13 cult καψουροτράγουδα που αγαπάμε να μισούμε

Οι χιλιοτραγουδισμένες δύο λέξεις που δοξάζουν τον έρωτα βρίσκουν σήμερα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, την τέλεια έκφρασή τους, στα δεκατρία μουσικά σπαράγματα που συγκεντρώσαμε για να τιμήσουμε την πιο «καμένη» μέρα του Φεβρουαρίου. Ακούστε και… μακριά από ξυραφάκια.
13 cult καψουροτράγουδα που αγαπάμε να μισούμε
Ότι μας αρέσει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με το χέρι στην –ερωτοχτυπημένη ή μη- καρδιά, δεν μπορούμε να το πούμε. Ότι θέλουμε να την διακωμωδήσουμε, μπορούμε να το πούμε. Τα «σ’ αγαπώ», τα «σ’ έχω ερωτευτεί», οι «τροβαδούροι του έρωτα» και οι σπαρακτικές ερμηνείες που εξομολογούνται αισθήματα υπερβολικής αγάπης δίνουν και παίρνουν μια τέτοια ημέρα. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πλέον υπερβολικά των υπερβολικών, πλαισιωμένα από cult videos και τα αφιερώνουμε στο φτερωτό ανήλικο που κυκλοφορεί με την φαρέτρα του.

Σ’ Αγαπώ – Τζένη Βάνου

Αυτές οι δύο λέξεις που περιμένει να ακούσει κάθε ερωτευμένος γίνονται προσευχή στα χείλη της Τζένης Βάνου. Η πιο cheesy ρετρό μελωδία του έρωτα δεν μπορεί παρά να ανοίγει αυτό το αφιέρωμα, υποσχόμενη να πεθάνει και να αναστήσει τους απανταχού ερωτοχτυπημένους. Και σε version τύπου karaoke για να γουστάρουμε!

Η αγάπη μας – Κώστας Χατζής και Μαρινέλλα

Supporting act στις ερωτικές καντρίλιες της Τζένης Βάνου κάνουν ο Κώστας Χατζής με την «μεγάλη κυρία του έρωτα» Μαρινέλλα, που τραγουδούν το μινιμαλιστικού περιεχομένου στίχο-σταθμό «η αγάπη μας είναι λίγο πιο μικρή από το συμπάν γιατί πρέπει κάπου να χωράει». Enjoy.

Αν είναι η αγάπη αμαρτία – Τζένη Βάνου

Και μετά το support, η Τζένη Βάνου ξαναβγαίνει στην «βαλεντίνειο» σκηνή τραγουδώντας για την αμαρτία του έρωτα. Το φωνάζει με λατρεία, κι εμείς ακούμε. All time classic.

Σ’ έχω Ερωτευτεί – Σάκης Ρουβάς


Περιττά τα λόγια. Το λέει τόσες φορές στο ρεφρέν που δεν μπορεί παρά να πείσει το κάθε κορίτσι –που δεν θέλει και πολύ άλλωστε για να πειστεί. Σάκηηηηηη!

Έρωτά μου – Θάνος Καλλίρης και Καίτη Γαρμπή

Τα ‘90s αντεπιτίθενται με ένα ντουέτο-σταθμό στην ιστορία του μελωδικού έρωτα. Με φόντο το λακωνικό video που ωστόσο τα λέει όλα, ο Θάνος Καλλίρης και η Καίτη Γαρμπή βομβαρδίζουν ο ένας τον άλλον με την αγαπημένη τους λέξη: Προσπαθήστε να παίξετε το παιχνίδι «πόσες φορές μπορεί να ακουστεί η φράση “έρωτά μου” σε ένα τραγούδι» και θα καταλάβετε.

Ακατάλληλο για ανηλίκους – Μπέσσυ Αργυράκη

Ασυγκράτητη είναι η Μπέσσυ Αργυράκη όταν ερωτεύεται. Ακολουθώντας το γνωστό ρητό «ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται», βγαίνει σε παγκάκια σε πάρκα σε δρόμους και γίνεται θέαμα… «ακατάλληλο για ανηλίκους».

Αχ Αγάπη – Γιάννης Πάριος

Το λόγια είναι περιττά για τον «εθνικό τροβαδούρο του έρωτα». Το επιφώνημα «αχ» μπροστά από την αγάπη τα λέει όλα και η μετάφραση στο video λέει ακόμη περισσότερα. «Oh Love» by John Parios.

Εμείς – Άννα Βίσση και Νίκος Καρβέλας

Τους ανήκει δικαιωματικά μια θέση σε αυτό το αφιέρωμα, καθώς όχι μόνο τραγούδησαν για άστατο έρωτα, αλλά τον έζησαν κιόλας. Αυτοί δεν μπορεί να χωρίσουνε… Αυτοί μια ζωή θα αγαπιούνται… Κι όμως, διαψεύστηκαν, αλλά τα τραγούδια τους συνεχίζουν να ακούγονται.

Εμείς – Μαντώ και Αντώνης Ρέμος

Από τον ένα εθνικό «χιτοποιό» περνάμε στον άλλον, και από το «εμείς» σε ένα άλλο «εμείς». Ο Φοίβος δεν θα μπορούσε να λείπει από το chart και το ντουέτο-ύμνος που έγραψε για την Μαντώ και τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Αντώνη Ρέμο κράτησε την σημαία του αισθήματος ψηλά.

Αυτοκολλητάκι / Ατέλειωτο Ταξίδι – Τόλης Βοσκόπουλος

Δεν ξέρουμε αν φοροδιαφεύγει, αλλά ποτέ δεν του διαφεύγει να εκφράσει τα συναισθήματά του στην Κερκυραία που του πήρε το μυαλό. Ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Άντζελα Γκερέκου και το «αυτοκολλητάκι» μας βάζουν στο κλίμα της ημέρας, ενώ το «Ατέλειωτο ταξίδι» του ίδιου καλλιτέχνη υπόσχεται «έναν έρωτα όλο τρέλα».



Θέλεις να πεθάνω; - Λευτέρης Πανταζής

Ο ΛεΠα υποφέρει, πονάει, σβήνει και… κάνει το κοινό να λικνίζεται στους ήχους του απόλυτου τσιφτετελιού. Κι όσο οι θαμώνες χορεύουν ανυποψίαστοι εκείνος κάνει μια ερώτηση γεμάτη καημό και νταλκά. «Θέλεις να πεθάνω;»

Αγάπα με – Γιάννης Πουλόπουλος

Άλλη μία εμβληματική φωνή από περασμένες δεκαετίες με αγάλματα και καμαρούλες, ολοκληρώνει το παραλήρημα του έρωτα με την παράκληση κάθε καψούρη… «Αγάπα με».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v