Πόσο κοστίζουν τα όνειρά μας;

Ταξίδια στο Φεγγάρι, εξωτικοί παράδεισοι προς ενοικίαση, κούρσες με πανάκριβα αυτοκίνητα. Βρήκαμε πόσο κοστίζουν τα πιο τρελά μας όνειρα και... συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.
Πόσο κοστίζουν τα όνειρά μας;
του Νικόλα Γεωργιακώδη

«Μα καλά, ποιος μπορεί να ονειρεύεται αυτόν τον καιρό;» Εύλογη απορία αναγνώστη. Σίγουρα πολύ περισσότεροι από όσοι νομίζουμε. Γιατί; Γιατί πολύ απλά τα όνειρα είναι δωρεάν και αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, ανεξαρτήτως οικονομικής ή κοινωνικής θέσης. Τώρα όσον αφορά, στην πραγμάτωσή τους τα πράγματα δυσκολεύουν...

Μπορεί το αντίτιμο για να φανταστούμε τον εαυτό μας στην κορυφή του Everest, να περπατά στο Φεγγάρι ή να οδηγεί ένα super αυτοκίνητο στους δρόμους της Νέας Υόρκη να μας φαίνεται μηδαμινό, αλλά τι γίνεται με το δια ταύτα;

Κάνοντας μια μίνι... σύσκεψη με συναδέλφους και φίλους συγκεντρώσαμε πέντε «διάσημα» όνειρα, τα αναλύσαμε, «οργώσαμε» το Διαδίκτυο για να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για αυτά και για να πούμε την αλήθεια μπήκαμε αρκετές φορές στον πειρασμό να ξεκινήσουμε οικονομίες για να μπορέσουμε – κάποτε – να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Το όνειρο: Ταξίδι στην Σελήνη

Κόστος:
100 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 81 εκατομμύρια ευρώ)
Από την στιγμή που ο Neil Armstrong πάτησε το πόδι του στην Σελήνη το 1969, το ταξίδι στο Διάστημα έγινε «ονειρικός» προορισμός για κάθε πιτσιρίκι και ενήλικα που ήθελε να ζήσει την δικιά του Οδύσσεια στο αχανές Σύμπαν. Μπορεί προς το παρόν το Σύμπαν να παραμένει... δύσβατο για τους μη αστροναύτες, αλλά αν σας ενδιαφέρει ένα μίνι ταξίδι Το The Moon and Back – όπως θα έλεγαν οι Savage Garden - τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρίαρχη εταιρεία στον χώρο των διαστημικών εμπειριών παγκοσμίως, την Space Adventures.

Η εν λόγω εταιρεία έχει ανακοινώσει επίσημα ήδη από το 2005 τη διαθεσιμότητα εμπορικών διαστημικών πτήσεων στη μακρινή πλευρά του φεγγαριού, χρησιμοποιώντας ρωσικούς πύραυλους Soyuz. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η αποστολή θα διαρκέσει οκτώ με εννιά μέρες και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 45λεπτη παρατήρηση της Σελήνης, σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων από την επιφάνειά της.

Αν δεν θέλετε να δείτε την Σελήνη μέσα από το σκάφος, τότε η εταιρεία προσφέρει την δυνατότητα στους πελάτες της να περπατήσουν και στο... διάστημα για μιάμιση περίπου ώρα έναντι δεκαπέντε εκατομμυρίων δολαρίων, επεκτείνοντας έτσι την αρχική διάρκεια του ταξιδιού κατά έξι ημέρες περίπου. Για όσους ενδιαφέρονται, η «βόλτα» στο διάστημα θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια της ειδικής στολής Orlan, ενώ η εκπαίδευση θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες. Όσοι ενδιαφέρεστε ή θέλετε να μάθετε περαιτέρω πληροφορίες για την αποστολή, δεν έχετε παρά να στείλετε mail στην εταιρεία. Εμείς σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό ταξίδι και αναμένουμε με αγωνία φωτογραφίες.

Μια πιο οικονομική λύση για ταξίδι στο διάστημα μπορείτε να βρείτε στα σχετικά άρθρα.
 
Το όνειρο: Forsyth Island, ένα νησί όλο δικό σας

Κόστος ενοικίασης: 1000€ ανά ημέρα (ελάχιστη παραμονή δύο ημέρες). Κάντε κράτηση εδώ.
Μεταφορά: 1.400€ με Eithad Airways + 800€ για το ελικόπτερο που θα σας μεταφέρει στο νησί.
Συνολικό κόστος για ένα άτομο για μία εβδομάδα: 9.200€

Υπάρχουν τροπικά νησιά προς ενοικίαση; Και όμως ναι. Σίγουρα δεν αποτελούν την οικονομικότερη πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά από την άλλη πλευρά αν ήταν όντως οικονομικά δεν θα τα ονειρευόμασταν. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, ορισμένες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν νοικιάσει κρυμμένους νησιωτικούς Παράδεισους, τους οποίους εν συνεχεία νοικιάζουν σε... απαιτητικούς πελάτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νησί Forsyth στην Νέα Ζηλανδία.

Εντυπωσιακοί λόφοι, ερημικές παραλίες που νομίζεις ότι κάπου εκεί τριγύρω γυρίστηκε το “Lost”, χιλιάδες στρέμματα απόλυτου πράσινου, ένα πραγματικό φυσικό μνημείο στην καρδιά της Νέας Ζηλανδίας, η κυβέρνηση της οποίας έχει διακόψει οποιαδήποτε υλοτομική δραστηριότητα απειλούσε τον φυσικό πλούτο του νησιού. Το νησί διαθέτει περίπου πενήντα χιλιόμετρα μονοπατιών «χωμένα» στην πυκνή του βλάστηση, ενώ συνίσταται στους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν το σκάφος που διατίθεται δωρεάν για να ψαρέψουν στον πλούσιο βυθό του ή απλά για να «αράξουν» και να παρατηρήσουν τα δελφίνια και τις φάλαινες που βρίσκονται εκεί.

Το κατάλυμα που θα μείνετε, ονομάζεται Te Paruparu (βλ. Gallery), έχει χτιστεί με τοπικό ξύλο και βρίσκεται στην κορυφή ενός από τους πολλούς λόφους του νησιού, προσφέροντας πανοραμική θέα στις παραλίες και στις κοιλάδες Marlborough. Βρίσκεται σε έκταση 240 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι, βιβλιοθήκη, δορυφορική τηλεόραση, Internet, Home cinema, ακόμα και τηλεσκόπιο για να παρατηρήσετε τον ουρανό και τους αστερισμούς, μακριά από την φωτορρύπανση των πόλεων. Το σπίτι περιστοιχίζεται από βεράντα, στην οποία υπάρχει τζακούζι με θέα την θάλασσα, με νερό από τις πηγές του νησιού. Στην τιμή του... ονείρου περιλαμβάνονται όλα τα γεύματα, ξεναγήσεις, βόλτες με jeep, πικ νικ, καγιάκ στην θάλασσα και ψάρεμα με έμπειρο ψαρά.

Το όνειρο: Διαμονή σε υποβρύχιο ξενοδοχείο στα Φίτζι

Κόστος διαμονής:
24.300€ για μια εβδομάδα ανά ζευγάρι. Κάντε κράτηση εδώ.
Μεταφορά: Περίπου 2.000. Δείτε εδώ τις πτήσεις
Συνολικό κόστος για δύο άτομα: 28.698€

Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο επιλέξαμε τα εξωτικά νησιά Φίτζι για τον «φανταστικό» μας προορισμό, αλλά διαλέξαμε να μείνουμε – εικονικά πάντα - στο πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο στον κόσμο, το Poseidon Undersea Resort. Δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε έναν πολύχρωμο κοραλλιογενή ύφαλο, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο άνοιξε μόλις πέρσι τις πύλες του στους επισκέπτες που... βαρέθηκαν να έχουν τοίχους πάνω από τα κεφάλια τους.

Οι 24 σουίτες του υποβρύχιου ξενοδοχείου είναι ενισχυμένες με ειδικές τζαμαρίες, οι οποίες επιτρέπουν στον επισκέπτη να έχει θέα 270 μοιρών στον βυθό των Φίτζι. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορείτε να ταΐσετε τα ψάρια, ακόμα και την νύχτα και να παρακολουθήσετε τους υδάτινους χορούς τους. Αν μάλιστα, επιθυμείτε ιδιωτικότητα μπορείτε να κλείσετε το εσωτερικό φιλμ του δωματίου με το πάτημα ενός κουμπιού. Όπως είναι αναμενόμενο από ένα ξενοδοχείο τέτοιου επιπέδου – και τιμής – οι ανέσεις του είναι εξίσου πολυτελείς.

Στο Amphitrite Spa θα χαλαρώσετε με θεραπείες περιποίησης, στο πολυτελές εστιατόριο θα απολαύσετε gourmet γεύσεις με βάση τα προϊόντα των νησιών Φίτζι, στην βιβλιοθήκη θα απορροφηθείτε από τις ιστορίες του Ιούλιου Βερν και των «πατέρων» της θαλάσσιας περιπέτειας και στο γυμναστήριο θα παραμείνετε σε υποβρύχια φόρμα. Στο κόστος διαμονής του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται η μεταφορά σας από και προς αυτό από το αεροδρόμιο των Φίτζι, δύο βραδιές σε υποβρύχια σουίτα και τέσσερεις βραδιές σε βίλλα στην επιφάνεια της θάλασσας, εκδρομές στα Φίτζι, scuba diving, πρόσβαση στο spa και όλα τα gourmet γεύματα.

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να... ξεμυτίσετε στην επιφάνεια, εκεί θα σας περιμένουν παραπάνω από 18 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα φυσικού πλούτου και 330 νησιά για να εξερευνήσετε, να λουστείτε στα γαλαζοπράσινα νερά τους, να διαβείτε τα καταπράσινα μονοπάτια τους και να γνωρίσετε από κοντά τους φιλόξενους κατοίκους που θα κάνουν τα πάντα για να νιώσετε σαν στο σπίτι σας - ακόμα και αν βρίσκεστε 17 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα. Κατάδυση στην λιμνοθάλασσα των μαργαριταριών με τα φανταστικά κοράλλια, surfing στο σύμπλεγμα των νησιών Mamanucas και μια επίσκεψη στην προκυμαία της Σούβας και στην αγορά της με τα τροπικά φρούτα και λαχανικά, θα γεμίσουν ιδανικά την μέρα σας σε έναν νησιωτικό παράδεισο επί γης.

Το όνειρο: Η εμπειρία της F1 στην θρυλική Monza της Ιταλίας

Κόστος εισιτηρίων:
583€ ανά άτομο για δύο ημέρες στις θέσεις Centrale 1. Κάντε κράτηση εδώ.
Κόστος διαμονής και αεροπορικών: 1198 σε σουίτα για δύο διανυκτερεύσεις μέσω του F1 Tours.
Συνολικό κόστος: 1.781€

Αναμφίβολα το γεγονός της χρονιάς για τους λάτρεις των αυτοκινήτων - και όχι μόνο - είναι ένας αγώνας Φόρμουλα 1. Πόσο μάλλον όταν διοργανώνεται παραπάνω από δέκα φορές κάθε χρόνο, σε διαφορετικές πόλεις της υφηλίου. Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε δύο από αυτές τις πόλεις οι οποίες έχουν μείνει στην ιστορία, η μία θα ήταν το Μονακό και η άλλη η Μόντσα. Στο Μονακό, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, ενώ στον «ναό της ταχύτητας» (όπως είναι γνωστή η Μόντσα) θα λάβει χώρα το διάστημα 10 με 12 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Μόντσα έχουν διεξαχθεί τα περισσότερα Grand Prix της Φόρμουλα 1 από κάθε άλλο circuit, αφού απ' το 1950 μέχρι και το 2009, μόνο το 1980 δεν φιλοξενήθηκε εκεί αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Επίσης, είναι η πίστα όπου αναπτύσσονται οι μεγαλύτερες ταχύτητες, με τον περσινό νικητή Sebastian Vettel να δηλώνει πως είχε φτάσει τα 340 χιλιόμετρα την ώρα. Εστιάζουμε λοιπόν, στην διάσημη πόλη της Ιταλίας, η οποία μάλιστα δεν πρόκειται να απουσιάσει απ' το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Η περιοχή του σταδίου που επιλέξαμε για τις θέσεις μας, η Centrale 1, θεωρείται η καλύτερη και «βλέπει» στην τελική ευθεία του τερματισμού, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις φέτος θα αναπτυχθούν ταχύτητες που ξεπερνούν τα 350 χιλιόμετρα την ώρα. Διαθέτει επίσης video wall για να μην χάσετε καμία... στροφή. Το ξενοδοχείο που επιλέξαμε, το AS Hotel Monza, βρίσκεται λίγα λεπτά από την διάσημη πίστα και διαθέτει όλες τις υπηρεσίες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων.

Το όνειρο: Κούρσα με ένα super αυτοκίνητο στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Κόστος κούρσας:
734€ για ένα άτομο, 488€ ανά άτομο για ζευγάρια. Κάντε κράτηση εδώ.
Μεταφορά: Από 1681€ ανά άτομο αεροπορικά, μέσω του Skyscanner. Κάντε κράτηση εδώ.
Συνολικό κόστος: Περίπου 2.415€

Ένα ονειρικό tour, έξι ονειρικά αυτοκίνητα, μία αρκετά ονειρική τιμή. Το Dream Car Tour της εταιρείας Gotham Dream Cars δίνει την δυνατότητα στους... κοινούς θνητούς να οδηγήσουν έξι διαφορετικά αυτοκίνητα από μια λίστα που περιλαμβάνει μεγαθήρια όπως τη Ferrari F40 0 Spider, τη Lamborgini Gallardo, την πολυτελή Bentley Continental GTC, την εκθαμβωτική Aston Martin DB9 και την ολοκαίνουργια ναυαρχίδα της Ferrari, την Maserati Gran Turismo με ιπποδύναμη 400 αλόγων.

Η οδηγική εμπειρία για κάθε αυτοκίνητο διαρκεί είκοσι με τριάντα λεπτά και οι τυχεροί που θα προλάβουν εγκαίρως να κλείσουν θέση θα διανύσουν συνολική απόσταση 241 χιλιομέτρων, σε μια κούρσα που έχει σχεδιαστεί προσεχτικά και περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς αυτοκινητόδρομους της Νέας Υόρκης, αλλά και διαδρομές στην εξοχή.

Όλες οι διαδρομές του Μάιου και του Ιουνίου ήταν sold out και οι προσεχείς διαδρομές θα πραγματοποιηθούν 13 με 15 Ιουλίου, 17 με 19 Αυγούστου, 14 με 16 Σεπτεμβρίου, 19 με 21 Οκτωβρίου, 17 με 18 Νοεμβρίου και 15 με 16 Δεκεμβρίου. Στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό στην λέσχη της εταιρείας, μίνι σεμινάριο για τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων από ειδικούς και αναμνηστικά μπλουζάκια, DVD και πιστοποιητικό ότι ολοκληρώσατε την διαδρομή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v