που παίζατε παλιότερα και οργανώστε αγώνες με τους φίλους σας μία φορά την εβδομάδα, ορίζοντας ένα έπαθλο για τους νικητές στο τέλος του χρόνου. Άθληση, διασκέδαση και χρόνος με τους φίλους σας, τρία σε ένα.

Το budget της σεζόν

*Φροντίστε από τώρα για τα χειμερινά σας ρούχα και αξεσουάρ
. Μπορεί οι καλοκαιρινές εκπτώσεις μόλις να τέλειωσαν, αλλά η κρίση αναγκάζει τα εμπορικά καταστήματα να προχωρήσουν σε επιπλέον προσφορές για τον Σεπτέμβριο. Επωφεληθείτε από τα δεκαήμερα προσφορών που θεσμοθετούνται αυτόν την μήνα και επενδύστε μέρος των χρημάτων σας για να είστε καλυμμένοι για το υπόλοιπο της σεζόν.
*Στήστε το δικό σας site/blog/e-shop εύκολα, γρήγορα και κυρίως, με πιθανότητες να δείτε και ένα μικρό εισόδημα να μπαίνει στην τσέπη σας από την αγαπημένη σας ασχολία. Πώς; Μάθετε τα πάντα για την e-πιχειρηματικότητα εδώ
*Αξιοποιήστε τα sites προσφορών. Γραφτείτε στο tsibato.gr και δείτε καθημερινά συγκεντρωμένες όλες τις προσφορές της Ελλάδας με πολύ συμφέρουσες εκπτώσεις. Προσοχή: Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση για να αποφύγετε αγορές που δεν σας είναι απαραίτητες, αλλά τις κάνετε μόνο και μόνο επειδή «είναι ευκαιρία». Δείτε περισσότερες συμβουλές «διαδικτυακής οικονομίας» εδώ
*Ελέγξτε τα έξοδά σας. Καιρός για προϋπολογισμούς και «ισολογισμούς» σε κάθε ελληνικό σπίτι: Υπολογίστε τα έσοδα, τα πάγια έξοδα και σημειώστε τα εξτρά χρήματα που σπαταλάτε κάθε μέρα. Αν οι υπολογισμοί… δεν σας βγαίνουν, θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πόσα έξοδα πρέπει να περικόψετε. Για το τελευταίο μάλιστα, σας έχουμε αρκετές συμβουλές: Δείτε πώς θα κάνετε οικονομία στο σπίτι, πώς θα μειώσετετα έξοδα… εξόδου στην πόλη  και ακόμη 50… extreme τρόπους να κάνετε οικονομία. 

Νέα σεζόν… ταξιδιάρικη

Αν κάτι αξίζει τον κόπο να στήσετε έναν κουμπαρά και να σπαταλήσετε μέρος του μισθού σας, σύσσωμο το in2life πιστεύει πως αυτό είναι τα ταξίδια. Ως γνωστόν, αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για να πετύχετε τα πιο οικονομικά εισιτήρια για το υπόλοιπο του χρόνου. Ενημερωθείτε για τα φθηνο-πωρινά ναύλα για προορισμούς της Ευρώπης εδώ και για όλα τα μυστικά οικονομίας στα ταξίδια εδώ – γιατί «ταξιδεύω» δεν σημαίνει απαραιτήτως «ξοδεύω» και μάλιστα αλόγιστα. 

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v