Διάσημοι ηθοποιοί και οι ρόλοι που τους στιγμάτισαν

Ο «Νονός» του Μπράντο, ο Βρώμικος Χάρι του Ήστγουντ, ο Εξολοθρευτής του Σβαρτσενέγγερ και 13 ακόμα ρόλοι – σταθμοί στην καριέρα μεγάλων ερμηνευτών.
Διάσημοι ηθοποιοί και οι ρόλοι που τους στιγμάτισαν
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Στην καριέρα του – μεγάλη ή μικρή – ο κάθε ηθοποιός είθισται να ερμηνεύει έναν ρόλο ο οποίος όσα χρόνια και αν περάσουν κατά κάποιο τρόπο «κολλάει» στο πετσί του και αφήνει το ανεξίτηλο σημάδι του στο κοινό.

Τέτοιοι είναι και οι παρακάτω ρόλοι, οι οποίοι ερμηνεύτηκαν από μεγάλους ηθοποιούς και κατάφεραν να τους «στιγματίσουν» για το υπόλοιπο της καριέρας τους.

Godfather – Marlon Brando
Μπορεί να μην είχε 100% πρωταγωνιστικό ρόλο στην θρυλική τριλογία του Copolla, όμως ο «Νονός» του Brando υπήρξε ίσως ο πιο εμβληματικός ρόλος του μεγάλου αυτού ηθοποιού.


Joker – Heath Ledger
Λίγο πριν αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, ο 28χρονος Heath Ledger έδωσε την ερμηνεία της ζωής του υποδυόμενος τον «κακό» Joker στην ταινία Dark Night και φυσικά κέρδισε - μετά θάνατον - το Όσκαρ.


The Crow – Brandon Lee
Ο ανεξήγητος θάνατός του στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι» (τον πυροβόλησαν κατά λάθος με αληθινές σφαίρες!), έμελλε να συνδέσει το όνομα του αδικοχαμένου Brandon Lee, γιου του Bruce Lee, με τον διψασμένο για εκδίκηση ροκ τραγουδιστή.


Hannibal – Antony Hopkins
Αμφιβάλλουμε αν ο ήρωας των βιβλίων του Tomas Harris θα μπορούσε να βρει ιδανικότερο ερμηνευτή από τον εκπληκτικό Sir Antony σε έναν ρόλο που τον στιγμάτισε.


Travis Bickle – Robert DeNiro
Ο DeNiro στον ρόλο του ταξιτζή “Travis” αποτέλεσε σπουδή πάνω στο πώς θα πρέπει να ερμηνεύεται ένας ρόλος, αλλά και πώς αυτός ο ρόλος αποτελεί σήμα κατατεθέν ενός μεγάλου ηθοποιού. Are you talking to me;


Terminator – Arnold Schwarzenegger
O πρώην Κυβερνήτης της Καλιφόρνια χρωστάει πολλά – ή μήπως τα πάντα; – στον ρόλο του λιγομίλητου ρομπότ που ήρθε για να εξολοθρεύσει (αρχικά) και μετά να σώσει το μέλλον της ανθρωπότητας. I’ll be back.
 
Rocky Balboa – Sylvester Stalone
Τον αγαπήσαμε ως John Rambo, όμως ο ρόλος του αμερικάνου πατριώτη πυγμάχου είναι εκείνος που θα ακολουθεί για πάντα τον ανέκφραστο Sylvester Stalone μέχρι την… αιωνιότητα. Ή μέχρι να σταματήσουν να πιάνουν οι πλαστικές εγχειρήσεις.

Tyler Durden – Brad Pitt
Πρώτος κανόνας του Fight Club: Δεν μιλάς για το Fight Club. Δεύτερος κανόνας του Fight Club: O ρόλος του μυστηριώδη κυρίου Durden ταίριαξε γάντι στον Brad Pitt και παραμένει μέχρι σήμερα ο κορυφαίος του.


Ellen Ripley - Sigourney Weaver
Μια μάλλον αδιάφορη ηθοποιός, η Weaver κατάφερε υποδυόμενη την αντρογυναίκα Ripley στην σειρά επιστημονικής φαντασίας Alien να σκαρφαλώσει στις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Holywood.

Jack Sparrow – Johnny Depp
Αν έλεγε κάποιος πριν από μερικά χρόνια στον Depp ότι ο ρόλος ενός μέθυσου Πειρατή σε ταινία της Disney θα αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του μετέπειτα image του πιθανότατα θα γέλαγε. Όμως ο Jack Sparrow ήρθε και «έδεσε» στα μέτρα του ηθοποιού και τον ακολουθεί ακόμα σε κάθε του βήμα.


The Dude – Jeff Bridges
Χάρη στον μουσάτο ηθοποιό, όλοι οπτικοποιήσαμε στο μυαλό μας πώς μοιάζει ή πώς θα έπρεπε να μοιάζει μια φιγούρα που θα αποκαλούσαμε “Dude”. Και τον ευχαριστούμε για αυτό.


Gandalf - Ian McKelen
O αγαπημένος Sir του κινηματογράφου υποδύθηκε (και υποδύεται στη νέα σειρά «Χόμπιτ») υποδειγματικά τον μάγο από το σύμπαν του Τόλκιν. Δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάποιον άλλον να ταιριάζει τόσο στον ρόλο.


John McClane – Bruce Willis
Cool, σέξι, βίαιος όταν πρέπει, μα πάνω από όλα χιουμορίστας και macho. Ο Bruce Willis βρήκε στον ρόλο του John McLane το alter ego του.


Harry Callahan- Clint Eastwood
O ταλαντούχος κύριος Eastwood συνεχίζει ακόμα και στα 80 του να παραδίδει μαθήματα σκηνοθεσίας – και ενίοτε ερμηνείας- αλλά λίγοι είναι εκείνοι που θα αμφισβητήσουν το γεγονός ότι το σινεφίλ κοινό δύσκολα θα… ξεπεράσει τον ρόλο του ως Dirty Harry. Άλλωστε μόνο ο ίδιος ο Clint θα μπορούσε να κάνει έναν μπάτσο που παίρνει το νόμο στα χέρια του συμπαθή.


Tony Montana – Al Pacino
H άνοδος και η πτώση ενός γκάνγκστερ δια χειρός Oliver Stone και Brian DePalma έδωσε την ευκαιρία στον ταλαντούχο Pacino να ερμηνεύσει έναν από τους πλέον μνημειώδεις ρόλους της καριέρας του. Say hello to my little friend!


James Bond - Όλοι οι ηθοποιοί που τον ενσάρκωσαν
Η "κατάρα του Bond" δύσκολα σπάει και κάπως έτσι η πλειοψηφία των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον σέξι βρετανό πράκτορα κατά κάποιον τρόπο "δέθηκαν" με αυτόν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v