Έρευνα: Οι άνδρες θέλουν αγκαλιές, οι γυναίκες… σεξ

Νέα έρευνα έρχεται να καταρρίψει ένα κλισέ αιώνων, που συμπεραίνει ότι το σεξ είναι το κλειδί της γυναικείας ευτυχίας, ενώ οι άνδρες εκτιμούν περισσότερο τις αγκαλιές και τα φιλιά. Ποιος είπε ότι οι ρομαντικοί άνδρες είναι είδος προς εξαφάνιση;
Έρευνα: Οι άνδρες θέλουν αγκαλιές, οι γυναίκες… σεξ
Ενάντια στα στερεότυπα που θέλουν τον άνδρα να ενδιαφέρεται μόνο για το σεξ και τις γυναίκες να εκτιμούν περισσότερο τα φιλιά και τα χάδια που έπονται, νέα έρευνα αποκαλύπτει πως το παραπάνω κλισέ αποτελεί μύθο και αντιστρέφει τους όρους: Το κλειδί της μακροχρόνιας ευτυχίας του άνδρα είναι περισσότερο οι «τρυφερότητες» παρά το σεξ, σε αντίθεση με τις γυναίκες, η ευτυχία των οποίων βασίζεται στην σεξουαλική ικανοποίηση, λένε οι μελετητές.

Στην έρευνα του Ινστιτούτου Kinsey συμμετείχαν 1.009 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας που διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις από πέντε χώρες. Οι μελετητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την ικανοποίηση που αντλούν από την σχέση τους και την ερωτική τους ζωή.

Τα αποτελέσματα ήταν ανατρεπτικά: Για παράδειγμα, οι άνδρες που δήλωσαν ότι επιδίδονταν σε συχνά φιλιά και αγκαλιές με τις συντρόφους τους ήταν τρεις φορές πιο ευτυχισμένοι από όσους δεν επιδίδονταν συχνά στο συγκεκριμένο «χόμπι». Για τις γυναίκες, αυτές οι εκδηλώσεις τρυφερότητας δεν είχαν καμία ιδιαίτερη επίδραση στην ικανοποίησή τους όσον αφορά την σχέση τους.

Ωστόσο, και οι άνδρες και οι γυναίκες που δήλωσαν πως επιδίδονται συχνά σε φιλιά, αγγίγματα και περισσότερο σεξ, έτειναν να είναι πιο ικανοποιημένοι από σεξουαλικής άποψης. Για τις γυναίκες, το σεξ γινόταν όλο και καλύτερο όσο περνούσαν τα χρόνια: Δήλωσαν πως η σεξουαλική τους ικανοποίηση ήταν μεγαλύτερη μετά τα πρώτα 15 χρόνια σχέσης.

«Πιθανότατα οι γυναίκες ικανοποιούνται περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια επειδή αλλάζουν οι προσδοκίες τους ή αλλάζει ο τρόπος ζωής όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τους», δήλωσε η Julia Heiman, διευθύντρια του Ινστιτούτου Kinsey για την Έρευνα του Σεξ, το Φύλο και την Αναπαραγωγή και επικεφαλής της συγκεκριμένης μελέτης.

Οι εκπρόσωποι και των δύο φύλων, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας γίνονται όλο και πιο ευτυχισμένοι όσο περισσότερο μένουν μαζί. Ωστόσο, ανατρέποντας τα δεδομένα, οι άνδρες τελικά εμφανίστηκαν να δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι όσον αφορά την σχέση τους, ενώ οι γυναίκες όσον αφορά την σεξουαλική τους ζωή.

Τα ζευγάρια της έρευνας προέρχονται από την Ιαπωνία, την Βραζιλία, τις ΗΠΑ, την Γερμανία και την Ισπανία. Σε συσχετισμούς που έκαναν οι μελετητές, βρήκαν πως οι Ιάπωνες ήταν αρκετά πιο ευτυχισμένοι με τις σχέσεις τους από τους υπόλοιπους (ακολουθούν οι Αμερικανοί, οι Βραζιλιάνοι και οι Ισπανοί). Επίσης, οι Ιάπωνες άνδρες βρέθηκαν 2,61 φορές περισσότερο ευχαριστημένοι με την σεξουαλική τους ζωή από τους Αμερικανούς, ενώ όσον αφορά τις γυναίκες, οι πιο ικανοποιημένες σεξουαλικά ήταν όσες κατάγονταν από την Ιαπωνία και την Βραζιλία.

Ποιοι είναι λοιπόν γενικά οι βασικοί τομείς, πάνω στους οποίους βασίζει το κάθε φύλο την ευτυχία του; Για τις γυναίκες της έρευνας, οι τομείς-κλειδιά ήταν η διάρκεια της σχέσης και, όπως είπαμε, η δική τους καλή σεξουαλική ζωή. Για τους άνδρες, περισσότερη σημασία είχαν διάφοροι τομείς, όπως η διάρκεια της σχέσης, η καλή υγεία, η καλή σεξουαλική τους ζωή και η σεξουαλική ικανοποίηση της συντρόφου τους.

ΠηγήTime.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v