Κατάσχεση σε τράπεζα: Η εκδίκηση είναι γλυκιά

Ένα ζευγάρι κατάφερε να κάνει αυτό που πολλοί άλλοι μόνο ονειρεύονται… Με συνοδεία αστυνομικών, πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας και κατέσχεσε γραφεία και υπολογιστές. Πώς; Διαβάστε την απίθανη ιστορία των Nuergers.
Κατάσχεση σε τράπεζα: Η εκδίκηση είναι γλυκιά
Την εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε ένα ζευγάρι Αμερικανών που πήρε… εκδίκηση για όλους αυτούς που εξαιτίας της αδυναμίας τους να ξεπληρώσουν το δάνειο, έχουν χάσει σπίτι και περιουσία από τις τράπεζες. Οι Nuergers έκαναν πραγματικότητα αυτό που πολλοί ονειρεύονται και με συνοδεία αστυνομικών πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας και κατέσχεσε τα περιουσιακά της στοιχεία. Πώς;

H ιστορία
Όλα άρχισαν όταν η τράπεζα Bank of America διεκδίκησε νομικά την κατάσχεση του σπιτιού της Maurenn Nuergers και του συζύγου της επειδή δεν είχαν πληρώσει την υποθήκη. Ύστερα από μακρόχρονη δικαστική διαμάχη, το ζευγάρι κατόρθωσε να αποδείξει στο δικαστήριο της κομητείας Collier στη Φλόριντα ότι ουδέποτε είχε δανειστεί χρήματα από την τράπεζα και ότι είχε αγοράσει το σπίτι πληρώνοντας σε μετρητά. Ο δικαστής απεφάνθη υπέρ των Nuergers και διέταξε την τράπεζα να καταβάλει στο ζευγάρι τα έξοδα της δίκης.

Ωστόσο, πέντε μήνες μετά, η τράπεζα εξακολουθούσε να αγνοεί τη δικαστική εντολή και να μην πληρώνει τα οφειλόμενα. Έτσι, οι Nuergers έκαναν αυτό ακριβώς που προσπάθησε να τους κάνει η τράπεζα. Προχώρησαν σε κατάσχεση. Μία ωραία πρωία, εμφανίστηκαν στο υποκατάστημα με συνοδεία αστυνομικών, απομάκρυναν τον διευθυντή και έδωσαν εντολή στους μεταφορείς να πάρουν γραφεία, τεχνολογικό εξοπλισμό, ακόμη και τα μετρητά που βρίσκονταν στα ταμεία εκείνη τη στιγμή. Περιττό να αναφερθεί ότι μέσα σε μία ώρα κρατούσαν στα χέρια τους μία επιταγή από την τράπεζα με το ποσό που τους χρωστούσε.

«Αγνόησαν τα τηλεφωνήματά μας, αγνόησαν τις επιστολές μας, νομικά είναι το επόμενο βήμα για να αποζημιωθούν οι πελάτες μου», εξήγησε στο τηλεοπτικό κανάλι CBS ο δικηγόρος του ζευγαριού, Todd Allen. Δήλωσε ακόμη ότι πρόκειται για συνηθισμένη δικαστική περίπτωση γιατί οι τράπεζες (στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τις ζημιές από τη φούσκα των στεγαστικών δανείων που «έσκασε» στις ΗΠΑ το 2008), δεν ερευνούν προσεκτικά τις υποθέσεις προτού κινηθούν νομικά, με αποτέλεσμα συχνά να απαιτούν την αποπληρωμή δανείων που ποτέ δεν έδωσαν!

«Ως δικηγόρος υπεράσπισης εναντίον κατασχέσεων, αυτό είναι μία πολύ γλυκιά εκδίκηση», είπε χαρακτηριστικά. Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί του;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v