Οι καλύτεροι κωμικοί του σημερινού Hollywood

Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jonah Hill, Melissa McCarthy… Γνωρίστε μαζί μας τους κορυφαίους κωμικούς της νέας γενιάς που μας κάνουν να ξεκαρδιζόμαστε.
Οι καλύτεροι κωμικοί του σημερινού Hollywood
του Γιώργου Κόκουβα

Κάθε εποχή έχει τους δικούς της αστέρες, το δικό της ιδιαίτερο χιούμορ, τους δικούς της κωμικούς που κάνουν τις σκοτεινές αίθουσες να αντηχούν από τα γέλια των θεατών. Από τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον Μπάστερ Κίτον και τους αδερφούς Μαρξ στο πρώτο μισό του περασμένου αιώνα μέχρι τον Τζιμ Κάρεϊ, τον Έντι Μέρφι, τον Mr Bean και τον Ρόμπιν Ουίλιαμς στα τέλη του, η έβδομη τέχνη αναδείκνυε πάντα κωμικές «φλέβες» που αφήναν εποχή και δημιούργησαν σχολή.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που κάνουν σήμερα το παγκόσμιο κοινό να ξεκαρδίζεται; Με ποιους ηθοποιούς θα κάνει τα πρώτα της «χοντρά γέλια» η νέα γενιά θεατών και ποιοι ξεχωρίζουν από τον σωρό του Hollywood χάρη στο σύγχρονο κωμικό τους ταλέντο; Παρακάτω, συγκεντρώνουμε 10 πρόσωπα που πήραν την σκυτάλη από τους προκατόχους τους οποίους αναφέραμε, και έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να μας κάνουν να χαχανίζουμε ασταμάτητα με τις ταινίες τους. Ιδού οι πρώτοι εκπρόσωποι της κωμικής σχολής του 21ου αιώνα:

Will Ferrell
Μάστορας της καφρίλας και των καμένων αστείων, ο Will Ferrell ανήκει στην λεγόμενη ομάδα «Frat Pack», της νέας γενιάς κωμικών ηθοποιών που εμφανίστηκαν στα τέλη του ’90 και στις αρχές του ’00 (στην ίδια ομάδα συγκαταλέγονται ονόματα που θα δούμε και παρακάτω όπως οι Jack Black, Ben Stiller, Steve Carell και Owen Wilson). Από τις μέρες του στην εκπομπή Saturday Night Live μέχρι τις τρελές περσόνες στις οποίες μεταμορφώθηκε στα Blades of Glory, Anchorman ή Step Brothers, ξεχωρίζουμε την ερμηνεία του στο «Talladega Nights» όπου υποδύθηκε με… μεγάλα κέφια τον οδηγό Formula 1. Το επόμενο βήμα του είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία «Get Hard», όπου θα υποδυθεί έναν εκατομμυριούχο που ετοιμάζεται να μπει στη φυλακή. Δείτε παρακάτω ένα απολαυστικό ποτ πουρί από ερμηνείες του.


Steve Carell
Από τους πιο ευέλικτους ερμηνευτές της τελευταίας «μεγάλης φουρνιάς» του Hollywood, ο Carell ψηφίστηκε ως ο πιο αστείος άνδρας του κόσμου από το περιοδικό Life. Παρά τα 52 του χρόνια, δεν δίστασε να εξωτερικεύσει όλη του την παιδικότητα, πρώτα στην τηλεόραση και αργότερα στη μεγάλη οθόνη, σε απολαυστικές κωμωδίες όπως τα Bruce Almighty, Παρθένος Ετών 40 και Get Smart, όπου ερμήνευσε έναν πράκτορα… χειρότερο από τον Θου-Βου. Φημίζεται επίσης για τις φωνητικές του ερμηνείες σε animation ταινίες όπως τα Despicable Me και Horton Hears a Who.


Zach Galifianakis
Ο… Ζαχαρίας του Hollywood έγινε ο μεγαλύτερος κωμικός σταρ του πλανήτη από τη στιγμή που προβλήθηκε το πρώτο «Hangover», στο οποίο κατάφερε να κλέψει την παράσταση παρ’ ότι κατείχε έναν μάλλον βοηθητικό ρόλο. Ξεκίνησε την καριέρα του με δέκα χρόνια παρουσίας σε stand up παραστάσεις και μικρές τηλεοπτικές συμμετοχές, αλλά μετά το 2009 άρχισε η πραγματικά εντυπωσιακή του άνοδος στον χώρο. Μετά το «Hangover» συμμετείχε σε ένα σωρό τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, με ρόλους κομμένους και ραμμένους στα πληθωρικά του μέτρα, ενώ ξεχώρισε και με την παρουσία του στις εκπομπές Saturday Night Live, Bored to Death, Comedy Central Presents και Funny or Die.


Sacha Baron Cohen
Όταν δεν συμπρωταγωνιστεί σε «κανονικές» (και μάλιστα πολυβραβευμένες) ταινίες όπως το Hugo του Μάρτιν Σκορσέζε ή τους «Άθλιους» του Τομ Χούπερ, ο Σάσα Μπαρόν Κοέν γράφει τις πιο ανατρεπτικές, σκανδαλώδεις και «κάφρικες» σάτιρες, στις οποίες αναλαμβάνει να πρωταγωνιστήσει μα κάποιου είδους μεταμόρφωση. Από τον Ali G και τον εξωτικό Μπόρατ μέχρι τον εκκεντρικό αυστριακό fashionista Μπρούνο και τον πιο πρόσφατο Δικτάτορα, ο Κοέν πραγματικά βιώνει με όλη του την ενέργεια τις καρικατούρες και τις περσόνες που σκαρώνει, με μόνο στόχο το γέλιο – έστω και μέσω του σοκ. Το πιο πρόσφατο κάμωμά του ήταν η έλευσή του στην απονομή των Όσκαρ του 2012 με τα ρούχα του μεσανατολίτη «Δικτάτορα» και ένα δοχείο στάχτης με την οποία έρανε τους δημοσιογράφους. Το επόμενο πόνημά του που γυρίζεται αυτή την περίοδο λέγεται Grimsby και θα περιλαμβάνει την συμμαχία ενός κατασκόπου με τον χούλιγκαν αδερφό του.


Seth Rogen
Από την εποχή που δοκίμαζε τις δυνάμεις του ως έφηβος στις σκηνές του stand up comedy, απέκτησε την μεγάλη του δεινότητα στους αυτοσχεδιασμούς. Δεν πάει πίσω όμως και στο σενάριο, αφού μαζί με τον μετρ της σύγχρονης αμερικανικής κωμωδίας Judd Apatow δημιούργησε τους χαρακτήρες και πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως οι Superbad, Knocked Up, Pineapple Express, Funny People και The Green Hornet. Δυνατό του σημείο, το «μωρουδίστικο» πρόσωπο, αλλά και η φωνητική του ευλυγισία, που του εξασφάλισε ερμηνείες σε animation διαμαντάκια όπως τα Horton Hears A Who, Kung Fu Panda, Monsters vs Aliens και The Simpsons. Το 2008 και το 2009 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Καναδός Κωμικός.


Jack Black
Λόγος που ξεκινά χαλαρά και συνεχίζει έντονα και τραγουδιστά, εκφραστικά φρύδια και χαρακτηριστική φωνή. Αυτά είναι τα σήματα-κατατεθέντα του 45χρονου πια κωμικού, ο οποίος συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από το High Fidelity του 2000 αλλά και από την κωμική ροκ μπάντα του, τους Tenacious D. School of Rock, Kung Fu Panda, Τροπική καταιγίδα και Be Kind Rewind είναι μερικές από τις πιο γνωστές κωμωδίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε μια συρραφή από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.


Jonah Hill
Είναι μόλις 31 ετών κι όμως υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, για τις ερμηνείες του στις ταινίες Moneyball και Ο Λύκος της Wall Street. Όταν δεν παίζει σε οσκαρικές ταινίες, απολαμβάνει να κάνει τους θεατές να γελούν, επιλέγοντας ρόλους σε κωμωδίες όπως Knocked Up, Σηκωτός στη Συναλιά, Πεθαίνω στα Γέλια και Superbad ή να συνεργάζεται στην παραγωγή με τον Sacha Baron Cohen. Την πρώτη δεκαετία της καριέρας του, σήμα-κατατεθέν του ήταν το παχουλό του παρουσιαστικό, που σήμερα αποτελεί παρελθόν, καθώς έχασε μερικές… δεκάδες κιλά για τον ρόλο του στο 21 Jump Street.


Melissa McCarthy
Και να που ο ανδροκρατούμενος χώρος της χολιγουντιανής κωμωδίας απέκτησε και θηλυκή παρέα: Η McCarthy ήταν γνωστή στο αμερικανικό κοινό από τηλεοπτικές σειρές όπως τα Gilmore Girls, Mike & Molly και Saturday Night Live, αλλά η πληθωρική ηθοποιός (τόσο πληθωρική ώστε να αποκτήσει την φήμη του «θηλυκού Γαλυφιανάκη») έγινε παγκοσμίως γνωστή χάρη στον απολαυστικό ρόλο της στην ταινία Bridesmaids του 2011. Εκεί υποδύθηκε την γκαφατζού ανεπιθύμητη φίλη σε μια παρέα παράνυφων και αποτέλεσε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που μια κωμική ερμηνεία φτάνει στις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Σήμερα, γυρίζει την επόμενη ταινία της, St Vincent, όπου θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Bill Murray.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v