Celebrities: Οι διαφημίσεις που θα ήθελαν να ξεχάσουν

Ένας αγνώριστος Brad Pitt. Ένας Elijah Wood σε… βρεφική ηλικία. Ένας χορευταράς Keanu Reeves και μερικοί ακόμα από τους διασημότερους σήμερα celebrities σε παμπάλαιες διαφημίσεις, όπως δεν θα ήθελαν να τους έχετε δει.
Celebrities: Οι διαφημίσεις που θα ήθελαν να ξεχάσουν
Πιστεύατε πως ο λαμπερός δρόμος των stars του Hollywood είναι στρωμένος με ροδοπέταλα; Αν για να γίνει κανείς διάσημος πρέπει να καταβροχθίζει με λαχτάρα λιπαρά πατατάκια, να χορεύει αγκαλιά με δημητριακά ή να περιγράφει την άνεση που της χαρίζουν τα ταμπόν… μάλλον αγκάθια περιλαμβάνουν τα πρώτα αυτά βήματα. Τουλάχιστον, για τους περισσότερους από τους σημερινούς celebrities που κατάφεραν μεν να αποποιηθούν τον τίτλο «αυτός από την διαφήμιση» αλλά όχι φυσικά να ξεχαστούν. Ας είναι καλά το YouTube που φροντίζει να μας παρέχει με την αφρόκρεμα των χειρότερων διαφημιστικών spot της αμερικανικής τηλεόρασης, οι πρωταγωνιστές των οποίων θα εύχονταν να μην είχαν γυριστεί ποτέ. Απολαύστε τα:

1. Brad Pitt

Ρόλος: Νεαρός άνδρας υπερβολικά σαγηνευτικός και γραμμωμένος για να καταναλώνει ένα τόσο παχυντικό προϊόν.
Περίληψη: Χαλασμένα αυτοκίνητα και άνθρωποι που χορεύουν και φλερτάρουν. Ακατανόητο σλόγκαν «Pringles: The Fever Reliever» (?).
Σχόλιο: Το σεξ πούλαγε, πουλάει και θα πουλάει πάντα.


2. Matt LeBlanc
Ρόλος: Joey Tribbiani. Δεν έχει σημασία αν τα «Φιλαράκια» δεν υπήρχαν ακόμα στο τότε τηλεοπτικό τοπίο. Αυτός είναι ο Joey.
Περίληψη: Νέος, που πασχίζει χωρίς ελπίδα να γίνει ηθοποιός (αυτό είναι δικό μας), προσπαθεί να εντυπωσιάσει τις γυναίκες στάζοντας κέτσαπ στο χοτ ντογκ του από την ταράτσα της πολυκατοικίας του.
Σχόλιο: Οι υποψίες μας επιβεβαιώνονται. Το πραγματικό πρόσωπο είναι ο Joey Tribbiani. Χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Matt LeBlanc» μάλλον για φοροδιαφυγή. Και κάτι ακόμα. Πόσο αποτυχημένη εφεύρεση μπορεί να είναι τα γυάλινα μπουκάλια κέτσαπ αν απαιτούνται πέντε όροφοι πολυκατοικίας για να στάξει μία σταγόνα;



3. Elijah Wood
 

Ρόλος: Το ένα πέμπτο μιας καθόλου πειστικής, αδέξιας οικογένειας αμερικανών επαρχιωτών.
Περίληψη: Όσο κι αν προσπαθεί ο μπαμπάς, του είναι αδύνατο να ψήσει τα άτιμα τα μπιφτέκια. Του βγαίνουν μικρά, καμένα, άνοστα! Γι’αυτό επιλέγουν να φάνε τελικά μία εξωτική «πίτ-ζα», στην οποία μπορείς να προσθέσεις μπέικον με ένα δολάριο!
Σχόλιο: Κλασική τακτική των λεγόμενων infomercials να απαξιώνουν το αντίπαλον δέος προκειμένου να ενισχύσουν το δικό τους προϊόν. Εμένα πάντως μου άρεσε το σύντομο καμέο του παράξενου σκύλου στο 16ο δευτερόλεπτο!


4. Keanu Reeves

Ρόλος:
Σκανδαλιάρης σερβιτόρος.
Περίληψη: Ο νεαρός Keanu βρίσκεται σε μία δουλειά με καμία προοπτική, σερβίροντας στις δεξιώσεις της upper class. Αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που τον κρατούν από το να παραιτηθεί: Η αγάπη του για τον free style χορό και το πόσο θα τσαντιστούν οι μπουρζουά προσκεκλημένοι όταν αντιληφθούν ότι το χαβιάρι τους έχει αντικατασταθεί με δημητριακά.
Σχόλιο: Το γάλα πού είναι;


5. Morgan Freeman
 

Ρόλος: Εργατικό λαϊκό παλικάρι, ντόμπρο και χαρωπό (ελαφρώς ρατσιστική καρικατούρα).
Περίληψη: Τεχνικός τηλεφωνικών γραμμών, λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο, αλλά να που οι πλύσεις στόματος βοηθούν να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα της φτωχής εργατιάς.
Σχόλιο: Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ότι ακόμα κι αν κάτι έχει απαίσια γεύση σου κάνει καλό; Δεν το ξέραμε! Ευτυχώς που η Λίστεριν με τη διαφωτιστική και ευεργετική αυτή διαφήμιση μας ενημερώνει.


6. Bruce Willis


Ρόλος: Το πρωτοπαλίκαρο του χωριού είναι και τραγουδισταράς.
Περίληψη: Κλασικό διαφημιστικό στο οποίο το προϊόν είναι τόσο καλό, που και μόνο στη σκέψη ότι θα το χρησιμοποιήσουν οι πρωταγωνιστές αρχίζουν να χορεύουν και να τραγουδούν σαν επιληπτικοί.
Σχόλιο: Επικεντρωθείτε για λίγο στην άψογη απόδοση του ρόλου από τον Bruce. Μία γνήσια μεθυσμένη φυσιογνωμία που δεν δυσκολεύεται να ξεφουρνίσει την εντελώς άκυρη ατάκα «it’s wet and it’s dry» με πλήρη πειστικότητα. Highlight του βίντεο η απρόβλεπτη πιρουέτα.


7. Jodie Foster

Ρόλος: Δεν την γνωρίσατε; Είναι το μικρό ξανθό κοριτσάκι.
Περίληψη: Η μασκώτ της αμερικανικής αλυσίδας fast food, ο Ronald, ξεναγεί δύο μικρά παιδάκια στον μαγικό κόσμο των MacDonald’s με απώτερο σκοπό να τα πείσει να δοκιμάσουν το διαφημιζόμενο προϊόν.
Σχόλιο: Αναρωτιόμαστε τι είναι πιο τρομακτικό. Ο Ronald ή το γεγονός ότι αυτή η διαφήμιση παρακίνησε εκατομμύρια παιδιά να φάνε το συγκεκριμένο προϊόν;


8. Leonardo Di Caprio
 
Ρόλος:
Ο μικρός που έχει πιάσει το νόημα της συγκεκριμένης τσίχλας.
Περίληψη: Ψαγμένο πιτσιρίκι που προτίθεται να μας δείξει πως η συγκεκριμένη τσίχλα είναι εξίσου δυνατή με τα beat του boombox (?). Τα σπάει, δηλαδή. (Η δεκαετία του ‘80 στο απόγειό της).
Σχόλιο: Ακόμα και τότε, ο γλυκούλης Leonardo είχε σοβαρό πρόσωπο που έπειθε.


9. Demi Moore
Ρόλος: Η όμορφη και λεπτή κοπέλα που θέλει να πιει Diet Coke πάση θυσία.
Περίληψη: Ωραία και μόνη επιστρέφει σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα. Συναντά φευγαλέα ωραίο και μόνο, αλλά προχωρά στον στόχο: Να πιει Diet Coke. O «στόχος» της πέφτει από το μπαλκόνι και καταλήγει στο μπαλκόνι άλλου ωραίου. Πάει να τον πιάσει και πέφτει και αυτή μαζί με τον «στόχο» καταλήγοντας σε τρίτο μπαλκόνι, με τον στόχο και τον πρώτο ωραίο. Τραγελαφικό!
Σχόλιο: Η Demi δεν ήταν τελείως άσημη όταν γύρισε αυτή τη διαφήμιση, η οποία μπορεί να είναι κακή αλλά έχει πλάκα. Επίσης, σημειώστε ότι η διαφήμιση είναι 20ετίας.



10. Courtney Cox

Ρόλος:
Η τυχερή αθλήτρια.
Περίληψη: Μπορεί οι άλλες να υποφέρουν, αλλά εκείνη, στις δύσκολες μέρες έχει τα συγκεκριμένα ταμπόν.
Σχόλιο: Αρχικά να πούμε ότι η διαφήμιση προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση το 1985! Η Cox είναι πιτσιρίκα, αλλά δεν φαίνεται και πολύ μεγαλύτερη 23 χρόνια μετά. Επίσης, η ηθοποιός υπήρξε η πρώτη που είπε τη λέξη «περίοδος» στην αμερικανική τηλεόραση.


11. Arnold Schwarzenegger

Ρόλος: Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω.
Περίληψη: Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω. Αλλά κάτι μου λέει ότι πρόκειται για ιαπωνική διαφήμιση, που μάλλον θέλει να προωθήσει κάποιο αναψυκτικό που χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις.
Σχόλιο: Ό,τι και να πω είναι λίγο. Δείτε το διαφημιστικό και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Για την ιστορία πάντως, δεν είναι λίγοι οι αμερικανοί ηθοποιοί που έχουν γυρίσει ιαπωνικές διαφημίσεις.


12. Jack Black

Ρόλος: Πιτσιρικάς που παρουσιάζει μα πάθος το νέο (τότε) Ατάρι.
Περίληψη: Κλασική διαφήμιση της εποχής με σκηνές δράσης από το Ατάρι 2600 και τον πιτσιρικά που το παίζει να έχει εκστασιαστεί περιγράφοντας τις τρομερές δυνατότητές του.
Σχόλιο: Ιδιαίτερα ταιριαστή διαφήμιση για τον συμπαθέστατο Black που πρωταγωνίστησε σε αυτήν πριν ακόμα μπει στην εφηβεία, το 1982.


Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v