10+1 ενοχλητικοί τύποι ανθρώπων

"Annoying thing" αυτό το γλυκύτατο βατραχάκι; Να καλέσουμε τους δημιουργούς του να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, για μερικά... δωρεάν μαθήματα του τι πραγματικά σημαίνει "ενοχλητικός τύπος". Καταρτίσαμε μια σύντομη -αλλά περιεκτική- λίστα για να συμπεριλάβουμε στην πρόσκληση.
10+1 ενοχλητικοί τύποι ανθρώπων
Σε μια έξαρση… γκρίνιας, η συντακτική ομάδα του in2life αποφάσισε να καταρτίσει το top-10 των πλέον ενοχλητικών τύπων ανθρώπων. Εκείνων που φροντίζουν για τον καθημερινό μας εκνευρισμό, τις καθημερινές μας απογοητεύσεις, αλλά και το καθημερινό μας… γέλιο. Γιατί γελάσαμε πολύ φτιάχνοντας αυτή τη λίστα. Και σκεφτήκαμε πως ίσως, πέραν του να ξεσπάσουμε, μας βοηθήσει και να ξορκίσουμε τα κακώς κείμενα της ζωής στην πόλη, κοροϊδεύοντάς τα.

* Οι… κλέφτες αναπτήρων. Ειδικά εκείνοι που κλέβουν αναπτήρες ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας και μετά ορκίζονται ότι δεν τους έκλεψαν. Ακόμη χειρότερα, εκείνοι που δεν ξέρουν καν ότι τους έκλεψαν.

* Αυτοί που καταλαμβάνουν ολόκληρο το μπράτσο του καθίσματος σε αεροπλάνα, σινεμά, θέατρα κλπ. Το ελαφρυντικό τους παρέχεται από τα σχετικά ψυχολογικά τεστ που αποφαίνονται πως πρόκειται για ανθρώπους με μεγάλη ανάγκη της προσοχής των άλλων και δήλωσης της παρουσίας τους. Αλλά αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ενοχλητικούς.

* Όλοι εκείνοι –και στην Ελλάδα είναι άπειροι– που μπαίνουν μπροστά μας ή προσπερνάνε εντελώς τις ουρές. Ιδιαίτερα στις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι ο μόνος τύπος ανθρώπου που καταφέρνει να κάνει έναν βαριεστημένο-μέχρι-αηδίας δημόσιο υπάλληλο να φαίνεται αξιαγάπητος μπροστά του.

* Οι μη καπνιστές που θεωρούν τα τασάκια μίνι σκουπιδοτενεκέδες και ρίχνουν χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες, καλαμάκια, αναδευτήρια, το λεμόνι που περισσεύει από το κοκτέιλ τους, τσίχλες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί μέσα σε αυτά. Ακόμα περισσότερο, οι καπνιστές που πετάνε στο τασάκι το σελοφάν από το καινούριο πακέτο των τσιγάρων τους.

* Οι οδηγοί που πετούν από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους χαρτομάντιλα, άδεια πακέτα τσιγάρων, ακόμα και… CD (!) –ναι, το είδαμε και αυτό. Και γενικότερα οι αντι-οικολογοί που αφήνουν σκουπίδια σε παραλίες, πετάνε αναμμένα τσιγάρα από το αυτοκίνητο κοντά σε δάση και παραβιάζουν συστηματικά όλες σχεδόν τις «οδηγίες» με τις οποίες –δυστυχώς ή ευτυχώς– πρέπει να ζήσει ένας πλανήτης που βρίσκεται υπό καταστροφή.

* Οι οδηγοί μηχανών μικρού και μεγάλου κυβισμού που παρκάρουν οριζόντια, αντί για κάθετα στο δρόμο, καταλαμβάνοντας θέση αυτοκινήτου. Ακόμα χειρότεροι είναι εκείνοι που παρκάρουν διαγώνια, έτσι ώστε όχι μόνο να πιάνουν θέση αυτοκινήτου αλλά και να διασφαλίζουν πως, ό,τι και να κάνεις, δε θα καταφέρεις να παρκάρεις δίπλα τους.

* Οι ένοικοι των πολυκατοικιών που κλειδώνουν την κεντρική είσοδο στις 10 το βράδυ, αναγκάζοντάς μας κάθε φορά που φεύγει κάποιος φίλος από το σπίτι να κατεβούμε τρεις ορόφους με παντόφλες και πιτζάμες για να του ανοίξουμε. Λες και κάθε επίδοξος κλέφτης/ δολοφόνος/ βιαστής θα επιλέξει την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας ως εξυπνότερη μέθοδο διάρρηξης και στη συνέχεια θα μας χτυπήσει την πόρτα του διαμερίσματος προκειμένου να μας κλέψει/ σκοτώσει/ βιάσει.

* Αυτοί που σε κινηματογράφους, θέατρα κλπ φωνάζουν «σσσς!» κάθε φορά που κάποιος τολμά να ψιθυρίσει, ενοχλώντας τελικά τους υπόλοιπους πολύ περισσότερο από τους αποδέκτες της επίκρισής τους.

* Εκείνοι που για να σου πουν κάτι σε σπρώχνουν. Ιδιαίτερα όσοι το κάνουν με όση δύναμη έχουν διαθέσιμη την προκειμένη στιγμή και που, αν τολμήσεις να τους το πεις, θα εκπλαγούν –«ε, δεν μπορεί να πόνεσες!».

* Οι οδηγοί των «φτιαγμένων» αυτοκινήτων που περνούν με τα ηχεία να τρίζουν από την ένταση του ελληνικού ελαφρο-λαϊκού-pop-trendy καψουροτράγουδου.

* Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Και εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v