SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Πώς θα βρω τον Ωροσκόπο;

Σύμφωνα με τους αστρολόγους, ο πραγματικός χαρακτήρας ενός ανθρώπου μαρτυράται από το όνομα του πρώτου εκ των δώδεκα οίκων του ωροσκοπίου. Τι ακριβώς είναι ο Ωροσκόπος και πώς υπολογίζεται;

Πώς θα βρω τον Ωροσκόπο;

Τον γνώρισες, σου αρέσει, μιλάτε εδώ και ώρες περί ανέμων και υδάτων και τώρα θέλεις να μάθεις κάτι παραπάνω γι’αυτόν. Είναι Σκορπιός. Καλό και κακό σημάδι ταυτόχρονα. Μπορεί να είναι σκληρός και αδιάφορος αλλά αν έχει κάποιον ωροσκόπο που τον επηρεάζει και τον κάνει πιο τρυφερό; Μήπως τότε έχεις ελπίδες; Άραγε ταιριάζετε; Πώς θα υπολογίσεις τι ωροσκόπο έχει;

Τι είναι ο Ωροσκόπος;
Καταρχήν ας εξηγήσουμε τι είναι ο ωροσκόπος: Σύμφωνα με τους αστρολόγους, πρόκειται για το όνομα του πρώτου από τους 12 οίκους του ωροσκοπίου μας, είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας, η προσωπικότητά μας, αυτό που δείχνουμε στους άλλους (οι υπόλοιποι οίκοι έχουν να κάνουν με τις αξίες μας, την επικοινωνία μας, την ασφάλεια, την δημιουργία, το καθήκον κ.ο.κ.). Βρίσκεται ανατολικά του τόπου γέννησης, έτσι για να τον βρούμε πρέπει να ξέρουμε οπωσδήποτε την ώρα και τον τόπο γέννησης, καθώς θα οριστεί ως το ζώδιο τα οποίο ανατέλλει στον ορίζοντα κατά την στιγμή της γέννησής μας. Ένα νέο ζώδιο ανατέλλει κάθε δύο περίπου ώρες.

Ο Ωροσκόπος, λοιπόν, συμβολίζει το «εγώ», την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του ανθρώπου, γι’αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης, στην συμπεριφορά αλλά και στην εξωτερική εμφάνιση του ατόμου. Γι’αυτό, όσοι ασχολούνται με την αστρολογία δίνουν συνήθως την ίδια σημασία στο ζώδιο και στον ωροσκόπο ενός ατόμου.

Πώς υπολογίζεται ο Ωροσκόπος;
Ο ακριβής υπολογισμός του Ωροσκόπου απαιτεί αστρολογικούς χάρτες, χάρακες και φυσικά γνώση του τόπου και της ώρας κατά την οποία γεννήθηκε το άτομο. Μην βιαστείτε να αναζητήσετε χάρτες για να κάνετε μόνοι σας τους υπολογισμούς. Βρείτε εύκολα, γρήγορα και έγκυρα τον Ωροσκόπο σας εδώ ή εδώ.

Στην περίπτωση, τώρα, που δεν έχετε πρόσβαση στα παραπάνω, αλλά γνωρίζετε την ακριβή ώρα γέννησης, ένα πρόχειρος τρόπος υπολογισμού του ωροσκόπου είναι ο εξής: Για άτομα που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αρχίζετε να μετράτε τα δίωρα που έχουν περάσει από τις 5 το πρωί έως την ώρα που γεννήθηκε το άτομο. Ξεκινήστε να αντιστοιχείτε το πρώτο δίωρο στο ζώδιο του ατόμου, το δεύτερο δίωρο στο ζώδιο που το ακολουθεί κ.ο.κ. μέχρι να φτάσετε στο δίωρο μέσα στο οποίο το άτομο έχει γεννηθεί. Το ζώδιο που αντιστοιχεί σε αυτό το δίωρο είναι ο Ωροσκόπος του. Παράδειγμα:

Ένα άτομο που γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου είναι Σκορπιός. Αν έχει γεννηθεί:
Μεταξύ 05.00 και 07.00 θα έχει Ωροσκόπο Σκορπιό
Μεταξύ 07.00 και 09.00 θα έχει Ωροσκόπο Τοξότη
Μεταξύ 09.00 και 11.00 θα έχει Ωροσκόπο Αιγόκερω
Μεταξύ 11.00 και 13.00 θα έχει Ωροσκόπο Υδροχόο
Μεταξύ 13.00 και 15.00 θα έχει Ωροσκόπο Ιχθύ
Μεταξύ 15.00 και 17.00 θα έχει Ωροσκόπο Κριό
Μεταξύ 17.00 και 19.00 θα έχει Ωροσκόπο Ταύρο
Μεταξύ 19.00 και 21.00 θα έχει Ωροσκόπο Δίδυμο
Μεταξύ 21.00 και 23.00 θα έχει Ωροσκόπο Καρκίνο
Μεταξύ 23.00 και 01.00 θα έχει Ωροσκόπο Λέων
Μεταξύ 01.00 και 3.00 θα έχει Ωροσκόπο Παρθένο
Μεταξύ 03.00 και 05.00 θα έχει Ωροσκόπο Ζυγό

Όπως ήδη αναφέρθηκε ο παραπάνω υπολογισμός είναι πρόχειρος και υπάρχει -σπάνια- περίπτωση να πέσει κανείς έξω στον Ωροσκόπο με διαφορά ενός ζωδίου. Δεν πειράζει, όμως, θα έχεις ήδη περάσει λίγη ακόμη ώρα με τον τύπο που μόλις γνώρισες και, επιστρέφοντας σπίτι, θα τσεκάρεις πάλι τον Ωροσκόπο του στα δύο sites που προτείνονται παραπάνω. Έτσι, θα έχεις τροφή για… κουβεντούλα την επόμενη φορά.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Γνώρισα την αγάπη από το θόρυβο που έκανε φεύγοντας."

Louis Jouvet, 1887-1951, Γάλλος ηθοποιός

 • 1526 - Μάχη του Μοχάτς
  1533 - Με διαταγή του Ισπανού κατακτητή Φραγκίσκου Πιζάρο (Fr. Pizarro) δολοφονείται ο τελευταίος Βασιλιάς των Ίνκας Αταουάλπα (Atahualpa) στο Περού.
  1686 - Οι Ενετοί, υπό τον Φραγκίσκο Μοροζίνι, νικούν τους Τούρκους, υπό τον Μουσταφά πασά, και κυριεύουν την πόλη του Ναυπλίου.
  1821 - Ο Οσμάν Πασάς εισβάλλει στην επαρχία των Σφακίων και καίει το Άσκυφο. Για πρώτη φορά μετά το 1770 οι Τούρκοι κυριεύουν τα Σφακιά.
  1824 - Ναυμαχία του Γέροντα: Ο Ελληνικός Στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, κατατροπώνει τον ενωμένο τουρκο-αιγυπτιακό στόλο.
  1825 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βραζιλίας.
  1828 - Γαλλικό εκστρατευτικό σώμα 16.000 ανδρών αποβιβάζεται με εντολή των Μεγάλων Δυνάμεων στα παράλια της Μεσσηνίας, για να αναγκάσει τον Ιμπραήμ να αποχωρήσει από την Πελοπόννησο.
  1831 - Ο βρετανός επιστήμονας Μάικλ Φαραντέι (Michael Faraday) παρουσιάζει με επιτυχία τον πρώτο ηλεκτρικό μετασχηματιστή.
  1949 – Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος: Μεγάλη νίκη του τακτικού στρατού επί των κομμουνιστών ανταρτών στο Βίτσι, σηματοδοτεί τη λήξη του 5ετούς εμφυλίου.
  1949 - Η Σοβιετική Ένωση πραγματοποιεί την πρώτη της πυρηνική δοκιμή στην έρημο του Καζακστάν.
  1966 - Οι Μπητλς (Beatles) δίδουν τη τελευταία τους συναυλία στο Κάντλστικ Παρκ (Candlestick Park) στην Καλιφόρνια.

© 2002-2016 MEDIA2DAY