Τατουάζ: Τα 10 σχέδια που δεν αξίζουν το μελάνι τους

Πόσα tribal, τριαντάφυλλα, νεράιδες και πεταλούδες μπορεί να αντέξει ο μέσος άνθρωπος πριν αρχίσουν να πονάνε τα μάτια του; Σίγουρα όχι άλλα. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε τα δέκα σχέδια που πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε να χτυπήσετε. Για το καλό όλων μας.
Τατουάζ: Τα 10 σχέδια που δεν αξίζουν το μελάνι τους
Όχι άλλες πεταλούδες, κινέζικοι δράκοι, νεράιδες και τραϊμπαλιές σε θάλασσες κι ακτές. Αν ο Δαρβίνος είχε δίκιο, σε λίγα χρόνια οι γυναίκες θα γεννιούνται με κόκκινα τριαντάφυλλα στον αστράγαλο και οι άνδρες με μαύρο tribal στο μπράτσο. Βοηθήστε κι εσείς να σώσουμε το ανθρώπινο είδος, χτυπώντας ένα αν όχι πρωτότυπο, τουλάχιστον όχι τραγικά συνηθισμένο τατουάζ. Για να σας βοηθήσουμε –όχι ότι δεν τα ξέρετε, αλλά ένα φρεσκάρισμα μνήμης δεν έβλαψε ποτέ κανέναν– συγκεντρώσαμε τα δέκα σχέδια tattoo που πρέπει να αποφύγετε με κάθε τρόπο.

Tribal στο μπράτσο: Αυτά που ξεκίνησαν ως διακριτικά ιθαγενών φυλών, τείνουν να γίνουν διακριτικό μιας παγκόσμιας πλέον φυλής: αυτής των ανθρώπων χωρίς φαντασία. Όχι, στη συγκεκριμένη περίπτωση το “less is more” δεν ισχύει. Σπαταλήστε πέντε λεπτά από τη ζωή σας, και θα βρείτε τουλάχιστον ένα τρομερά πιο ενδιαφέρον σχέδιο. Που να σημαίνει κάτι.



Στο λαιμό: Μη ρωτήσετε τι. Οτιδήποτε. Η σκληρότητα που υποτίθεται ότι υπονοεί το συγκεκριμένο τατουάζ έχει γίνει τόσο πολύ τάση, που υπονομεύει το ίδιο της το νόημα –αν υποθέσουμε ότι ατό υπήρξε ποτέ. Ως γνωστόν, ο Rocky Balboa δεν ήταν ποτέ mainstream. Ή τουλάχιστον, δε σκόπευε να γίνει.




Πεταλούδα χαμηλά στην κοιλιά:
Η «αντίθεση» που υποτίθεται πως κάνει η αθωότητα της πεταλούδας με το… υπονοών σημείο του σώματος στο οποίο τοποθετείται, ήταν έξυπνη την πρώτη φορά που αποτυπώθηκε σε γυναικείο σώμα. Τη δισεκατομμυριοστή είναι απλά βαρετή. Κι όπως εύστοχα σχολιάζει ένας φίλος, ο συνειρμός ότι ένα έντομο το σκάει από ένα συγκεκριμένο σημείο του γυναικείου σώματος δεν είναι καθόλου γοητευτικός.



Καρδούλα στο στήθος: Πιο συνηθισμένο γίνεται. Πιο kinky γίνεται. Και πιο 80s γίνεται. Πιο βήτα, όμως, θα σας στεναχωρήσουμε, αλλά όσο κι αν προσπαθήσετε δε γίνεται. Με τίποτα.





Δελφίνι:
Οπουδήποτε. Όσο παιδί της φύσης κι αν νιώθετε, όσο κι αν αγαπάτε τη θάλασσα, όση αθωότητα κι αν (θέλετε να πιστεύετε ότι) ξεχειλίζει από μέσα σας, σίγουρα θα βρείτε καλύτερο τρόπο να την εκφράσετε από ένα σχέδιο που είναι ήδη αρκετά πολυφορεμένο σε κολιέ, δαχτυλίδια και μπλουζάκια για να το βλέπουμε και σε ανθρώπινα σώματα.



Ναυτικό αστέρι: Ναι. Το ξέρουμε. Διαθέτουμε μακραίωνη ναυτική παράδοση ως χώρα. Γενεές επί γενεών των προγόνων μας –ναι, εντάξει, κυρίως και πρωτίστως των προγόνων σας– όργωναν υπερήφανες τις επτά –τις δεκαεπτά, τις εικοσιεπτά– θάλασσες μαχόμενες με τα λυσσασμένα κύματα και τους ανέμους. Δε χρειαζόμαστε άλλο ένα ναυτικό αστέρι στο μπράτσο σας για να το αναγνωρίσουμε. Πόσο δε μάλλον όταν το κοντινότερο που έχετε ποτέ βρεθεί εσείς στα λυσσασμένα κύματα είναι εκείνος ο διαγωνισμός wave board στην Ικαρία.

Λουλούδι στον αστράγαλο: Είναι περίεργο πώς το συγκεκριμένο σχέδιο συνδέθηκε τόσο πολύ με το συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Και πώς ένα τέτοιο προβλέψιμο σχέδιο σε ένα τόσο αδιάφορο σημείο κατέληξε να γίνει τόσο μεγάλο hit. Για την περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, να σας ενημερώσουμε πως ούτε σέξι είναι, ούτε διακριτικό, ούτε λιγότερο επίπονο από άλλα –σε αντίθεση με κάποιες φήμες που έχουμε ακούσει να κυκλοφορούν, και οι οποίες ίσως να εξηγούν εν μέρει τη δημοφιλία του.

Ιστός στον αγκώνα: Ε, όχι. Δοκιμάστε να το γκουγκλάρετε και κοιτάξτε το πλήθος των εικόνων που θα επιστρέψει η αναζήτησή σας. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας αποτρέψει, διαβάζετε λάθος κείμενο.






Tribal χαμηλά στη μέση: Ισχύει ό,τι και στην πρώτη περίπτωση, αυτή του tribal στο μπράτσο. Αλλά τουλάχιστον σε αυτό το σημείο σου δίνει μια καλή δικαιολογία για να φοράς χαμηλοκάβαλα παντελόνια και κοντά μπλουζάκια. Σωστά; Λάθος. Και μάλιστα μεγάλο –από εκείνα που συγκαταλέγονται στην κατηγορία της έλλειψης φαντασίας.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v