Οι 8 πιο αιμοσταγείς serial killers όλων των εποχών

Θύματα που ξεπερνούν τα 100, σοκαριστικοί φόνοι ακόμα και μικρών παιδιών, διαμελισμοί και βιασμοί. Αυτοί είναι οι πιο τερατώδεις κατά  συρροή δολοφόνοι όλων των εποχών.
Οι 8 πιο αιμοσταγείς serial killers όλων των εποχών
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι ωθεί έναν άνθρωπο στο να σφάξει μερικές δεκάδες αθώες ψυχές; Τι περνά από το αρρωστημένο του μυαλό; Πώς νιώθει μετά την πράξη; Ερωτήματα που απασχολούν εδώ και δεκαετίες ψυχολόγους και εγκληματολόγους, όμως ενίοτε παραμένουν αναπάντητα.

Αυτό που μένει είναι το αίμα και οι εφιάλτες από τις κραυγές εκατοντάδων αθώων που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των παρακάτω «τεράτων». Δείτε τους οκτώ πιο θανατηφόρους serial killers όλων των εποχών.

Luis Garavito
Επιβεβαιωμένοι φόνοι: 138

Απέκτησε το παρατσούκλι «La Bestia» και όχι άδικα. Ο γεννηθείς το 1957 Κολομβιανός καταδικάστηκε για τη δολοφονία περίπου 140 παιδιών ηλικίας 8 έως 16 ετών, όμως οι φήμες μιλούν για περισσότερα από 400 θύματα. Κατάφερνε να τα προσελκύσει προσφέροντάς τους χρήματα και τα πήγαινε για «μια μεγάλη βόλτα». Όταν εκείνα κουράζονταν, τα βίαζε και τα βασάνιζε. Ενίοτε διαμέλιζε και τα σώματά τους.

Pedro Alonso Lopez
Επιβεβαιωμένοι φόνοι: 110

Το «τέρας των Άνδεων», όπως έχει ονομαστεί, έχει θεωρηθεί υπεύθυνος για τουλάχιστον 350 εξαφανίσεις μικρών κοριτσιών, ενώ ο πήχης των θυμάτων ανεβαίνει στα 600 εάν συνυπολογιστεί η «καριέρα» του στο Εκουαδόρ και το Περού, όπου ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι σκότωνε περίπου τρία παιδιά την εβδομάδα. Σε συνέντευξή του από τη φυλακή, είχε δηλώσει ότι ευχαρίστως θα επέστρεφε στους δρόμους για να συνεχίσει το έργο του.

Daniel Camargo
Επιβεβαιωμένοι φόνοι: 72

Ο Κολομβιανός κατά συρροή δολοφόνος έδρασε για δύο σχεδόν δεκαετίες (70 και 80) απαγάγοντας, βιάζοντας και σκοτώνοντας εν τέλει νεαρά κορίτσια. Όπως ανέφερε στις Αρχές προτιμούσε τις παρθένες «γιατί έκλαιγαν». Ομολόγησε 72 φόνους, όμως ο μακάβριος αριθμός σύμφωνα με την αστυνομία ξεπερνά τα 140 θύματα. Δολοφονήθηκε από συγγενή ενός εκ των θυμάτων του στη φυλακή.

Pedro Rodrigues Filho
Επιβεβαιωμένοι φόνοι: 71

O Βραζιλιάνος με το παρατσούκλι “Killer Petey” καταδικάστηκε για το φόνο 71 ανθρώπων εκ των οποίων οι 47 ήταν πρώην συγκρατούμενοί του στη φυλακή. Μέχρι τα 14 του είχε ήδη διαπράξει δύο φόνους ενώ ανάμεσα στα θύματά του ήταν ο ίδιος του ο πατέρας, την καρδιά του οποίου έφαγε αφού εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή.

Kampatimar Shankariya
Επιβεβαιωμένοι φόνοι: 70

Γεννημένος στην Ινδία το 1952, ο Kampatimar Shankariya καταδικάστηκε σε θάνατο το 1979 δια απαγχονισμού για τον φόνο 70 ανθρώπων, τους οποίους σφυροκοπούσε μέχρι θανάτου. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος αντλούσε ικανοποίηση από τον φόνο. Πριν πεθάνει, απολογούμενος για τα εγκλήματά του είπε ότι «όλα αυτά ήταν μάταια» και «κανείς δεν πρέπει να γίνει σαν και μένα».

Yang Xinhai
Επιβεβαιωμένοι φόνοι: 67

Από τους πιο «νέους» δολοφόνους της λίστας μας, ο Κινέζος «Monster Killer» έδρασε από το 2000 μέχρι το 2003, έμπαινε στα σπίτια των θυμάτων του και τα έσφαζε τα με τσεκούρια, μπαλτάδες, σφυριά και φτυάρια. Εκτελέστηκε το 2004, αφού ομολόγησε για 65 φόνους, 23 βιασμούς και 5 επιθέσεις που οδήγησαν σε τραυματισμό.

Abul Djabar
Επιβεβαιωμένοι φόνοι: 65

Ο παράφρων Αφγανός ομοφυλόφιλος καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού το 1970 για τον φόνο και τον βιασμό 65 ανδρών και μικρών αγοριών. O Abul σκότωνε τα θύματά του πνίγοντάς τα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης με ένα τουρμπάνι. Λέγεται ότι σκότωσε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Andrei Chikatilo
Επιβεβαιωμένοι φόνοι: 53

Ο επονομαζομενος και «Χασάπης του Rostov» ήρθε από τη… Ρωσία με Αγάπη, Κατακρεούργησε 53 ανθρώπους και κρατούσε για τρόπαιο κομμάτια που έκοβε με τα δόντια του. «Καλός οικογενειάρχης» όπως τον περιέγραφαν οι ανύποπτοι γείτονες, ο Andrei ήταν σεξουαλικά ανίκανος, κάτι που τον στοιχείωνε σε όλη του τη ζωή. Οι ηλικίες των θυμάτων του κυμαίνονταν από 9 χρονών μέχρι και 44. Καταδικάστηκε σε θάνατο στις 14 Φεβρουαρίου του 1994.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v