Δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση: Υπάρχει και είναι online!

Θέλετε να σπουδάσετε αλλά δεν έχετε χρόνο και χρήματα; Ένα νέο διαδικτυακό πανεπιστήμιο σας δίνει τη δυνατότητα για σπουδές εξ αποστάσεως προσφέροντας ακαδημαϊκή γνώση χωρίς δίδακτρα.
Δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση: Υπάρχει και είναι online!
Το πρώτο τους ακαδημαϊκό εξάμηνο ολοκλήρωσαν οι πρώτοι φοιτητές του University of the People, του διαδικτυακού πανεπιστημίου που προσφέρει σπουδές χωρίς δίδακτρα σε όλους όσους ενδιαφέρονται, αρκεί να γνωρίζουν αγγλικά. Το πρωτοποριακό ίδρυμα είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στόχο έχει τον εκδημοκρατισμό της ανώτατης εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την υποστήριξη μερικών από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Yale, το Columbia και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αλλά και καθηγητές αναγνωρισμένου κύρους -οι οποίοι εργάζονται ως επί το πλείστον αμισθί-, το Πανεπιστήμιο του Λαού εκμεταλλεύεται την παγκοσμιότητα του internet φιλοδοξώντας να κάνει την ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση προσιτή σε όλους, όπου κι αν βρίσκονται. Ξεκίνησε την online λειτουργία του στις αρχές του Σεπτεμβρίου και ήδη αριθμεί 300 φοιτητές. Ιδρυτής του είναι ο Ισραηλινός Shai Reshef που θεωρεί τη μόρφωση απαραίτητο συστατικό για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και της οικονομικής ανάπτυξης.

Προϋποθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, κόστος
Η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να πληροίτε είναι η γνώση αγγλικών. Τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν τους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων και πληροφορικής. Αν και η φοίτηση είναι χωρίς δίδακτρα, οι φοιτητές πληρώνουν ένα μικρό ποσό για την εγγραφή (15-50 δολάρια), ενώ το κόστος των εξετάσεων κυμαίνεται μεταξύ 10-100 δολαρίων. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι προς το παρόν, οι τίτλοι που προσφέρει το University of the People (Associate και Bachelor) δεν έχουν πάρει ακόμη κρατική πιστοποίηση.

Μάθετε περισσότερα, κάνοντας κλικ εδώ: www.uopeople.org
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v