Θεωρίες συνωμοσίας: Όσα κρύβει(;) η Ιστορία

Η Γη είναι κούφια, οι πλανητάρχες είναι εξωγήινα ερπετά, ο Έλβις ζει σε ένα νησί μαζί με τον Michael Jackson και τον Χίτλερ και το «μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα» γυρίστηκε σε χολλυγουντιανό studio. Κλείνουμε «συνωμοτικά» το μάτι αλλά… δεν παίρνουμε και όρκο.
Θεωρίες συνωμοσίας: Όσα κρύβει(;) η Ιστορία
του Γιώργου Κόκουβα

Σε κάποια γωνιά της Γης, οι Illuminati φορούν κουκούλες, επιδίδονται σε γυμνούς τελετουργικούς χορούς και σχεδιάζουν πώς θα κατακτήσουν τον πλανήτη. Την ίδια ώρα, κάπου αλλού, η λέσχη Bilderberg ετοιμάζεται να φέρει την Νέα Τάξη πραγμάτων με σατανικά τσιπάκια, ενώ ο George Bush μπαίνει στο σπίτι του, όπου μπορεί πλέον να βγάλει άφοβα την ανθρωπόμορφη μάσκα του και να ξεμουδιάσει το εξωγήινο αιμοσταγές σαγόνι και τις εξωγήινες κεραίες του. Παράλληλα, ο Elvis κρύβεται από την CIA μεταμφιεσμένος σε παγωτατζή, ψάχνοντας τους πραγματικούς δολοφόνους της Marilyn και του John Lennon.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι θεωρίες συνωμοσίας, οι σκοτεινές δυνάμεις που υποκινούνται από ισχυρούς ανθρώπους και οι σκιές της Ιστορίας που αποδεικνύουν(;) μια εναλλακτική αλήθεια ήταν και είναι πολύ δημοφιλείς. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Dan Brown, γι’ αυτό άλλωστε και τα λογοτεχνικά «τούβλα» του ξεπουλούν σαν καρπούζια τον Αύγουστο και βρίσκουν μια αναπαυτική θέση δίπλα από το αντηλιακό και τα κουβαδάκια κάθε λουόμενου.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Michael Barkun, οι θεωρίες συνωμοσίας, που ήταν δημοφιλείς σε ένα μικρό κοινό μέχρι κάποια στιγμή, έχουν πλέον γίνει σύνηθες φαινόμενο στα μαζικά Μέσα και έχουν σε έναν βαθμό καταστεί το επικρατές πολιτικό πρότυπο στην σύγχρονη κοινωνία, έναντι της δημοκρατίας. Αυτό που χαρακτηρίζει τις συνωμοτικές θεωρίες, ωστόσο, είναι ότι δεν συνοδεύονται από ιστορικά τεκμήρια. Αν είναι αληθινές, τότε σίγουρα ζούμε σε έναν πολύ περίεργο κόσμο. Αν είναι ψέματα, τότε η φαντασία του ανθρώπου διεκδικεί μετάλλια καλπασμού. Καλπάστε μαζί μας:

*Το φεγγάρι είναι… στο Los Angeles
Ίσως η πιο εμπεριστατωμένη θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή που διατείνεται πως ο άνθρωπος δεν πάτησε στην Σελήνη στο πλαίσιο της περίφημης αποστολής του Apollo. Οι φωτογραφίες αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη: Η αμερικανική σημαία κυματίζει, ενώ στην Σελήνη δεν υπάρχει αέρας, οι λήψεις είναι υπερβολικά καλής ποιότητας σε σχέση με τις συνθήκες, το φιλμ θα έπρεπε να έχει λιώσει από την θερμότητα, οι σκιές υποδεικνύουν τεχνητό φωτισμό, το φόντο δεν «δένει» και γενικώς, όλα μαρτυρούν πως ο Neil Armstrong έκανε το «μικρό αλλά τεράστιο βήμα» σε κάποια καλοφωτισμένη γωνιά του Hollywood. Γιατί όλα αυτά; Οι επικρατέστερες απόψεις κάνουν λόγο για αποπροσανατολισμό των Αμερικανών και ολόκληρης της ανθρωπότητας ώστε να προχωρήσουν αθόρυβα οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Βιετνάμ, αλλά και για δικαιολόγηση των υπέρογκων χρηματοδοτήσεων της NASA. Όπως άλλωστε είχε πει και η Φοίβη στα «Φιλαράκια»… “you can see the strings, people!”

*Νεκροί ή ζωντανοί;
Δεν είναι λίγες οι προσωπικότητες που πέθαναν ή δολοφονήθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ως εκ τούτου πολλοί έσπευσαν να τους «αναστήσουν» ή να κατηγορήσουν σκοτεινές δυνάμεις για τον θάνατό τους. Μετρήστε… μακαρίτες και το αντίστοιχο «φόντο» τους:

- Ο Elvis ζει. Αυτό υποστηρίζουν πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο που ορκίζονται στα παντελόνια-καμπάνες τους ότι τον έχουν συναντήσει τυχαία από το 1977 μέχρι και σήμερα. Αν ζούσε, το 2011 θα έκλεινε τα 76 του χρόνια και θα εισέπραττε ακόμη εκατομμύρια από τις πωλήσεις που συνεχίζει να πετυχαίνει. Οι αιτίες για τις οποίες κρύβεται παραμένουν άγνωστες.
- Ο Michael Jackson και o Tupac έστησαν τον θάνατό τους για αδιευκρίνιστους λόγους και κρύβονται ακόμη και σήμερα, αφήνοντας τους φαν τους να κάνουν μνημόσυνα… υπέρ ζώντων.
- Ο Bob Marley δολοφονήθηκε επιδέξια από την CIA, η οποία τοποθέτησε στην μπότα του ένα συρματάκι που, όταν το πάτησε, του προκάλεσε τον καρκίνο ο οποίος τελικά του στοίχισε την ζωή.
- Οι θάνατοι της Marilyn Monroe, της πριγκίπισσας Diana, του Kurt Cobain, του John Lennon, του Jimi Hendrix και του JFK έχουν καταστεί επίσης γεγονότα πρόσφορα για παραφιλολογία. Από τις πιο «πιασάρικες» είναι αυτή της δολοφονίας του Hendrix από τον μάνατζέρ του, που θα κέρδιζε αρκετά εκατομμύρια με τον θάνατό του και φυσικά του JFK, οι φωτογραφίες της δολοφονίας του οποίου ανάβουν κάθε τόσο νέα φιτίλια ενοχοποίησης.

*Κι ύστερα ήρθαν... τα εξωγήινα ερπετά
Η θεωρία αυτή ρίχνει νέο φως στον θάνατο της πριγκίπισσας Diana, καθώς υποστηρίζει πως η Lady D ήταν από τους λίγους που γνώριζαν ότι ο πλανήτης εξουσιάζεται από εξωγήινους. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων η βρετανική βασιλική οικογένεια και η φαμίλια των Bush κατάγονται από άλλον πλανήτη και είναι στην πραγματικότητα ερπετά που παίρνουν την μορφή ανθρώπων για να εξουσιάσουν την Γη. Αυτό το ήξερε καλά η Diana, γι’ αυτό και είδε… το φώς του τούνελ. Κι αν βιαστείτε να χαχανίσετε προς τους θιασώτες της θεωρίας, λέγοντάς τους ότι τέτοιοι γελοίοι ισχυρισμοί δεν μπορούν να αποδειχθούν, αυτοί σας έχουν έτοιμοι την απάντηση: Μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν ισχύουν;

*Η Λέσχη Bilderberg και η Νέα Τάξη
Κάθε χρόνο, οι πιο «ισχυροί» άνθρωποι της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων μεγιστάνων και πρωθυπουργών –ναι, και του δικού μας- συγκεντρώνονται σε ένα μέρος του πλανήτη και συζητούν, στο πλαίσιο της παλιάς παράδοσης της λέσχης Bilderberg, που είναι κλειστή προς το κοινό. Ακριβώς γι’ αυτήν την μυστικοπάθεια, η λέσχη έχει γίνει αντικείμενο θεωριών παγκόσμιας συνωμοσίας. Σύμφωνα με αυτές, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την επιρροή τους και σχεδιάζουν όλοι μαζί, σαν μια υποχθόνια κάστα, πώς θα καθορίσουν την τύχη του πλανήτη. Η πιο διαδεδομένη, κυρίως σε θρησκευτικούς κύκλους, θεωρία είναι αυτή του Μεγάλου Σχεδίου του χρήματος: Ξεκίνησε αιώνες πριν με την διάδοση του χρήματος σε μορφή κερμάτων. Στην συνέχεια, ήρθε το τραπεζικό σύστημα, η χρήση του «ηλεκτρονικού» χρήματος των πιστωτικών καρτών και η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου για «φακέλωμα». Το επόμενο στάδιο είναι το παγκόσμιο blackout και ο έλεγχος όλων των ανθρώπων μέσα από την υποδούλωσή τους στην Νέα Τάξη πραγμάτων.

*Η θεωρία της Κούφιας Γης
Ο πλανήτης στην επιφάνεια του οποίου περπατάμε και αναπνέουμε κρύβει μεγάλες εκπλήξεις στο εσωτερικό του, το οποίο κατά την θεωρία αυτή είναι κούφιο. Οι προφορικές αιτιάσεις για κοιλότητες στην Γη, μέσα στις οποίες κατοικούν μορφές ανώτερης ζωής και όπου υπάρχει ακόμη και ένας Ήλιος ξεκίνησαν από τον 17ο ακόμη αιώνα. Ο «θρύλος» θέλει τον Αδόλφο Χίτλερ να έχει παραγγείλει εκστρατεία για ανεύρεση μυστικού περάσματος στην Ανταρκτική, όπου θα έχτιζε και φρούριο για να κρυφτεί. Άλλοι… «κούφιοι» θιασώτες υποστηρίζουν πως ο Βόρειος Πόλος, το Θιβέτ, το Περού καθώς και η σπηλιά της Πεντέλης και η ρωσική εκκλησία της οδού Φιλελλήνων στην Αθήνα αποτελούν εισόδους προς αυτό τον πνευματικό κόσμο της Γης-μπαλόνι, όπου μερικοί πιστεύουν πως έχουν εποικισθεί από UFOs, ενώ άλλοι βάζουν το χέρι τους στη φωτιά πως εκεί έπεσαν… οι επιζήσαντες του LOST.

*Το «θανατικό» του Clinton
Οι «υποψιασμένοι» θεωρούν το σκάνδαλο Λεβίνσκι ψιλά γράμματα για αρχάριους μπροστά στις υπόλοιπες υποψίες που έχει συγκεντρώσει γύρω του το όνομα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Bill Clinton. Η θεωρία που έγινε γνωστή ως “Clinton Body Count” βλέπει την πορεία του πολιτικού υπό μια άλλη σκοπιά: Κατά την ανέλιξή του, πολλοί «συνεργάτες» του –περίπου 50- βρέθηκαν νεκροί υπό περίεργες συνθήκες, κάτι που ενοχοποιεί τις φιλοδοξίες του… θείου Βασίλη. Η παράδοση του “Body Count” έχει τις ρίζες της και στην περίπτωση της οικογένειας Bush, η οποία πιστεύεται πως έχει ανάμιξη και στην δολοφονία JFK. Πάντως, η αντίθετη πλευρά κάνει λόγο για θανάτους που δεν δικαιολογούν την ταμπέλα «δολοφονία», ενώ ούτως ή άλλως τα συγκεκριμένα «θύματα» κατείχαν θέσεις που τους προίκισαν με πολλούς ακόμη εχθρούς, ικανούς να τους στείλουν στο ίδιο «νησί» με τον Έλβις.

*Ασθένειες που επινοήθηκαν, εξαπλώθηκαν και θεραπεύτηκαν
Το AIDS είναι η πιο πολυσυζητημένη από αυτές τις περιπτώσεις. Μία από τις σχετικές θεωρίες μιλάει για δημιουργία του ιού από τον δυτικό κόσμο, ώστε να αφανιστεί η αφρικανική φυλή, στην οποία χορηγήθηκε ο ιός μέσω εμβολίων. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι το AIDS είναι μια επινόηση των φαρμακευτικών εταιριών, που στην ουσία χορηγούν φάρμακα τα οποία επιδεινώνουν την κατάσταση, η οποία θα ήταν ανεκδήλωτη χωρίς την αγωγή. Τέλος, ευρέως διαδεδομένη είναι η άποψη πως έχει βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο, αλλά και πάλι δεν χορηγείται για να μην χαθούν έσοδα.

Ποιες άλλες θεωρίες συνωμοσίας γνωρίζετε; Πιστεύετε ότι κρύβεται κάποια δόση αλήθειας πίσω από αυτές; Πείτε μας την γνώμη σας, σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v