Anonymous: «Στις 5 Νοεμβρίου το Facebook θα καταστραφεί»

Με την καταστροφή του θα… πληρώσει στις 5 Νοεμβρίου το Facebook την εκμετάλλευση των χρηστών με σκοπό το κέρδος, την απόκρυψη πληροφοριών και τη συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες. Αυτό, τουλάχιστον, διακηρύττει το τελευταίο δελτίο τύπου των Anonymous.
Anonymous: «Στις 5 Νοεμβρίου το Facebook θα καταστραφεί»
Στις 5 Νοεμβρίου 2011 το Facebook θα πάψει να υπάρχει. Με αυτόν τον τρόπο διακηρύσσουν ότι θα «τιμωρήσουν» τον ιντερνετικό κολοσσό οι θρυλικοί πλέον «hackers ακτιβιστές», όπως αυτοχαρακτηρίζονται, Anonymous, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως η απόκρυψη πληροφοριών από τους χρήστες, η συνεργασία με κυβερνητικές και μυστικές υπηρεσίες και η εκμετάλλευση των χρηστών με σκοπό το κέρδος.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Προσοχή πολίτες του κόσμου,

Το μέσο επικοινωνίας που τόσο λατρεύετε όλοι θα καταστραφεί […] Το Facebook πουλά εδώ και καιρό πληροφορίες σε κυβερνητικές υπηρεσίες και παρέχει παράνομα πρόσβαση σε εταιρείες πληροφοριών, ώστε να μπορούν να κατασκοπεύουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάποιες από αυτές τις εταιρείες συνεργάζονται με αυταρχικά καθεστώτα, όπως εκείνα της Αιγύπτου και της Συρίας.

Ό,τι κάνετε στο Facebook μένει στο Facebook, άσχετα με τις ρυθμίσεις «ασφαλείας» που επιλέγετε, και το να σβήσετε τον λογαριασμό σας είναι αδύνατον. Ακόμη και αν «σβήσετε» τον λογαριασμό σας, όλες οι προσωπικές πληροφορίες σας μένουν στο Facebook και μπορούν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή. Το να αλλάξετε τις ρυθμίσεις «απορρήτου» για να κάνετε τον λογαριασμό σας πιο «ιδιωτικό» είναι επίσης μια απάτη. Το Facebook ξέρει περισσότερα για εσάς απ’ ότι η οικογένειά σας.

Δεν μπορείτε να κρυφτείτε από την πραγματικότητα στην οποία εσείς, οι άνθρωποι του internet, ζείτε. Δεν είστε ασφαλείς απέναντι στο Facebook, ούτε απέναντι σε καμία κυβέρνηση. Κάποια μέρα θα το θυμηθείτε αυτό και θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που κάνουμε εδώ είναι σωστό. Θα ευχαριστείτε τους κυβερνήτες του internet. Δεν σας βλάπτουμε, αλλά σας σώζουμε.

Οι ταραχές έχουν ξεκινήσει. Δεν πρόκειται για μια μάχη για το μέλλον της ιδιωτικότητας και της δημοσιότητας. Πρόκειται για μια μάχη υπέρ της επιλογής και της συγκατάθεσης κατόπιν πληροφόρησης […] Το Facebook λέει διαρκώς ότι δίνει στους χρήστες του επιλογές, αλλά αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. Αυτό που δίνει στους χρήστες είναι ψευδαίσθηση επιλογών και απόκρυψη λεπτομερειών «για το καλό τους», την στιγμή που βγάζουν εκατομμύρια από εσάς. Όταν μια υπηρεσία είναι «δωρεάν», σημαίνει ότι βγάζει λεφτά από σένα και τις πληροφορίες σου.

Σκεφτείτε το λίγο και ετοιμαστείτε για μια μέρα που θα γραφτεί στην Ιστορία. 5 Νοεμβρίου 2011, #opfacebook.

Αυτός εδώ είναι τώρα ο κόσμος μας. Υπάρχουμε χωρίς εθνικότητα, χωρίς θρησκευτική προκατάληψη. Έχουμε δικαίωμα να μην παρακολουθούμαστε και να μην χρησιμοποιούμαστε για κέρδος. Έχουμε δικαίωμα να μη ζούμε ως σκλάβοι».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση των Anonymous στο YouTube, ή διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου στα αγγλικά.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v