5 παράξενα θηλαστικά

Η φύση έχει φαντασία και το αποδεικνύει με τις μορφές ζωής που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Δείτε τα 5 πιο περίεργα ζώα που (δεν) μπορείτε να συναντήσετε.
5 παράξενα θηλαστικά
Η φύση έχει φαντασία και το αποδεικνύει με τις μορφές ζωής που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Δείτε τα 5 πιο περίεργα ζώα που (δεν) μπορείτε να συναντήσετε.

Παγκολίνος

Αυτό το είδος μυρμηγκοφάγου, ζει στην Αφρική και παρόλο που μοιάζει με ερπετό εξαιτίας της φολιδωτής πανοπλίας του, είναι θηλαστικό. Όταν αισθάνεται απειλή, τυλίγεται και μετατρέπεται σε μπάλα. Άλλος πανίσχυρος αμυντικός μηχανισμός του είναι οι εξαιρετικά δύσοσμες εκκρίσεις που παράγει σε κατάσταση κινδύνου.

Tarsier των Φιλιππινών

Είναι ένα από τα μικρότερα είδη ζώου στον κόσμο, με ύψος που δεν ξεπερνά τα 15 εκατοστά και βάρος τα 135 γραμμάρια. Τα ασυνήθιστα μεγάλα μάτια του του χαρίζουν εκπληκτική νυχτερινή όραση, απαραίτητη για τον εντοπισμό εντόμων που αποτελούν τη διατροφή του. Εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντός του, ο πληθυσμός του είδους μειώνεται δραματικά και ανήκει στα απειλούμενα υπό εξαφάνιση είδη.

Τάπιρος

Αν θέλετε να συναντήσετε έναν τάπιρο, θα πρέπει να ταξιδέψετε είτε στην Αμερική είτε στη Νοτιοανατολική Ασία. Πρόκειται για φυτοφάγο θηλαστικό που αν και μοιάζει με γουρούνι, οι κοντινότεροι συγγενείς του είναι τα οπληφόρα ζώα, όπως το άλογο και ο ρινόκερος. Και τα τέσσερα είδη ταπίρου κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Σένγκι ή Μυγαλή-Ελέφαντας

Το συγκεκριμένο είδος ονομάστηκε έτσι λόγω της ομοιότητας των χαρακτηριστικών του με τις ευρωπαϊκές μυγαλές. Παρ’ όλα αυτά, συναντάται μόνο στην Αφρική και είναι μακρινός συγγενής με τους ελέφαντες, τους μανάτους και τους μυρμηγκοφάγους (ο κοινός πρόγονός τους περπάτησε στη Γη πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια).

Τυφλοπόντικας με μύτη αστερία

Ζει κάτω από τη γη της βορειοανατολικής Αμερικής και τρέφεται με έντομα και σκουλήκια. Η εντυπωσιακή μύτη του τον βοηθά στον εντοπισμό της τροφής του, ενώ είναι δεινός κολυμβητής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v