Της φυλακής τα σίδερα είναι για την Lindsay Lohan

Σε 90 ημέρες φυλάκιση καταδικάστηκε η νεαρή σταρ Lindsay Lohan, καθώς δεν συμβιβάστηκε με τους κανόνες που της είχαν επιβληθεί από το δικαστήριο το 2007 όταν συνελήφθηκε μεθυσμένη και με κατοχή κοκαΐνης.
Της φυλακής τα σίδερα είναι για την Lindsay Lohan
Αλλόφρων και σε κατάσταση πανικού άκουσε χθες την ποινή φυλάκισής της για 90 ημέρες η Lindsay Lohan, όταν δικαστής αποφάσισαν πως έχει παραβεί την δοκιμαστική της περίοδο αφού έχασε μία σειρά σεμιναρίων κατά του αλκοολισμού, τα οποία της είχαν επιβληθεί όταν συνελήφθηκε μεθυσμένη το 2007.

Η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Beverly Hills, Marsha Revel, έδωσε ένταλμα στη νεαρή σταρ να εμφανιστεί για να οδηγηθεί στην φυλακή στις 20 Ιουλίου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ποινής της ζήτησε να παρακολουθήσει για 90 μέρες ένα πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.

Η Lohan, εικοσιτεσσάρων ετών σήμερα, με την λαμπρή αρχικά καριέρα της στον κινηματογράφο να ναυαγεί τα τελευταία χρόνια, έκλαψε γοερά όταν άκουσε την απόφαση. Νωρίτερα, με δάκρια στα μάτια, είχα παρακαλέσει την δικαστή για μία ακόμα ευκαιρία, λέγοντας ότι πραγματικά την ενδιαφέρει να παρακολουθήσει μαθήματα κατά του αλκοολισμού. «Δεν παίρνω όλο αυτό που συμβαίνει στην πλάκα. Αυτή είναι η ζωή μου. Είναι η καριέρα. Είναι κάτι για το οποίο έχω δουλέψει όλη μου τη ζωή», είπε παρακαλώντας η ηθοποιός.

Η δικαστής, όμως, έδειξε να μην την ακούει. Η Lohan, η οποία έκανε τρία προγράμματα κοινωνικής εργασίας στο κέντρο αποτοξίνωσης που μεταφέρθηκε το 2007, έχασε επτά μαθήματα κατά του αλκοολισμού τους περασμένους έξι μήνες και δεν παραβρέθηκε στις συναντήσεις της μία φορά την εβδομάδα, όπως ξεκάθαρα της είχε ζητήσει τότε η δικαστής. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα προκειμένου να εξισορροπήσω την δουλειά και την παρουσία μου στα μαθήματα», είπε η Lohan στη Revel με τη φωνή να τρέμει από αγωνία. «Δούλευα… Δούλευα με παιδιά, δεν το έπαιρνα στην πλάκα. Ήθελα να γυρίσω πίσω και να σας κάνω υπερήφανη.»

Τα σεμινάρια κατά του αλκοολισμού της είχαν επιβληθεί το 2007 για δύο λόγους, επειδή οδηγούσε μεθυσμένη και για κατοχή κοκαΐνης. Η ποινή που της είχε επιβληθεί τότε ήταν 84 λεπτά στην φυλακή και τρία χρόνια υπό επιτήρηση.

Τέλος οι ευκαιρίες
Τον περασμένο Οκτώβριο η επιτήρησή της επεκτάθηκε για έναν ακόμα χρόνο, όταν η Lohan χρησιμοποίησε «πολύ δημιουργικές» δικαιολογίες, όπως τις ονόμασαν οι κατήγοροί της, επειδή έχασε κάποια από τα μαθήματα κατά του αλκοολισμού. «Μετά από όλα αυτά και η ίδια ακόμα δεν συμβιβάζεται με τις προσταγές του δικαστηρίου», δήλωσε μετά την λήξη του δικαστηρίου η Revel. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο σαφής, αλλά δεν έγιναν αυτά που ζήτησα… Είναι σαν κάποιον που δεν παραδέχεται ότι κλέβει μέχρι να τον πιάσουν».

Έτσι, η Revel καταδίκασε τελικά την Lohan σε 30 μέρες για κάθε μία από τις καταγγελίες που δέχθηκε οδηγώντας μεθυσμένη το 2007 και σε άλλες 30 μέρες και ένα παραλίγο ατύχημα που είχε την ίδια χρονιά. Η συνολική ποινή της θα διαρκέσει συνολικά 90 ημέρες. Η δικαστής δεν δέχθηκε ούτε την απομάκρυνση της συσκευής παρακολούθησης SCRAM που έχει πάνω της από το 2007 η Lohan, για τις δύο τελευταίες εβδομάδες ελευθερίας της.

Η Lohan, ωστόσο, δεν αναμένεται να εκτελέσει ολόκληρη την ποινή. Ο εκπρόσωπος τύπου του αστυνομικού τμήματος του Los Angeles, Steve Whitmore, είπε πως οι μη-επιθετικές γυναίκες συνήθως εκτίουν το 25% της ποινής τους και οι μέρες μπορούν να μειωθούν με την επίδειξη καλής συμπεριφοράς και την συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο Lohan έγινε παγκοσμίως γνωστή ήδη από τα 11 της χρόνια με την ταινία «The Parent Trap» και θεωρήθηκε μία από τις πιο ταλαντούχες νεαρές ηθοποιούς του Hollywood. Η καριέρα της κορυφώθηκε το 2003 και 2004 με τις ταινίες “Freaky Friday” και “Mean Girls”. Αλλά από τα 20 της και μετά, η Lohan είχε αρχίσει ήδη να επισκέπτεται συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών, ενώ οι έξαλλες εμφανίσεις της σε οργιώδη πάρτι καταγράφονταν μία προς μία από τα κουτσομπολίστικα μέσα. Η τελευταία της δουλειά έχει να κάνει με τον ρόλο της ως πόρνη της δεκαετίας του ’70, ονόματι Linda Lovelace, με τα γυρίσματα να έχουν προγραμματιστεί για φέτος το καλοκαίρι.

Ε.Μ.
Πηγή: Reuters.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v