Μεγάλες αλήθειες από τον Στήβεν Χώκιν

Δέκα ατάκες του Στήβεν Χώκιν που θα σας κάνουν να σκεφτείτε και θα σας αποδείξουν ότι δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος επιστήμονας, αλλά και ένας σοφός άνθρωπος.
Μεγάλες αλήθειες από τον Στήβεν Χώκιν

Δεν είναι απλώς μια μεγαλοφυΐα, που ασχολείται με έννοιες τις οποίες μετά βίας θα «ξύσουμε την επιφάνειά» τους εμείς οι «κοινοί θνητοί». Ο Στήβεν Χώκινγκ δεν διατυπώνει μόνο τις περίπλοκες θεωρίες του πάνω στη βαρυτική μοναδικότητα, τη γενική σχετικότητα, τις μαύρες τρύπες, τις ακτινοβολίες και την κβαντική μηχανική. Ο βρετανός επιστήμονας, τον οποίο η νόσος του κινητικού νευρώνα καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι, έχει να μας πει πολλά πράγματα, σαφώς πιο κατανοητά από αυτά. Έχει συγκεντρώσει μεγάλο απόσταγμα σοφίας και ευφυΐας, την οποία συμπυκνώνουμε σε δέκα από τις πιο καίριες ατάκες του, που μας δίνουν πολύτιμες συμβουλές για τη ζωή και «χάρτες» για να την κατανοήσουμε.


Η ζωή θα ήταν τραγική αν δεν ήταν αστεία.

Ο Θεός όχι μόνο παίζει ζάρια με το σύμπαν, αλλά και τα ρίχνει τόσο μακριά, που δεν μπορούμε να δούμε τι έφερε.

Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η ζωή, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείς να κάνεις και να πετύχεις σ’ αυτό.

Οι άνθρωποι δεν θα σου διαθέσουν καθόλου χρόνο, αν είσαι συνεχώς θυμωμένος και γκρινιάρης.

Κοίτα ψηλά προς τα αστέρια και όχι χαμηλά, στα πόδια σου. Προσπάθησε να καταλάβεις τι βλέπεις, και αναλογίσει τι είναι αυτό που κάνει το σύμπαν να υπάρχει. Να είσαι περίεργος.

Ακόμα και οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν πριν διασχίσουν το δρόμο.

Η συμβουλή μου σε άλλους ανθρώπους με αναπηρίες είναι να συγκεντρώνεστε στα πράγματα που οι αναπηρίες σας δεν σας εμποδίζουν να τα κάνετε, αλλά και να μην σας νοιάζουν τα πράγματα στα οποία σας εμποδίζουν. Μην προκαλείτε δυσκολίες και στο πνεύμα σας, εκτός από το σώμα σας.

Ένας εκδότης μου είπε κάποτε ότι κάθε εξίσωση που υπάρχει στο βιβλίο κόβει τις πωλήσεις στο μισό.

Οι άνθρωποι δεν θα βρίσκουν χρόνο για σένα αν συνεχώς είσαι θυμωμένος ή παραπονιέσαι.

Ευφυΐα είναι η ικανότητα προσαρμογής στην αλλαγή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v